Jump to content
Masatenisi.org Forum

Avrupada Masa Tenisin'de En Büyük Başarımız Nedir?

Sonsuvari

Recommended Posts

öncelikle geçen yaz a kadar balkan ve akdeniz oyunları dışında uluslararası bir başarımız olmadığını söylemeliyim.fakat geçen yaz yıldız erkek milli takımımız takımlarda avrupa 5.si oldu.bunun yanında ferdilerde jiang peng fei avr.2 si oldu.ve çiftlerde gencay menge-jiang.p.fei ikilisi avrupa 3.sü oldu.ve en son yapılan gençler avrupa en iyi 12ler turnuvasına jiang peng fei de çağırıldı.bu olaylar ülkemizde avrupa da alınan en iyi sonuçlar.bu avrupa 2.liği basınında ilgisini çekmişti.birçok gazete ufakta olsa avrupada alınan ilk madalyadan bahsetmişlerdi.bu sene ise geçen senenin avrupa birincisi gençler kategorisine yükseldiği için jiang peng fei şu anda avrupa yıldızlar sıralamasında 1 numara ve önümüzdeki şampiyonanın en büyük favorisi.bunun yanında da gencay menge rakiplerinin gençler kategorisine yükselmesiyle avrupa sıralamasında 3. yada 4.bu iki oyuncumuzdan baska yıldız takımda berk elitaş gibi yetenekli oyunculara da sahibiz.ayrıca sene içinde yapılan avrupa takımlarının katıldığı açık turnuvalarda takım olarak ve ferdi dereceler elde ettik.ilerde inşallah bu başarılar büyükler düzeyinde de yakalarız.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Avrupa çapındaki başarılarımız anladığım kadarıyla çok yeni geçen yazdan itibaren başlayan bir süreç. demekki atılan temeller var.Eğer durum böyleyse Çok kısa zamanda avrupa çapında belirlenen hedeflere ulaşılacağını düşünüyorum. Bu sayede avrupada başarılı sonuçlar alırsak türkiyede'de masatenisinin yaygınlaşacağını Gazete ve televizyonlarda hak ettiği yeri bulacağını sanıyorum.

:fildir:

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

• 2 months later...

slm.yıldızlar kategorisinde ikinciliği elde ettiğimizi duyunca bende çok şaşırmıştım. ama önemli olan bu çocukları daha ileriye götürmek değil mi?bu çocukların bir kaç sene sonra türkiyede yenilmez hale geleceklerine inanıyorum.ama buyeterli olacak mı?avrupa ve dünya çapında derece yapmaya.son dünya şampiyonasını izlediğimde gerçekten bu konuda çok geride olduğumuz kanısına vardım.milli takım antrenörlerimizin bu konuda alternatif şeyler düşünmesi gerekir.bu çocukların ileride büyükler kategorisindede başarılar elde ettiğini duymak istiyoruz :bye:

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

...jiang peng fei...

bu vatandas turk mu??? :lol:

benim bildigim kadariyla; dunya ittf siralamasinda 300. sirada falan bir turk var, adini unuttum.. ilginctir aslinda; en iyi oyuncular belli basli ulkelerden cikiyor yalnizca..

bence en buyuk nedeni; turkiyede havalarin cok guzel olmasi.. avrupada acik hava falan yok.. var birkac saat suruyor.. ama sonra kapaniyor.. insanlar kapali yerlere gitmeyi tercih ediyorlar.. bizdeki gibi sicagin alninda bunalip yuzmeye degil.. :gulumse:

uzakdoguda durum daha farkli olsa gerek.. onlarin ata sporu degil mi masa tenisi? :bonus:

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

bu vatandas turk mu???
:lol: Devsirme abi, devsirme... :lol:

uzakdoguda durum daha farkli olsa gerek.. onlarin ata sporu degil mi masa tenisi?

Dogrudur, ama onlarin ata sporu diye bu onlarin daha basarili olmasini gerektirmez. Mesela gures de bizim ata sporumuz diye geciyor ama yaklasik 10 sene kadar bu spor sarisin bir rus devin hakimiyetindeydi...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

bu çocukların bir kaç sene sonra türkiyede yenilmez hale geleceklerine inanıyorum.ama buyeterli olacak mı?avrupa ve dünya çapında derece yapmaya.son dünya şampiyonasını izlediğimde gerçekten bu konuda çok geride olduğumuz kanısına vardım.milli takım antrenörlerimizin bu konuda alternatif şeyler düşünmesi gerekir

Şu anki gençler iyi ama altyapı olarak miniklerde FB dışında ciddi oyuncu yetiştiren kulüp yok. Federasyon da FB ye düşmanca davranıyor. Minikler top 12 nin erkeklerde ve kızlarda yarısı FB dendi. Miniklerde defalarca Türkiye şampiyonu olan oyuncuyu daha doğru düzgün bir kampa çağırmadılar. FB deyken beğenmedikleri ve hiç bir kampa çağırmadıkları antrenör başka kulübe geçince federasyonun has adamı oldu. Berk'i de milli takım kampına yıllarca çağırmadılar ama sonunda mecbur kalıp çağırdılar. Kampdayken de Çinli hoca Berk'i oğluyla hiç maç yaptırmıyormuş sırf alışmasın diye. Küçük hesapları görüyor musunuz? Hangi kafalarla gelecekte başarı bekliyorsunuz?

Son Samsun Türkiye gençler şampiyonasında Anadolu kulüpleri de kendi aralarında toplantı yapıp Federasyondan hiç bir şey yapmıyorlar diye şikayet etmişler.

FB altyapısında 2 tane romen antrenör çalışıyor ve masa tenisi şubesi kulupten bir yardım almadan kendi yağıyla kavruluyor. 40-50 milyara salonu büyütmek için sponsor arıyor. Ama bu zor şartlara rağmen 1 numaralı öncelik oyuncu yetiştirmek. Keşke federasyon da köstek olacağına masa tenisinin gelişmesi için bunun onda bir kadar gayret gösterse.

Sonuç olarak bu kafalarla biz belki arada bir saman alevi gibi parlarız ama hiç bir zaman meşale olamayız.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

• 2 weeks later...

arkadaşlar benim anlatmak istedigimi ertan bey cok güzel bi şekilde anlatmış.evet türkiyede cok küçük hesaplar yapılıyo.bu yüzden başarı elde etmemiz cok kolay degil.gercektende cok yetenekli çocukların milli takıma alınmadıgına bende şahit oldum.bence milli takıma girmek için sadece başarılı olmak gerekmiyo.saglam sözü gecen bi antrenörede ihtiyac var.bu işlerin yurt dışında böyle olmadıgına tanık oldum.gercekten yetenekli bi sporcuysan sınırsız imkanlara sahip oluyosun.nereden biliyosun diye soracaksınız.yeğenim almanyada oynuyo. yazları bende gidiyorum.gercektende bu işin hakkını veriyolar.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

tamamen katılıyorum fikirlerinize ben yıldız teknik üniversitesi öğrencisi ve oyuncusuyum bizim 5 6 sene önceki takımdan Murat Eriş isimli bi oyuncu vardı ferdilerde türkiye şampiyonu oldu zaten o sıralar gürhan yaldızın birinci olduğu türkiye sıralamasında 8 veya 9. sıradaydı. çok iyi bi oyuncu olmasına rağmen masa başı oyunlarla o seneki dünya üniversite oyunlarına onun yerine federasyando akrabası olan bi oyuncuyu götürmüşler...bu örnekleri eminimki çoğaltmak mümkündür..sevgiler saygılar

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

• Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 306 Misafir (Tam liste)

• Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..