Sorularınıza verdiğim aşağıdaki cevapların hepsi YANLIŞTIR!
Okurken hep yazılanın tersini düşünürseniz, cevaplar anlamlı olabilir.
Yada tersi...
1- Lastiği kalın alırsanız kazançlı çıkarsınız. Aynı paraya daha fazla sünger almış olursunuz. Kalın lastik topu daha iyi hissetmenizi sağlar. Kalın lastik topu yavaşlatır, kontrolü arttırır. Kalın lastiklerle oynamak daha kolaydır. Kalın sünger spini olumsuz etkiler. Kalın lastikler raketi hafiflettiğinden, FH-BH geçişleri hızlanır. Kalın lastikler raketin ağırlık merkezini sapa doğru kaydırır, bileğiniz rahat eder.
2- Lastiğin ince olması bi işe yaramaz. İnce lastik masa tenisi öğrenmeyi zorlaştırır. İnce süngerle iyi spin çekilemez, Waldner gelse o bile beceremez. İnce lastik aldın mı havada bulut, spini unut. İnce sünger kontrolü zorlaştırır. Topun hızını arttırır. Blok yapmak güçleşir. Topu oyunda tutamazsınız. Raket o kadar hafif olur ki oynayamazsınız. Max almak varken gidip lastiğin incesini alana enayi gözüyle bakılır. Lastik üreticileri neden hala malak gibi ince süngerli lastik üretirler anlamak mümkün değildir.
3- All, şunun kısaltmasıdır: "Allah'ım atmıyo ki bu tahta, nası oynancak bunla?" Bu tahtalar sadece ve sadece masa tenisine yeni başlayanlar içindir. Bir yıldır oynuyorsanız ve hala All tahta kullanıyorsanız kendinizden utanmalısınız. All tahtalar, top hissi açısından, top kontrolü açısından, topu oyunda tutmak, topu tanıyıp, masa tenisi becerilerinizi arttırmak açısından, tekniğinizi ilerletmek, vuruş gücünüzü geliştirmek açısından hep size engel teşkil ederler. Bu tip tahtalara odun demek bile iltifat sayılır. İple bağlanmış bir demet maydanozdan farkı yoktur bunların. Elinizde all tahta varsa hemen enayinin birine satın kurtulun. Aman diyorum.
4- All+ tahtaların All olanlardan pek bir farkı yoktur. Bir demet maydanozun arasına iki sap ıspanak koymuşlar o kadar. Müşterinin kafasını karıştırmak için sonuna da + koyup ifadeyi matematiksel hale sokmuşlar hepsi bu. Bu tahtaların da yarardan çok zararı vardır. Zaten kendilerine hayırları yok ki size faydaları dokunsun. Tamamen güzelim ağaçların boşa kesilmesi, başka bişey değil.
5- Off ne anlama geliyor hemen tahmin edebilirsiniz. Evet bildiniz. Canı yanmış zavallı rakibinizin çıkardığı ses. Bu tahtalar çok can yakar. Off tahtalarla atılan şutlar bi yerine geldiğinde adamı bağırtır. Bu tahtalar masa tenisi oynayan herkese uygundur. Bilsin bilmesin herkes bunlarla rahat rahat oynar. Hiç sıkıntı yaşamazsınız. Topu karşıya göndermek için dokunmak bile yettiğinden bu tahtalar zayıf oyuncuların en büyük dostudur. Bu tahtalarla atılan şutlar, çekilen spinler asla geri gelmez. "Tatar Ramazan" filmini seyredenler hatırlayacaktır; filmde Kadir İnanır'ın "Ben bıçağı bi kere sallarım" şeklinde unutulmaz bir repliği vardır. İşte Off tahtalar da aynı hesap.
Off tahtalar, janjanlı saplı, karizmatik, cool tahtalardır. Kızlar off tahta kullanan erkeklere bayılır. Pardon, yani demek istediğim "Çoğu kız off tahta kullanan erkekleri çekici bulur" (Off... Az kalsın gidiyoduk okkanın altına) Kızın hangi tahta ile oynadığı ise erkeğin umru olmaz. (Bilimsel gerçek) Fazla söze gerek yok, bu tahtalar verdiğiniz her kuruşu fazlasıyla hak eder.
6- Off+ tahta, off tahtanın iç güveysinden hallicesidir. Off+ sınıfı tahtalar, dünyanın en çok satan tahtalarıdır. Hücum oynayan bütün profesyonel oyuncular bu tip tahta kullanırlar. Zaten kullanmak zorundadırlar yoksa topları etkili gitmez. Etkiliyi bırak, hiç gitmez. Off+ tahta ile oynuyorsanız siz bu işi biliyorsunuz demektir. Ağır abisinizdir. Off tahtalara bayılan kızlar, Off+ tahtalar karşısında, sokakta Brad Pitt görmüşe dönerler. O yüzden şaşırmayın ama dikkatli olun. Zamanında Kanuni'nin elinde olsaydı bi tane off+ Viyana'yı da almıştık.
Faydalı olabildimse şaşarım. Hadi bana müsaade.