Jump to content
Masatenisi.org Forum

teachbox

Üyeler
  • İçerik sayısı

    22
  • Kayıt Tarihi

  • Son ziyaret

  • Kazandığı gün sayısı

    1

teachbox kullanıcısının tüm içeriği

  1. http://www.tmtf.gov.tr/?sf=a50&islem=detay&kayitbag=1406240734198r29vkhar9tvqmmq2cuem&sayfano=1 yukarıdaki linkte ayrıntıları var.Okullarda egzersiz açabilmek ve kulüp çalıştırabilmek için arayanlar vardı forumda. . Ramazanda zor olacak ama ne yapalım.Ben Balıkesir'den geleceğim.Benim gibi şehir dışından gidecekler var mı? Varsa kalacak yer konusunda nasıl bir yol izlemeyi düşünüyorlar. Paslaşabiliriz. İsmail Doğru 0 505 357 4224
  2. Oldukça uzun ama içinden bazı bölümlerin zevkli,uygulanabilirliği olan kısımlar alınarak antremanlarımıza alabiliriz. 4 parça http://www.youtube.com/watch?v=uTlHptUxZ10 http://youtu.be/6dAPMrssWCE http://www.youtube.com/watch?v=mqNK4lrTBfk http://www.youtube.com/watch?v=WV0PQRT0p90
  3. Tam anlamıyla boş top atamıyor ama aynı ayarda backspin ve topspin verince boş topa yakın bir top gönderiyor. Bu robotu almadan da öğrenci çalıştırdım.o zaman 5 masa da toplam 10 öğrencide bile temel eğitim esnasında ilk 4 ay kafayı yemekteydim. Robotu aldım.İşin püf noktalarını öğrendikten sonra aynı salonda yine 5 masada 30 öğrenci olsa bile süper antremanlar yapabiliyorum. 10 kişi robotta,10 kişi fizik kondisyon antremanında, 8-10 kişide diğer masalarda değişmeli olarak çalışabiliyoruz. Bence sıfırdan başlayanlar ve bu tarz kişileri çalıştıranlar için çok daha faydalı bu robotlar. ama belli bir seviyeye gelmiş olanlarda robot iyi bir ayak çalıştırıcısı ve tek kişi kaldığında antreman arkadaşı oluyor sadece. Onun dışında sıkılabiyor öğrenciler.Hoş ben tek başıma 1 saat robotu yapılabilecekleri keşfetmeye çalışıyorum,antreman ayarlıyorum ve önce kendim denemeler yapıyorum hala bıkmadım. Yalnız şunu farkettim antreman seven öğrenciler robotun etrafından ayrılmıyorlar Sürekli yeni çalışmalar için yalvarıyorlar.Rahatına düşkün olanlar,eğlencesine gelenler ise hocam izin verin maç yapalım diye dil döküyorlar.Bu bile bir öğrencinin ileride ne olacağını görebilmeniz açısından fırsat sunuyor.
  4. Bilal bey Tutle markasına tüm aramalarıma rağmen ulaşamadım. Başka önerisi olan yok mu arkadaşlar. Özellikle öğrenci çalıştıran arkadaşlardan yardım bekliyorum.
  5. Umur bey değerli görüşleriniz için teşekkür ederim.Burda yayınladıklarım bilimsel çalışmalar ve tavsiyeler.Fakat içlerinde uygulanabilirliği çok az çalışmalarda bulunmakta. Koşu,slalom koşu,sağlık topu,El Göz Koordinasyon Testi,Denge koordinasyon testi,MEKİK KOŞU 10 x 5 m. TESTİ,Disklere dokunma testleri ile bir öğrencinin masa tenisinde gelişebilecek temel becerisinin olup olmadığını anlayabileceğimi düşünüyorum. Sonrasında zaten masadaki duruşu , rahatlığı ,bu sporu sevmesi, zeka ve kavrama yeteneği gibi becerileriyle ilerleyebilecek bir öğrenci olup olmadığı belli oluyor. Ayrıca okulumuzda Y-T 989 G marka robotla uygulamaya koyduğum testlerle kimin bu işi kıvıracağını çok iyi anlamaya başladım. Umarım yanılmamışızdır.Beyin fırtınasına devam arkadaşlar.Tüm fikirlere açığım.
