Jump to content
Masatenisi.org Forum

Recommended Posts

Oluşturma zamanı:

servis kullanırken veya oyun içindeyken topa spinli vuruyorum, top karşı tarafın masasına bir kere çarpıyor ve top spin in etkisiyle direk benim masama geri dönüyor. oyununun kuralları gereği sayı kime geçer veya ne yapılması gerekir?

Gönderim Zamanı:

Topa oyun devam edermiş gibi vurmanız gerekiyor. Eğer masanızda iki kez sekerse sayı karşı tarafın olur.

Bunu youtubeda bir çift maçında görmüştüm.

Forehand çarprazlarından yapılan bir sidespin rallisinde adam topa öyle bir yan falso kazandırmıştı ki, top önce rakibinin tarafına file dibine düştü, sonra kendi sahasına dönüp dışarı çıktı. Sayı ise topa dokunmayan, sadece izleyen tarafa verilmişti.

Gönderim Zamanı:

topspin'in etkisiyle senin masana dönüyorsa dünyanın etrafını dönüp tekrar masaya geliyor demektir. Backspin ile dönüyor olabilir mi acep?

belki masanın altından dolanıp geliyordur

Gönderim Zamanı:

mert7000 yanlış biliyorsun.

ilk başta hakem yanlış görüp sayıyı dokunmayana vermiş olabilir ama sonradan düzeltildi.

Mutlaka ama mutlaka topa dokunmak zorundasın.

• Beğen 1
Gönderim Zamanı:

Raket de geçer sen de geçersin. filenin yanından da vurursun. rakibin sahasına geçer oradan da vurursun. Herşey serbest. Sadece topa sırayla vuracaksınız ve top rakibinizin sahasına değecek. Hangi açıdan değmiş hiç farketmez

Gönderim Zamanı:

Orada ''top'' ( yani bildiğimiz top) spinin etkisiyle geri dönüyor diyor, yanlış anlaşılma olmasın. Evet eksik kullanım yapmış arkadaş ama kastettiği topspin değil benim anladığım kadarıyla.

Gönderim Zamanı:

İyi eğitimli toplar geri döner.. Hatta gitmişken gazete ve terlik alıp getiren toplarıda görebilirsiniz. Onlarda yaygınlar.

Şakası bir yana zaten değerli birkaç arkadaş yazmış. Top rakibini raketinden sana geri dönmüyorsa sayı senin..

Mert yanlış bir hakem kararına denk gelmişsin. ;-)

Gönderim Zamanı:

Bu kadar yazıyı boşuna mı okuduk...şimdi...

Hiç değilse o yoldan çıkmış (kötü yola düştü düşecek) topun markasını ve rengini söyleyin..

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

• Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 1 Gizli, 340 Misafir (Tam liste)

• Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..