Jump to content
Masatenisi.org Forum

Recommended Posts

Oluşturma zamanı:

şimdi arkadaşlar şu kesilmiş lastiği tahtaya yeniden yapıştırırken yamuk yapışmasına benim gibi sinir olan var mı? elbet düzgün yapıştığı da oluyor ama 1 milim kaydı mı benim canım fena sıkılıyor. bir çözüm buldum paylaşayım dedim (daha denenmedi)

20x20 ebadında beyaz ince bir köpük alıyoruz (buzdolabı tv felan korumak için olanlardan)

bunun üzerine raketimizi çizip kesiyoruz

altına karton yapıştırıyoruz.

tutkalladığımız lastiği (ya da tahtayı) içine yerleştiriyoruz, diğerini de şablon gereği zaten tam üstüne koymak durumunda kalıyoruz ve böylece lastik tahta 0 hata payı ile birbirine yapışmış oluyor ben de sinirlenmekten kurtuluyorum. nasıl fikir?

• Beğen 1
Gönderim Zamanı:

ekipman kısmına yakışmadıysa sohbet kısmına atabilirim bu yazıyı

not: tüm hakları saklıdır yuvarlak içinde c yapmayı bilmiyorum yaptım sayın buluşun adı "0 hata paylı lastik yapıştırıcı"

• Beğen 1
Guest malatyalıcihan
Gönderim Zamanı:

Hacı sen lastiği tutkallıyosan durum vahim yani.....

:tpdance: :tpdance:

Gönderim Zamanı:

Tebrikler akıllıca bir fikir sök tak yapacağım zaman bende bir deneme yapayım.

ama bence köpüğü 1-2 mm kadar geniş kesmek lastiğin köpüğe yapışma riksini azaltır sayın einstein :)

Gönderim Zamanı:

köpüğü geniş kesmemek lazım hocam tam oturmalı. neyse yarın malzemeleri ayarlayıp deniyorum bende sabırsızım

Gönderim Zamanı:

hocam ben bu kadar boktan buluş görmedim denemeyin. sebep şu:

1- köpük çok pislik çıkaran bir malzeme

2- yumuşak ve esnek bir malzeme

3- kıvrık lastiklerde hiçbir işe yaramıyor bu çözüm

sert plastik bir kalıp olsa bu iş olur. buluşun mevcut hali ile 1-1.5mm hata oluyor ama köpük kullanmadığım zaman da sonuç aynıydı. bütün günüm lastikten tutkal kazımakla geçti ona üzülürüm

Gönderim Zamanı:

Geçmiş olsun. :( İlk denemede pes etmek olmaz ama, araştırmalara devam. Lastiğin yamuk yapışmasına ben de sinir oluyorum, güzel bir yöntem bulursanız benim de işime yarayacaktır. Kolay gelsin.

Gönderim Zamanı:

Lastiğin yamuk yapışmasına ben de sinir oluyorum

Bu yamukluk ne mene bir yamukluktur?

Yamukluk haline sebebiyet veren etmenler nelerdir?

Yapıştırırken, lastiği nasıl tutuyorsunuz?

Tahtanın hangi tarafından başlıyorsunuz?

Nasıl yapıştırıyorsunuz?

Kesilmemiş lastikleri yapıştırırken de bu yamukluk hali vuku buluyor mu?

Ben hiç birşey anlamadım bu köpüklü projeden.

Daha yamukluğu çözemedim ki, projeyi nasıl kavrıyayım?

Gönderim Zamanı:

lastiği yapıştırmaya üstten başlayıp hiç çektirmeden aşağı doğru indirince bazen kusursuz yapışabiliyor :) lastiğin alt kısmında biraz yamukluk olabiliyor ama en azından kenarlardan taşmıyor.

Gönderim Zamanı:

ongun hocam kenardan 1mm taşıyor ya odur beni deli eden. her lastiğinalt kısmın tam ortasında butterfly lastiğindeki gibi kelebek yok ve yazı yukarıda. altı düzgün yapışıyo üst sağ veya soldan 1 mm taşıyor mesela. kesilmemiş lastiklere gelince; onları yapıştırmak dünyanın en keyifli işidir. forumdaki her masa tenisçi umarım günde 3-4 kesilmemiş lastik yapıştırmanın keyfini tadar :D

bora hocam ben alt kısımdan başlayıp yazıyı ortalamaya çalışıyorum ama üst kısım sorum çıkarıyor bu sefer. sizin taktiği deneyeceğim

Gönderim Zamanı:

Bu yamukluk ne mene bir yamukluktur?

Yamukluk haline sebebiyet veren etmenler nelerdir?

Yapıştırırken, lastiği nasıl tutuyorsunuz?

Tahtanın hangi tarafından başlıyorsunuz?

Nasıl yapıştırıyorsunuz?

Kesilmemiş lastikleri yapıştırırken de bu yamukluk hali vuku buluyor mu?

Ben hiç birşey anlamadım bu köpüklü projeden.

Daha yamukluğu çözemedim ki, projeyi nasıl kavrıyayım?

Sen doğru ol......Yamuk kendini belli eder..

ktm

• Beğen 1
Gönderim Zamanı:

çok sert mavi sünger çin lastiklerini jiletle kesip yapıştırmanın verdiği haz bir başka oluyor.. lastiğin kokusu dışında herşey kusursuz. ayrıca bir sonraki yapıştırmada da içe doğru bükük olmadığı için kolayca yapıştırılabiliyor. bh lastiğimi içe bükük görünce şeytana uyup tuningi basasım geliyor ama biliyorum ki sonu gelmeyecek. lastiğin sapıtması da cabası.

Gönderim Zamanı:

Sen doğru ol......Yamuk kendini belli eder..

ktm

valla ktm hocam taş geldi kafamı yardı. bir aynştayna kıydınız :D

Gönderim Zamanı:

ekipman kısmına yakışmadıysa sohbet kısmına atabilirim bu yazıyı

not: tüm hakları saklıdır yuvarlak içinde c yapmayı bilmiyorum yaptım sayın buluşun adı "0 hata paylı lastik yapıştırıcı"

© ► alt+0169

® ► alt+169

Gönderim Zamanı:

© © © © © © © © © © © © © © ©

© © © teşekkürler hocam © © ©

© © © © © © © © © © © © © © ©

buluşum tırt çıktı bari böyle kullanayım dedim :D

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

• Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   1 Üye, 0 Gizli, 215 Misafir (Tam liste)

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..