Jump to content
Masatenisi.org Forum

Recommended Posts

Oluşturma zamanı:

arkadaşlar raketin sapına tornada alt kısmından matkapla delik açtırıp freze ile içini biraz hafifletirsem ne olur? deneyen var mı? tahtayı bozar mıyım

Gönderim Zamanı:

Firmalar tahtaları yaparken kendileri en iyi şekilde yapıyorlar senin yapacağın değişiklikler tahtanın dengesini bozar bence yapma.

Gönderim Zamanı:

Stiga'nın WRB sapını beğeniyorsan bence yapabilirsin. Sapın tam ortasına değilde sadece sapı oluşturan parçalara iki ayrı delik açarsan Donic'in SENSO sapından yapmış olursun. Tabiki denemeden sonucun nasıl olacağı bilinmez, daha iyi de olabilir daha kötüde.

Gönderim Zamanı:

hangi tahta için uygulanacağı çok önemli. ağırlık merkezi raketin kafasına doğru olan (head balanced) tahtalar için yaparsanız ciddi rahatsızlık verebilir. hatta üzerine 1 çift ağır lastik de takarsanız çekilmez olur. fakat kompakt tahtalar, ağırlık merkezi sapa doğru olan tahtalar (center balanced) için yaparsanız çok da sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. yinede bu işlemi yapmak yerine tahta değiştirmek en mantıklı çözüm olacaktır.

Gönderim Zamanı:

düşündüğüm şey 2mm genişliğinde 4 mm uzunluğunda oval bir çukur. vibrasyonu engellemek için de içinde pimapen sabitlemek için kullanılan silikon sıkacağım. belki yapan olmuştur deneyimlerini yazan olur diye düşündüm. yorumlar için teşekkürler vazgeçtim.

Gönderim Zamanı:

düşündüğüm şey 2mm genişliğinde 4 mm uzunluğunda oval bir çukur. vibrasyonu engellemek için de içinde pimapen sabitlemek için kullanılan silikon sıkacağım. belki yapan olmuştur deneyimlerini yazan olur diye düşündüm. yorumlar için teşekkürler vazgeçtim.

Ben merak ettim yap bi görelim çünkü sanırım yapacak kimse yok ama bence silikon ağırlığı artıracak ve yoracak...

Gönderim Zamanı:

sapın içini boşaltmanın amacı vibrasyonu artırıp top hissine katkıda bulunmak ve raketin kafasını ağırlaştırıp yapılan vuruşların gücünü artırmaktır.

slikon sıkarsanız hem vibrasyon azalır ve his kötüleşir hem de slikonun ağılığı yüzünden raketin kafası gene hafif olmaz. Sonuçta rijitliği azalmış ama bunun karşısında hiçbir artısı olmayan bir tahtanız olmuş olur. bence gereksiz...

Gönderim Zamanı:

tufan hocam vazgeçtim. bilenler yapma diyorlarsa bildikleri vardır. sen de raketi bozacağımı söylemişin zaten

Gönderim Zamanı:

hakan hocam vazgeçtim ben. yıllar sonra tahtama dönüş yaptım, geçenlerde de bir iki oynadım. ne eskisi kadar yavaş ne eskisi kadar hantal geldi. topu da elimle atsam bu kadar isabetli gider, özlemişim yahu düşünerek oynayabilmeyi. Ozan bey verniğini de sürdü bir daha dokunmam.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

• Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 457 Misafir (Tam liste)

• Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..