  6. Şu an 4-5-6-7-8.sınıflarda yetenekli ve ilerisi için hedefi olan oyuncularıma fiyat olarak 50-120 tl arasında combo tavsiyesi istiyorum. Sıfır veya az kullanılmış ikinci el olabilir. Ne kadar farklı seçenek olursa o kadar sevinirim. İstediğim özellikler 1)Tahtaların sap kısmının 10-14 yaş seviyesindeki çocukların eline uygun olması 2)Hafiflik. 3)Kontrollü bir tahta ve lastik olması 4)Fiyat,performans ve dayanıklılık açısından tercih edilebilir olması Ayrıca Okul takımımızın çalışmalarında rakiplerin kullanabilme ihtimali olan kısa veya uzun pütür lastiklerle kombin edilmiş,Bir tarafı pütürlü diğer tarafı düz lastikli ikinci el veya sıfır kombinasyonlar hakkında görüş alışverişi yapabiliriz. Bu yaş seviyesi öğrenci çalıştıran hocalarımdan tavsiye ve öneri beklemekteyim. Şimdiden teşekkürler.
  7. MEKİK KOŞU 10 x 5 m. TESTİ Ölçülen Özellik Koşu Sürati ve Çeviklik Testin Tanımı Maksimum Süratte Koşma ve Dönmeyi (Mekik) Test Materyal Temiz, kaymayan yüzey, eğer minder kullanılacaksa emniyetli olduğundan emin olunması gerekir. Kronometre, Mezura, Tebeşir veya Trafik Konisi Katılımcı İçin Açıklamalar Çizginin gerisinde hazır pozisyona geçin. Bir ayağınız hemen çizginin gerisinde olmalıdır. Başlama işareti verildiği anda geçmez, mümkün olan süratle geriye dönün ve başlangıç çizgisine, yine mümkün olan süratle koşup, çizgiyi iki ayakla birden geçin. Buraya kadar olan bölüm bir siklüsdur ve bu beş defa tekrarlanmalıdır. Beşinci yapışta bitiş çizgisine gelişte yavaşlamayın. Koşmaya devam edin. Bu test yalnız bir defa yapılır. Test Lideri İçin Açıklamalar 5 metre arayla zemin üzerine tebeşir veya teyp’le iki paralel çizgi çizin. Çizgiler 120 cm. uzunluğunda olup, çizgi uçları işaret konisi veya herhangi bir işaretle belirlenir.Test liderinin, deneklerin yaptığı koşularda her iki ayağın çizgi ötesine geçmesini koşunun istenilen parkurda ve dönüşlerin çabuklukla yapılmasını sağlar. Her siklusu takiben, yapılan siklus sayısı yüksek sesle test lideri tarafından okunur. Kronometre, deneğin bitiş çizgisini bir ayağıyla geçtiği an durdurulur. Denek test anında kaymamalı veya kayıp düşmemeli. Bu nedenle kaymayan bir zemin kullanılması çok önemlidir. Puan 5 siklusu tamamlamak için gereken süre 1/10 zamanla kaydedilir. Örneğin; 21.6 saniyelik bir test süresi sonucu denek 216 puan alır.
