Jump to content
Masatenisi.org Forum

Tahtayı Yavaşlatmak

Recommended Posts

Hızlı bir tahtanın sadece bir tarafını biraz daha yavaşlatıp sert olan hissini de yumuşatmak istiyorum.

Yabancı bir forumda da sordum ama pek deneyen olmamış. Bizde hiç böyle bir şeyi deneyen oldu mu?

Aklıma tahta üzerine kumaş, karton vs gibi bir katman yapıştırmak geliyor ama bunu yaparken tahtayı da rezil etmek istemiyorum.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hızlı bir tahtanın sadece bir tarafını biraz daha yavaşlatıp sert olan hissini de yumuşatmak istiyorum.

Yabancı bir forumda da sordum ama pek deneyen olmamış. Bizde hiç böyle bir şeyi deneyen oldu mu?

Aklıma tahta üzerine kumaş, karton vs gibi bir katman yapıştırmak geliyor ama bunu yaparken tahtayı da rezil etmek istemiyorum.

yinhe 999 tahtamın bir yüzüne yavaşlatmak için röntgen filmi yapıştırdım, az da olsa bir etkisi oldu. tahta ağırlığı artınca çareyi daha yavaş bir tahta ile değiştirmekte buldum.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Keyfi oyunlarda isteediğini yapıştırabilirsiniz ama uyanık bir hakemin turnuvasında tahta üzerine tahta dışında birşey yapıştırmak ITTF kuralalrı gereği yasak (eğer tahta karbon veya benzeri işlmlerde ngeçmiş bir tahta değilse bir ihtimal olabilir...

Yöntemi basit.. iyi bir ud yapan ustanız varsa tahtanın bir katmını kestirin sonra üstüne yumuşak yüzeyli bir kaplama yapıştırtın ve sapın geri kalan parçasını üstüne taktırtın tamamdır.

(veya sadece sapını çıkarttırıp ana tahtanın üstüne yumuşak bir tahta ile kaplatın)

Sadece ustanın iyi olması gerek.. yani yapılamaz bir işlem değil ama ama tahtayı düzgünce dikine kesecek bir usta bulmak lazım..

Ben bir arkadaşımın sapında modifiye yaptırmıştım ve eski sapından bile güzel olmuştu. (usta sağolsun tabi..)

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Benim aklıma tahtayı incecik matkaplar yardımıyla düzenli aralıklarda delemek geliyor. Tahtanın baş kısımını kare ya da üçgen desenlerle işaretleyip delerseniz tahtaya biraz esneklik katmış olursunuz. Bu işlem tahtanın hafiflemesini de sağlayacaktır. Tahtayı hafif hissetmek için sapına grip bağlamak ya da alt kısmına epoksi yapıştırmak da geliyor. Hepsi birer opsiyon tabiki.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

• Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 63 Misafir (Tam liste)

• Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..