Jump to content
Masatenisi.org Forum

Hazır Raketle Oynayanlar Okusun Bildiklerimi Yazıyorum

swan

Recommended Posts

hazır raketlerin geneli şu kombinasyondan oluşur:

yumuşak tahta

ince ve sert sünger

az spin üreten lastik

eskiden hocalar tahta kaliteli ise tahtayı değiştirmemeyi uygun görürlerdi. mesela hem butterfly'ın hem stiga'nın kaliteli tahtalara yapıştırdıkları az spinli lastikler hazır raket olarak satılabiliyor. Eğer böyle bir tahtaya sahipseniz tahtayı değiştirmemeniz ilk başta sizin için hayırlı olur. Çünkü yumuşak tahta darbe hissini alana yayar, esner ve topu daha iyi hissettirir. topu daha yavaş attığı için ve sünger ince olduğu için ve lastik spinden az etkilendiği için vuruşlar masayı genelde tutar; gelgelelim bu parametrelerden biri değişse bile sonuçlar çok farklı olur.

tahta değişirse çot diye bir ses duyarsınız ve top kabak gibi yükselip bir anda karşıya geçer.

sünger kalın olursa (raket tahtası ve üst lastik aynı) topun hızı artar, bu sizin alıştığınız raketin dengesini fazlaca değiştirir yeni bir hazır raketle oynamaya alışmak gibidir.

üst yüzeyde spin üreten lastik olursa sizin spin üretme oranınızla beraber spinden etkilenme riskiniz de artar. eğer sizden üst düzeyde bir oyuncuyla oynuyorsanız daha çok fileye takaca ve topu daha çok dışarı atacaksınız demektir.

bunların üçü birden değişirse ne olur:

öncelikle raketi tutuş açınızdaki en ufak bir değişimin oyunu ne derece etkilediğini görürsünüz. artık bu raketi hazır raket gibi açık tutamazsınız top dışarı gider. Eğimli tutmanız gerekir, bu da daha dar bir açıyla topu kontrol etmek demektir. bahsettiğim dar açı şudur: raketi fazla eğerseniz top filede kalır yada masaya düşer(kendi tarafınıza), biraz fazla dik tutarsanız dışarı gider. (iyi ben de eğik tutarım demeyin off ekipman kullandığınızda bu açı öyle daralır ki top ya dışarı ya masaya gider, ben masayı tutturamayıp masaya 10 santim uzaklıktan yere düşüreni gördüm)

bu yüzden tahtanız kaliteli bir tahtaysa benim tavsiyem bu tahtanın lastiğini sökün ve ince allround bir lastik takın. değilse def sınıfından all+ sınıfına kadar tahtalar sizi bekliyor ve unutmayın bu tahtalarla bile oynarken zorlanacaksınız ilk başta

not: off sınıfı bir tahtaya geçmeden önce de elinizdeki tahtayı verniklemenizi ve bir süre daha onunla oynamanızı öneririm. Bu size geçeceğiniz tahtanın hissine dair ipucu verecektir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

• Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 1 Gizli, 42 Misafir (Tam liste)

• Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..