Jump to content
Masatenisi.org Forum

Recommended Posts

Oluşturma zamanı:

Katar Open 2012 başladı. Geçen sene Katar'da çok güzel maçlar vardı, umarım bu sene de devam eder.

Ben iki hafta boyunca gezdiğim, bilgisayar başında olamadığım için biraz uzak kaldım, canlı izleyemedim ama Slovenya'da Ma Long ve Zhang Jike ikilisi hem teklerde hem de çiftlerde adlarını konuşturmuşlar. Zhang Jike nihayet şeytanın bacağını kırarak Ma Long'u yenmiş, ancak Ma Long da postu kolay satmamış. Çok güzel bir final maçıydı. Bravo adamlara... Ayrıca Xu Xin - Joo Se Hyuk maçını da çok beğendim. Xu Xin'in oyun tarzı sanki tamamen ve özellikle Joo'ya karşı geliştirilmiş olabilecek en iyi oyun tarzıydı.

Ancak bu turnuvada Slovenya'nın finalistleri yok, ana sebep Timo Boll'un da bu turnuvada olmaması ile aynı: Dünya Takım Şampiyonalarına hazırlanmak.

Turnuvada şimdiden Oh Sang Eun, Chen Weixing ve Christian Suss gibi kalbürüstü oyuncular elendi.

Bu durumda başlıca favoriler Wang Hao, Joo Se Hyuk, Dimitri Ovtcharov, Ma Lin ve Xu Xin. Listedeki Çinli olmayanların, Joo ve Dima'nın son birkaç ay içindeki hızlı yükselişleri yüzünden onların durumu daha bir önemli gibi. Eğer bu turnuvayı ikisinden birisi alırsa ilk 10'daki ve zihinlerdeki yerlerini daha bir sağlamlaştıracaklar. Ayrıca kazanmış olmanın getirdiği mental güven de olacak, bu da Dünya Takım Şampiyonalarında bayağı işe yarayacaktır, hatta belki Londra'da da... Joo'nun bence tutarlı ve neredeyse sanatsal denecek ölçüde estetik bir oyun stili var, Dima ise sanki Zhang Jike'nin daha beceriksiz, Avrupa versiyonu gibi: Gelgitli, duygusal ve enerjik.

Ma Lin arada yine toparlayıp eski günlerine göz kırpsa da ana bir trend olarak aşağı gider gibi duruyor. Yine bir "göz kırpma" anına denk gelmezse elenecektir.

Bence -ve sanırım birçok kişiye göre- en olası iki şampiyon Wang Hao ve Xu Xin. Eğer elenmezlerse önleri açık, finale kadar karşılaşmayacaklar.

Swan yazmıştı: "evlat olsa sevilmezsin Wang Hao" diye :) Katılıyorum, ben de pek hoşlanmıyorum Wang Hao'dan; oyun tarzından, bakışından, genel tutumundan, tam da bilemiyorum ama, hani "şeytan tüyü var" derler ya, işte Wang Hao'da o tüy yok! O yüzden kim olsa onu yensin istiyorum (Sanırım onun çok umrunda değildir benim bu tutumum!)

O bakımdan benim favorim Xu Xin. Geçen yıl da Katar'ı o almıştı. Bence hakediyor da adam. Bakalım, bekleyip göreceğiz...

• Beğen 6
Gönderim Zamanı:

Fatih Bey, Katar Open'dı? Kim kapadı? Hiç bilgilendirmiyorsunuz.

Baktım konuya katılan pek olmadı, ben de kendi kendime yazmak istememiştim :)

Beklenen Wang Hao - Xu Xin finali ve istenen (!) Xu Xin galibiyeti gerçekleşti. Xu Xin final maçını 3-1 gerideyken söke söke aldı.

Turnuva boyunca bir çok 4-3 ler yaşandı. Kayda değer birkaç not:

Jun Mizutani, Ma Lin'le oynarken oyun taktiğini bayağı bir değiştirmişti. Bol ralli ve aktif blok yerine 3. topa ve daha hızlı oynadı, yani biraz Çinlileşti! Aslında işe yaramış gibi de görünüyor, neredeyse Ma Lin'i götürüyordu.

Patrick Franziska bence turnuvanın parlayan yıldızı oldu. Dima erken elenince Alman bayrağını o taşıdı. Oyun tarzının ne kadar Timo Boll'a benzediğini şaşırarak izledim. Timo Boll'dan çok iyi ders almış olmalı. Tokic'i ve Chuang'ı elemek kolay bir iş değil, bravo. Son 6 ay içinde Rusya'dan ve Fransa'dan böyle yeni genç yetenekler çıkıyordu, buna sanki bir de Almanya'dan eklendi, uzakdoğuya karşı biraz dengeleyici bir durum olması güzel tabii.

