Jump to content
Masatenisi.org Forum

Recommended Posts

Oluşturma zamanı:

Kaybetmekten, daha iyi olduğum birine karşı, NEFRET ediyorum. Gelişmek istiyorum, daha fazla, daha fazla gelişmek istiyorum. Dünyanın en iyisi olmak istiyorum. Evet, büyük bir hayal belki daha tekniklerim oturmamış, orta seviye olmuyor olabilirim. Ama istiyorum, nasıl gelişirim? Forehand topspin atarken doğrusunu bildiğim hâlde ayak hareketlerim, kol hareketlerim rezalet. Attığım top masanın dışına çıkıyor, bazen filede kalıyor ve daha bir çok hata...

Gönderim Zamanı:

Merhaba,

Kimse kaybetmekten hoşlanmaz ama bu oyunun mutlaka bir galibi olacak. Dünya şampiyonları da kaybediyor. Sen de kaybettiğine göre, kaybettiğin oyuncudan daha iyi olmadığını gösteriyor. Kendi oyun seviyeni kime ve hangi kriterlere göre orta seviyeye yakın görüyorsun? Bu tarz değerlendirmelerin doğru olmadığı kanaatindeyim.

Forehand topspin atarken ayak ve kol hareketlerinin doğrusunu bildiğin halde kötü olduğunu belirtmişsin ama belki de yanlış biliyorsundur. Yoksa bu kadar hata normal değil. Ya da eksik olan bir şeyler(eğitim, antrenman, raket seçimi vs)olabilir.

Masa tenisi kolay görünür ama zor bir spordur. Öncelikle bu işi iyi bilen bir antrenöre ihtiyaç vardır. Sonrasında bilinçli, sistemli, çalışmak ve çok tekrar gerekir. İyi oyuncuları izleyerek onlardan bazı şeyler görmek önemlidir.

İyi oyunlar,

• Beğen 2
  • 2 weeks later...
Gönderim Zamanı:
19 saat önce, çokolat yazdı:

Güncelleme: forehand tarafında yaptığım "onlarca" hata yokmuş. Topspinlerimin tek kaçma sebebi meğersem bileğimi sabitlemememmiş. 

Bu tespiti kendin mi yoksa bilen biri mi yaptı? Eğer kendin yaptıysan doğru olmayabilir. 

• Beğen 1
Gönderim Zamanı:

ben yaptım fakat doğru olduğunu düşünüyorum. Ma longu ağır çekimde izledim vururken kolunu hareket ettiriyor bileği değil, bileğimi hareket ettirirsem raketin açısı değişiyor.

Gönderim Zamanı:
Tarih: 22.01.2025 Saat: 00:23, Myilik2002 yazdı:

Kimse kaybetmekten hoşlanmaz ama bu oyunun mutlaka bir galibi olacak.

Sanki öyleymiş gibi bir izlenim söz konusu, Sayın Myilik.

Lakin bu, bu oyundan değil, saymaktan ve sayıları mukayese edip, bundan bir netice çıkartan, zihnimizden ve bizim, kendimizi onunla bir tutup, kendimizi o zannetmemizden kaynaklanmaktadır. Onu galip, şunu mağlup sayan, hep daha ileri, hep daha yükseğe çıkmanın, asla  doymadan, hep daha fazlanın peşinde olan obur zihnimizden, onun kalite ve özelliklerinden kaynaklanmaktadır. Yoksa sabahtan akşama kadar saymadan, mukayese yapmadan oynamak da mümkün. Hiç maç yapmadan oynasanız da vücut, bundan fayda görür, sağlığı beslenir. Sporu yine yapıp, ekmeğimize yağ sürmüş oluruz.

Hem neyi neyle, kimi kiminle mukayese etmektesiniz. Herkesten bir tane vardır ve o, şu kainatta, biriciktir, eşsizdir.

Ne ağaçlar, ne de hayvanlar kendilerini yekdiğeriyle mukayese etmemekte, zeytin ağaçları ''Vay benim boyum niye selvi gibi uzun değil'' diye hayıflanmamaktadır.

Gönderim Zamanı:
4 saat önce, çokolat yazdı:

ben yaptım fakat doğru olduğunu düşünüyorum. Ma longu ağır çekimde izledim vururken kolunu hareket ettiriyor bileği değil, bileğimi hareket ettirirsem raketin açısı değişiyor.

