Jump to content
Masatenisi.org Forum

Raket Tutuşu

bsg18

Recommended Posts

Selamlar...

Ben oynarken Değişik bir tutuş şekli ile tutuyorum.Çoğunlukla bh oynadığım iÇin herhalde.Fh de normal shakend tutuş ile oynuyorum.O tutuşun resmini koyacağım.Her bh den fh ye geÇerken bu şekilde yapıyorum...

Birde Okul takımına gireceğim inşallah..8 kişiden 5 lişiye düştük.Bu 5 kişinin 3 ü oynayacak 2 di yedek kalacak.Ben raketimi alalı 2 hafta oldu.Daha tam alışamadım.Birde hoca daha hızlı oyna dedi.Nasıl daha hızlı oynarım?Mart a kadar kendimi geliştirebildiğim kadar geliştirmemi söyledi hoca.En Çok gelişme gösteren ilk 3 ü oynatacağım diğerleri yedek kalacak dedi.Lütfen bana en hızlı şekilde yardımcı olun.

Cuma günü sınıfta turnuva yapılacak.İlk 3 e girerim gibi gözüküyor.Ama 1. veya 2. olmak istiyorum.Bana taktik verirmisiniz ayrıca 15 tatilde nasıl Çalışmalar yapmalıyım? Yardımcı olacaklara şimdiden Çok teşekkür ederim.

Not:Kırmızı olan taraf fh.Siyah olan da bh.Ben bu tutuşu bh de yapıyorum..

Saygılarımla........

bsg18 tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Peki nasıl düzeltebilirim onu?Bu aralar turnuvalar var.Bir sarsıntı yaşamak istemem.Shakend bh tuttuğum zaman topa nasıl vurmalıyım ( mesela bh tarafını aşagıya yönelterek ) Bh spin çekmeye çalışıyorum ama hep filede takılıyor .Bh de shakend tutarken çok kötü oynuyorum alışık olmadığım için.:Bana yardımcı olurmusunuz.Turnuvada başarılı olmak istiyorum ve oyunumu geliştirmek istiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim...

Saygılarımla...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Eğer sağ elini kullanıyosan ,Sağ omuz aşağıda olacak dirseğinle kolun arasındaki(pazu) kısmı önde olacak , elin sol boşluğuna yakın bi yerde olsun , bilekle dirsek hemen hemen yakın bi hizada olsun. Bu arada sol omuz da biraz daha ilerde olacak. Ayaklarda sol çok az daha önde olmalı. Vuruş esnasında topu masa üstündeyken yakalamaya çalış ve elini sağ çapraz noktaya doğru sürükle,Dıştan içeriye doğru bir hareketle , ama raketin açısını unutmadan , raketin açıklığı yani.Vuruş bittiğinde elin dirseğinden yukarıda , sağ kaşına yakın bir hizada olsun derim (Metin hoca ve babamda öyle derdi.sıra bizde :D )..raket tutuşuna gelirsek te baş ve işaret parmağını bir mandal gibi düşün , yan taraftan tut , bh tarafında işaret parmağın lastiğin alt çizgisine paralel olsun , fh için resimdeki gibi tutmanda sorun yok....Ve bir tavsiye , bu baş parmağını bh vururken çok çok ufak bi dozda da olsa vuruş yönüne doğru bastır , rakete vereceği ekstra güç vuruşta büyük bir katkı yapacaktır , aynı şey işaret parmak için forehand vururken de söz konusu :)

Bu arada , okul turnuvası söz konusuysa ve süre kısaysa , ben senin yerinde olsam servise yoğunlaşırım , servisten alacağın sayılarla işi bitirebilirsin.

Baya konuştum ama işe yarar umarım.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Çok sağolun.Servis olaral etkili servisim var sayılır.Biri Masanın tam sağ köşesine geçip düz vurarak topu karşı sahanın soluna kısa olarak bırakmak.Rakibin karşılama oranı yaklaşık %30-40 oluyor.Birde yan kesik servisim var karşılayan 3-4 kişi var 25 kişilik sınıfta.(bu 25 lişilik sınıfın yaklaşık 10-15 i iyi oynuyor.)Şimdi maçlarda kazanmak için servisten başka servis rakibe geçtiğinde ne yapmalı?

Saygılarımla....

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hocanın bileği rahatsız.Oynayamıyor.Ayrıca asıl branşı voleybol.Tutuş şeklini göstermişti zaten..

Saygılar.....

Forumdaki masatenisini bilen hocalarınızdan aldığınız bilgilerle yakında okulunuzdaki valeybol hocanızın elini eteğini masatenisinden çektirirsiniz..

ktm

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

http://www.masatenis...uth-thekilleri/ burada aradığını doğru olarak bulabilirsin.

Evet burayı okudum ama shakend şekilde bh vuruşlara alışmam ne kadar zaman gerektirir kabaca? Haftada 2-3 kere 1-2 saat oynuyorum.(Salı 1.30 dk.

Perşemde 45dk-1 saat arası.Cuma 1saat)

Bunu alıştırabilsem kendime çok iyi olacak cevaplarınızı bekliyorum...

Saygılarımla...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

İnternet elimin altında.Okul durumları malum.sınavlar,performanslar ardı ardına.Ayrıca benim gittiğim istsnbu bilim ve sanat merkezi var .Yani internet elimin altında olduğu için kolay.Fbvtt ye gitmem zor gibi bu kış aylarında...

Saygılarımla...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Genç kardeşim,

Masa tenisinde resimlere koyduğun şekilde bir tutuş söz konusu değil. Bir sürü tutuş şekli görmüştüm ama senin gibisini ilk defa görüyorum. O tutuş şekliyle masa tenisi oynanamaz, spin yapılamaz ve doğru dürüst vuruşlar yapılamaz. Eğer bu oyunu düzgün oynamak istiyorsan bir an önce doğru tutuşu öğrenip o şekilde oynamaya ve mutlaka iyi oynayan kişilerin bulunduğu yerlere gidip değişik oyuncularla oyna ve gözlem yap derim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

• Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 71 Misafir (Tam liste)

• Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..