Salon maalesef çok boştu. Geçen sene Katar'daki salon daha bir doluydu sanki. Bilmem Ma Long-Zhang Jike-Timo Boll eksikliğinin etkisi olmuş mudur?

• Beğen 1
  • 2 weeks later...
Gönderim Zamanı:

Salon maalesef çok boştu. Geçen sene Katar'daki salon daha bir doluydu sanki. Bilmem Ma Long-Zhang Jike-Timo Boll eksikliğinin etkisi olmuş mudur?

Katar neden bu tarz turnuvalar düzenliyor ?

Ülke tanıtımı aklıma gelen tek sebep. Buna bile fazla inanamıyorum.

Salon boş, kendi oyuncun yok ve izlemesi oynaması kadar zevkli olmayan bir spor.....

Neden sürekli buralarda böyle büyük uluslararası turnuvalar yapılır ?

Gönderim Zamanı:

Türkiye şampiyonasına katılan en iyi 5 süper lig takımı dışındakiler neden katılıyor? sorusuyla eşdeğer olmuş bence. Türkiye'nin bir ucundan, bir ton para harcamalarına; gruptan çıkmamama durumlarına rağmen katılım gösteren birçok takım var. Bu bakış açısıyla düşünüp katılmayanların sayısı da kıyas edilmeyecek kadar fazla. Katılan takımlara, turnuva düzenleyenlere saygı duyulmalı ve desteklenmeli.. Herkesin bildiği gibi Katar para basıyor ve kendilerini her alanda kanıtlamak, reklam yapmak için reklamın azı çoğu olmaz, turnuvanın büyüğü küçüğü olmaz diyerekten bu işleri sürdürüyorlar. Ben 2. lig müsabakalarını bile zevkle izlerken Katar'daki turnuvayı göz kırpmadan izleyebilirim. Bence en az oynaması kadar zevkli.. Maçlara sırf "uzun ralli varsa iyi maçtır" şeklinde bakmayıp, rallinin sonunun nasıl geldiğini, kimin hangi hatayı yaptığını, servis türlerini, oyuncuların tekniklerini gözlemler, yani uzun lafın kısası maçı iyice analiz ederseniz maçtan çok daha fazla zevk alırsınız.

Gönderim Zamanı:

Bora, ben genel bakış açısıyla konuşuyorum.

Sen oyunu bildiğin ve iyi oynadığın için tabiiki zevk alırsın.

Yani sırf reklam olsun diye yapıyorlar bunu. Madem işe yarıyor biz neden yapmıyoruz ?

Gönderim Zamanı:

Bora, ben genel bakış açısıyla konuşuyorum.

Sen oyunu bildiğin ve iyi oynadığın için tabiiki zevk alırsın.

vakti zamanında hocaların yanında bulunmuşluğum, öğrencilerine top atmışlığım, onlardan feyz almışlığım vardır ama bunları bir kenara bırakırsak bir hocadan uzun soluklu temel eğitim aldığım söylenemez. sürekli video izleyip (özellikle de antrenman videoları), videoları iyice analiz edip, bunların üstüne de iyi oyuncularla bol bol antrenman yaparak iyi kötü bir yere geldim. gözlem bu işte çok önemli. vakti olanların lig, turnuva ayırt etmeden maçlara gidip gözlem yapmalarını öneririm.

Yani sırf reklam olsun diye yapıyorlar bunu. Madem işe yarıyor biz neden yapmıyoruz ?

bunun tek açıklaması "para" olabilir. şuanki federasyon geçmiş zamanlara göre çok daha aktif. sporcu devşirmelerinden, allstars organizasyonlarına kadar birçok aktivitede bulundular. belki eleştiriyoruz (doğru tespitlerimiz de var elbette) fakat bu durum federasyonun pasif olduğunu göstermez. kendilerince eldeki imkanlar dahilinde bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. bir pro-tour düzenlemenin maliyeti tam olarak ne kadardır bilmiyorum ama sadece salon temini ve kirası bile oldukça yüksek maliyetlidir. koskoca süper lig, tozkoparan gibi milattan öncesinden kalma rezalet bir salonda, köfte kokuları altında oynatılıyor. sökük parkeleri, cilasız zemini, merkeze uzaklığı, havasızlığı, kötü ışıklandırması da cabası. say say bitmez.. bizim en başında tesisleşme işini halletmemiz gerekiyor.

• Beğen 3

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

• Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 386 Misafir (Tam liste)

• Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..