  8. DİSKLERE DOKUNMA TESTİ Ölçülen Özellik Kol Hareket Sürati Testin Tanımı 2 Diske, Tercih Edilen Elle ve Sırayla, Süratli Bir Şekilde Dokunmak. Materyal Uygun yükseklikte masa veya salon atlama kasası ve kronometre. 20 cm. çapında iki plastik disk masa üzerine dizilir. İki diskin merkez noktasından birbirine olan mesafesi 80 cm. (Buna göre kenarlar 60 cm. aralıkta) aralıkta olmalıdır. 10 x 20 cm. ebattaki dikdörtgen plaka, iki diske eşit uzaklıktaki yere yerleştirilir. Katılımcı İçin Açıklamalar Masa önünde, ayaklar biraz yanlara açık şekilde durun. Tercih etmediğiniz elinizi dikdörtgenin üzerine koyunuz. Tercih ettiğiniz elinizi, diğer elinizin üzerinden çapraz geçirerek, tercih elin zıt yönündeki disk üzerine koyunuz. Disk üzerine koyduğunuz tercih ettiğiniz elinizi, diğer elin üzerinden hareket ettirerek mümkün olan hızla disklere dokununuz. Hazır ol… Başla denilince elinizi bir diskten diğerine, mümkün olan hızla ve 25 defa hareket ettirin. “Stop” işareti verilmeden durmayın, hareket anında yaptığınız dokunma sayıları yüksek sesle test lideri tarafından sayılacaktır. Test iki defa yapılır ve en iyi performans test sonucu olarak kaydedilir. Test Lideri İçin Açıklamalar Masa göbek çukurunun (umbilicus) hemen altına gelecek yüksekliğe göre ayarlanmalıdır. Test lideri masa önüne oturarak, testin başında deneğin tercih ettiği elini koyduğu diske dikkat eder. Bu disk üzerine yapılan dokunmalar sayılır. Kronometre “Hazır… başla” işareti ile çalıştırılır. Deneğin A diskine dokunarak teste başladığı farz edilirse, kronometre a diskine deneğin 25 dokunuş yapmasından sonra durdurulur. Böylece A ve B disklerine yapılan toplam dokunma sayısı 50 tane olmaktadır veya A ve B arası 25 siklus meydana gelmektedir. Tüm test süresince, dikdörtgen üzerine konan el, olduğu yerde muhafaza edilmelidir. Denek testin başında test için uygun olan eli seçmek için deneme yapmasına izin verilir. İki test arası bir dinlenme verilir. Bu süre içinde ikinci bir denek birinci testini uygulayabilir. Puan İki deneme testi yaptırılır ve en iyi olanı test sonucu olarak kaydedilir. Skor; toplam olarak 50 tane dokunma için gereken sürenin 1/10’luk birimlerle kaydedilmesidir. Denek herhangi bir nedenle diske dokunmaması halinde fazladan bir dokunma daha verilerek 25 siklus tamamlanır. Örneğin; 25 siklus için tutulan 10.3 sn. zamana 103 puan verilir.
  9. RAKET SPORLARINDA İSTENEN YETENEKLER •Reaksiyon hızı •Çabuk kuvvet •Çeviklik •Anaerobik dayanıklılık
  10. Sağlık topu ile oturarak atma testi; Özellikle üst ekstremite kuvvetini belirler.
  11. 5x30 SÜRATTE DEVAMLILIK TESTİ Amaç: Sporcunun süratte devamlılığını ölçmek. Uygulama: 30m de 5 defa arka arkaya koşulur. ( 30m bitiminden sonra başlangıç çizgisine geliş yavaş koşu ile olacaktır.) Değerlendirme: 5x30m koşunun ortalaması alınır.
  12. ÇİFT AYAK DURARAK UZUN ATLAMA Amaç: Bacak kaslarının yataya sıçrama kuvveti. Uygulama: Sporcu işaretlenmiş bir çizginin gerisinden durarak çift ayak uzun atlar.Sıçrama çizgisi ile çift ayak düştüğü mesafe arası cm olarak ölçülür. Değerlendirme:3 denemenin en iyisi değerlendirilir.