Doğru olduğunu düşünmen doğru yaptığın anlamına gelmez. Sana tavsiyem, mutlaka bir antrenörden destek alman olacaktır. Eğer çevrende böyle biri yoksa oyununu gösteren kısa bir videoyu buraya atarsan yardımcı oluruz.

Gönderim Zamanı:
Tarih: 01.02.2025 Saat: 15:13, Myilik2002 yazdı:

Doğru olduğunu düşünmen doğru yaptığın anlamına gelmez. Sana tavsiyem, mutlaka bir antrenörden destek alman olacaktır. Eğer çevrende böyle biri yoksa oyununu gösteren kısa bir videoyu buraya atarsan yardımcı oluruz.

Sayın Myilik,

Bakın, ''oluruz...'' buyurmuşsunuz. Lütfen...Lütfen Sayın Myilik, beni de katmışsınız; lütfen beni katmayınız.

Sayın çokolat, Sayın çokolat!  Duyuyor musunuz, işitiyor musunuz, dahası anlıyor musunuz? Lütfen beni katmayınız, lütfen göndereceğiniz oyun videonuzu buradan izleyerek, elinizin açısı konusunda sizi ikaz edeceğim zannına kapılmayınız.

Bu ameliyenin, buradan, bu şekilde yerine getirilebileceği kanaatinde değilim...Elcaazınızın doğru ( işgörür )açısını, vidyonuzu seyredip ''ha, biraz daha aç'', ''ha çokolat bey, az daha açınız...yok, şimdi hafif kapayınız'' gibi terimlerle size aktarabilmenin pek mümkün olduğu kanaatinde değilim.

Onun için Sayın Myilik, beni bu işe katmayınız. Sayın çokolat, Sayın MYili'ğin ''yardımcı oluruz''una dahil değilem, bilesiniz. Yanlış anlaşılmamışımdır umarım; yardımcı olmak istemediğimden değil, bu, bu park eden kamyon tellalı yöntemiyle (az kapa, ha, az aç...) mümkün olamayacağından...

• Teşekkürler 1
Gönderim Zamanı:

Sayın 502,

Yine alınganlık gösterip, kendi kendize gelin, güvey olmuşsunuz. Siz benim için yok hükmündesiniz. Dolayısıyla, sizi ilgilendiren bir durum söz konusu değildir. Lütfen bu forumda benim yazdığım yorumlarla alakalı olarak bana hitaben bir şey yazmayın. 

Gönderim Zamanı:
Tarih: 01.02.2025 Saat: 10:17, çokolat yazdı:

Merhabalar,

Ma Long'u ve birçok üst düzey oyuncuyu canlı izlemiş biri olarak şunu söyleyeyim, bileği hareket ettirmeden spin atmak mümkün değil. En can alıcı kısım zaten bileğin hareketi, dolayısıyla Mehmet abinin dediği gibi antrenman esnasında bir videoya çekim yapıp, forumla paylaşman halinde çeşitli önerilerde bulunabiliriz.

Ayrıca, kesinlikle bir antrenörün fikrini almak ta gerekir diye düşünüyorum.

• Beğen 1
  • Teşekkürler 1
Gönderim Zamanı:
1 hour ago, smetmusti91 said:

Ma Long'u ve birçok üst düzey oyuncuyu canlı izlemiş biri olarak şunu söyleyeyim, bileği hareket ettirmeden spin atmak mümkün değil.

Ben de buradan alıp bir ekleme yapayım. "Bilek sabittir" gibi bir kesinlik yoktur. Ve hatta bilek de, parmaklar da vuruşa ve spine eklenebilir. Eklenirse de bunu yapabilenler muhtemelen elit seviye oyuncular olacaktır. 

@çokolat, genelde ben de dahil bu öneri gelse çekinirim ve tedirgin olurum: kısa videonu çek görelim yorum yapalım. Ama yıllardır gördüğüm kadarıyla burada gerçekten bu tarz bir yardımlaşma başlayamamış. Ben şahsen seviyen ne olursa olsun, ufak bir video ile oyununu gösterebilirsen cahil bilgim dahilinde tamamen samimi öneriler yaparım. Sen de çekinmeden sıkılmadan bence video paylaşabilirsin, burada kimse kimseyi oyunu nedeniyle yargılamaz bence. Aksine, ne guzel 1 kişi daha masatenisinde yukseliyor diye iftihar eder herkes. 

• Beğen 1

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

• Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 6 Misafir (Tam liste)

• Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..