Jump to content
Masatenisi.org Forum

Recommended Posts

Oluşturma zamanı:

Masa tenisi temel doğruları olan bir spor dalı. Bu konuda bir doğru olmalı diye düşünüyorum. Yeni başlayan birinin mutlaka kafasında düşündüğü ya da arzu ettiği bir oyun stili vardır. Bu kişi arzu ettiği oyun stiline uygun en iyi ekipman ile mi başlamalı? Yoksa aynı tarz ekipmanın düşük seviyelerinden başlayıp, o stildeki daha agresif ekipmana doğru mu gitmeli? Ya da düşündüğü stil ile çok örtüşmeyen vuruşları da geliştirebilmesi için farklı tarzda ekipmanlar ile mi başlamalı? Farklı tarz ile başlarsa stilini geliştirmesine veya körelmesine engel olur mu? Kimileri en iyi ekipmanı kullanarak gelişmeyi öneriyor kimileri farklı seviyedeki ekimanlar ile gelişmeyi öneriyor. Yani sorun o veya bu stilde oynamak değil. Her hangi bir stilde iyi bir ekipman ile mi başlamalı yoksa ekipmanı aşamalı olarak mı değiştirmeli? Ya da komple gelişebilmek için farklı stilde ve özellikte ekipmanlar kullanmanın faydası ya da zararı olur mu? Pandoranın kutusu gibi iç içe sorulardan oluşan bu temel soruya net bir cevap bulunabilirse gelişmek isteyenler için yararlı olur diye düşünüyorum.

Gönderim Zamanı:

Merhaba Yücel Bey ben fikrimi söyliyim,genel kanı da bu yönde gibi:

Kontrollü kombinasyonlarla başlayıp temel vuruşları öğrendikten sonra oyun stiline uygun ekipmanlara basamaklı gidiş olması.Bu benim naçizane fikrimdir.

Saygılarımla Yusuf Ziya Deniz MD,İnönü Univercity Medicine Faculty.

Gönderim Zamanı:

az atan tahta ile başlanması taraftarıyım...

lastikler ise ince ve yumuşak olmalı...

sonra az atan tahtaya hızlı lastikler...

sonra tahta hızı artırmak..

birde kimin oynuyacağı önemli, 10 yaşındaki çocuk mu

30 yaşındaki biri mi..

çocuksa, yukarıdaki metodu uyguluyorum ben..

yaşlıysa, zaten kafasında olur insanın tahta ve lastik,

gider bakar beğenir seçer, tavsiyelere aldırmaz belirli

yaşın üstündeki oyuncular..

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

• Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 353 Misafir (Tam liste)

• Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..