  13. PUSH-UP (ŞINAV) Amaç: Kol ve omuz kaslarının kuvveti Uygulama: Sporcu 30sn süre ile şınav yapar.Doğru teknikle ( kolları tam büküp – germe ) yapılan hareket sayısı saptanır. Küçük yaşlarda uygulanabilirliği zor olduğunu düşünmekteyim.Fakat değerlerdirme kriterleri düşürülerek uygulanabilir. Değerlendirme: 20’den küçük ise .....................kötü 20 – 30 ....................................orta 30 – 35 ....................................iyi 35 – 45 ....................................çok iyi Yukarısı .................................. fevkalade
  14. SİT-UP (MEKİK) Bel ve sırt kaslarının fiziksel durumunu gösterir Uygulama: Hareket 30sn yaptırılır ve tam yaptıkları mekik sayısı aşağıdaki tabloya göre değerlendirilir. NOT: YAŞ SEVİYESİNE GÖRE DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ DEĞİŞTİRİLEBİLİR. Değerlendirme: 20’den az ise........................kötü 20 – 30 ................................orta 30 – 35 ................................iyi 35 – 45 ................................çok iyi Yukarısı .............................. mükemmel
  15. ÇABUK KUVVET-DENGE-KOORDİNASYON TESTİ Uygulama: 30sn içerisinde, bir metre çapında hayali bir dairenin dışına çıkmamaya gayret ederek, çömelik vaziyette eller yere temasta iken tam gücü ile sıçrar ve eski vaziyetine gelir. Sporcunun kaç sıçrama yaptığı saptanarak aşağıdaki tabloya göre değerlendirilir. Test yapılan yaş grubuna göre değerlendirmede değişiklik yapılabilir. Değerlendirme: 15 ve aşağısı ..............................çok kötü 5 – 20 ........................................kötü 20 – 25 ......................................orta 25 – 30 ......................................iyi Yukarısı ....................................çok iyi
  16. Sağlık topu atma testi Amaç: Sporcunun- Patlayıcı – Kol kuvvetini ölçmek. Saha – Malzeme: Spor sahası- salonu, ölçme bandı, metre, sağlık topu, tebeşir. Yaş Sağlık Topu Ağırlığı 7 – 10 için 1 kg 11 – 14 için 2 kg Üst düzey için 3 kg Düzenleme: · Atış yeri – çizgi belirlenir. · Testle ilgili bilgi aktarılır. · Sağlık topu atış yerine konur. Isınma ve deneme çalışma ve atışları yaptırılır Uygulama: · Testle ilgili düzenleme eksiksiz tamamlanır. · Sporcu atış çizgisi gerisinde yerini alır. · Yaşına uygun ağırlık topunu çift elle atması söylenir. · Atış öncesi veya sonrası ayak – gövde çizgiyi geçmez geçerse atış geçersizdir.Adım durumunda atış yapılır. · Ölçme: Topun düştüğü yerde – atış çizgisine en yakın atış çizgisi arasındaki mesafeye ölçülerek yazılır. · Bu test, elle atış testi ve çift elle atış olarak uygulanabilir. Değerlendirme: Üç atıştan en iyisi değerlendirilir
  17. YETENEK ARAŞTIRMASI ÖN ŞARTLARI Yeteneğin seçimi ve yönlendirilmesi, yüksek performansa yönelik spor anlayışı için söz konusudur. Rekreatif spor anlayışında böyle bir yönelmeye gerek yoktur. Yeteneğin seçiminde değişik ön koşullar aranmaktadır. 1-Antropometrik Ön Şartlar: Sporcunun;boyu,kilosu,vücut yapısı,vücudun ağırlık merkezi,v.b özellikler. 2-Kondisyonel Ön Şartlar: Sporcunun;genel ve özel dayanıklılığı, statik ve dinamik kuvveti ,sürat ,beceri ve hareketlilik gibi özellikleri 3-Tekno-Motorik Özellikler: Sporcunun; denge yeteneği, yer mesafe ve tempo hissi,topa yatkınlığı ,ritmik ve akıcılık gibi özellikleri 4-Öğrenim Yeteneği: Sporcunun; algılama , gözlem ve analiz etme özellikleri 5-Zihinsel Yetenekler: Dikkat motorik akıcılık (oyun anlayışı) ,yaratıcılı,taktir yeteneği gibi özellikler. 6-Sosyal Faktörler: Liderlik,sorumluluk,taşıma,takım anlayışı gibi özellikler 7-Psikolojik Ön Şartlar: Müsabakaya hazır olma Strese dayanabilme ,zoru başarabilme isteği gibi özellikler. 8-Performans için Ön şartlar; Sporcunun yüklenmelere dayanabilme özelliği, antrenman isteği, başarıya ulaşma arzusu gibi özellikler. El Göz Koordinasyon Testi Testin Amacı: Testin amacı, duvara atması ve sonrasında topu yakalamasını kontrol etmek (el-göz koordinasyonu) ve doğrudan gözünden alınan bilgileri koordine etmek,sporcunun görme sisteminin yeteneğini izlemektir. Gerekli Kaynaklar Bu testi gerçekleştirmek için: ü Tenis topu ü Kronometre ü Pürüzsüz bir duvar ü Asistan Testin Uygulanışı Bu test, pürüzsüz bir duvara bir tenis topu atmak ve yakalamak üzere uygulanır. Sporcu 10 dakika boyunca ısınır, Sporcu iki metre uzaklıkta bir düz duvar önünde durur, Asistan "Başla" komutunu verir ve kronometre çalışmaya başlar, Sporcu sağ eli ile duvara bir tenis topu atar ve sol el ile onu yakalar, sol eliyle topu atar ve sağ eli ile onu yakalar. Atma ve yakalama Bu döngü içerisinde 30 saniye boyunca tekrarlanır, Asistan 30 saniye sonra testi durdurur, Asistan 30 saniye içerisinde topu yakalama sayısını kaydeder. Değerlendirme Aşağıdaki tablo 15-16 yaşındakiler için düzenlenmiştir.Daha küçük yaştakiler için süre ve beklenen puanlamada değişiklik yapılmalıdır. Yaş 15-16 Yüksek Puan 35'in üstü Ortalama Üstü 30 - 35 Ortalama 25 - 29 Ortalamanın Altında 20-24 Düşük puan 20'nin altı
  18. Fatih bey tecrübelerinizle birleştirerek çok içten yorum yapmışsınız.Öncelikle bunun için teşekkür ederim. Ama bir iki senelik çalışmalardaki gözlemlerimde istiyormuş gibi görünen ama başka bir faaliyet ilgisini çektiğinde o kadar emeğinizi hiçe sayarak bırakıp gidenlerden tutunda bir sene boyunca gelipte hala servis bile atmayı beceremeyenlere varıncaya kadar kuru kalabalıklarla çalışınca az olsun ama istekli ve biraz da olsa becerikli olanlara canı gönülden bu sporu sevdirmek niyetindeyim.Ve yaklaşık 2 haftalık arayışlarım sonucunda güzel yetenek tespit testleri buldum. En yakın zamanda bunları bu başlık altında paylaşmaya çalışacağım. Özellikle o bilgilerin uygulanabilirliğini ,olumlu olumsuz yanlarını, tavsiye ve eleştirilerini siz ve sizin gibi bu spora gönül vermiş olan arkadaşların değerlendirmesini rica edeceğim. Belki çok yetenekli oyuncuları farkedememiş kaçırmışta olabiliriz.Aynen Michael jordan'ın okul basketbol takımına alınmayışı gibi,Einstein'in ilkokulda matematikten hiç bir şey anlamıyor diye okuldan atılması gibi hikayelerle karşılaşma ihtimalimiz var ama NİYET HAYIR ,AKIBET HAYIR ...olur ümidiyle yola çıkıyoruz.Allah yolumuzu açık etsin.
  19. Balıkesir il temsilcisi arkadaşla 24.05.2014 tarihinde yaptığım görüşmede 1.kademe antrenörlük bir kaç yıl açılmayabilir veya açılacaksa da sadece bir iki ilde açılabilirmiş.Federasyon daha çok 2.kademe antrenörlük için kurs açacakmış. Sebebi ise Federasyon 1.kademe de çok fazla sayıda çalıştırıcılık belgesi olan var ama bunlar 2.kademe için kendilerini geliştirmediklerini düşünüyormuş. Federasyon belkide ilerleyen yıllarda kulüplerde antrenörlük için 2.kademe zorunluluğu getirebilirmiş. Bende yana yakıla açılmasını bekliyorum ama nafile bir bekleyiş gibi. Bu yaz özellikle Marmara bölgesinde açılırsa haberdar olmak isterim.
  20. Oktay bey benzer pozisyonda olan ve yüksek ihtimalle geçmiş olduğunuz yollardan geçecek bir kişi olarak sizinle bilgi alışverişi yapmaktan çok memnun oldum.İnşallah bir gün çalıştırdığımız öğrencilerle birlikte Türkiye finallarinde karşılaşırız.Ayrıca diğer görüş belirten arkadaşlara da teşekkür ederim.Farklı fikir ve düşünceleri olanların yorumlarını da merakla beklemekteyim.
  21. Masa tenisi oyuncusunda bulunması gereken özellikler şunlar olmalıdır Bu sporu yapan sporcunun el ve göz koordinasyonunun mükemmel olması gerekir. Kuvvet, sürat, dayanıklılık, beceri motivasyon çok önemlidir. Kısa mesafede hızla gelen topları karşılamak için güçlü bacak kaslarına ihtiyaç duyulur. Hızlı refleksler de masa tenisi oyuncusunun olmazsa olmaz özelliğidir. Peki ilkokul çağındaki çocuklar arasında tarama yaparken yaklaşık 40 dk lık bir beden eğitimi dersinde en basit hali ile nasıl bir antreman parkuru oluşturabiliriz. Ve böylece bunların çoğuna sahip çocukları keşfetme imkanına sahip olabiliriz. Diyelim ki sürat için kısa mesafe slalom yapabilecekleri bir platform oluşturduk.Peki diğerleri için? Her düşünceniz bizler için değerli beyin fırtınası ile bence bu sorulara cevap bulabiliriz.
  22. Arkadaşlar Bir Ortaokulda öğretmenlik + ders dışı masa tenisi egzersizi yapmaktayım.Bitişiğimizde bir ilkokul var ve öğrenciler ilkokul bitiminde bizim okula devam etmekte. Salon ve ekipman sıkıntısı çok fazla çekmiyoruz.Hatta öğrencilerimizdeki istek ve kabiliyeti gören bir velimiz Y-T 989G marka robot dahi hediye etti. Ortaokul öğrencileriyle çalışmalarımız gayet iyi gidiyor. Okulda ciddi anlamda masa tenisi merakı ve isteği uyandı.Akşamları dahi öğrencilerimiz antreman için gelmek istiyorlar.Ve bu isteğin karşılığını İlk senemizde Balıkesir yıldızlar İl üçüncülüğü elde ederek taçlandırdık.İnşallah önümüzdeki senelerde daha ilerilere gitmek istiyoruz . Fakat ben çalışmalara daha küçük yaşlardaki çocuklardan başlamak istiyorum. Yeteneği olmayan öğrencilerle boş yere zaman kaybetmek istemiyorum. 1) 2.- 3.- 4.sınıfı öğrencilerinden becerisi olan öğrencileri seçerken hangi testlerle yetenekli öğrencileri seçebilirim. 2) Siz bu durumda olsaydınız hangi yaş grubuna daha fazla yönelirdiniz? 3) Küçük yaş gruplarına yapılacak antreman programları ile ilgili bilgi ve döküman paylaşımı yapabilir misiniz?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..