Jump to content
Masatenisi.org Forum

Recommended Posts

Guest Tanju Cansever
Oluşturma zamanı:

Merhaba,

Nittaku lastikleri (Hammond, pro@, X) hakkında yabancı sitelerde olumlu yorumlar okudum ama alıp denemediğim için tam olarak bilgi sahibi olamadım. Kullananlardan bu lastiklerin servis, itme, kesme, loop, smach, sertlik, ağırlık ve ömürleri hakkında yorumlarını alabilir miyim. Çok teşekkürler..

Gönderim Zamanı:

Pro @ ve X'i çeşitli sünger kalınlıklarında kullandım. En sonunda 1.6 mm kadar düştüm. Benim seviyemdeki bir oyuncu için oldukça hızlı lastikler. Bu iki lastik birbirlerine göre kıyaslarsam:

servis: X > Pro @ (yani X, Pro @ daha çok spin üretebiliyor. Özellikle de yavas toplarda)

itme: X >= Pro @ ( X biraz daha iyi gibi)

loop: X > Pro @ ( X burada bariz üstünlüğü kuruyor)

Smash: X ? Pro @ ( çok fazla şut atmadığı için bir yorum yazamıyorum. Fakat drive konusunda pro @ daha stabil)

Ağırlık : X = Pro @ ( ikisi de hafif lastik, yani tipik japon lastikleri)

Ömürleri: Bence ikisinin de ömrü oldukça uzun (70 saat kadar neredeyse aynı özelliklerini koruyorlar. Hafta da 6 saat oynuyorsan yaklaşık 3 ay kadar iyi bir performans verir kanımca. Fakat buildup temizlerken X biraz dikkat istiyor. Pro @'dan çok kolayca buildup'ları temizleyebiliyorsun. )

Pro @ yapışkana daha iyi tepki veriyor. Biraz abartırsam üzerine bir litre hızlandırıcı dök istersen su gibi içiyor. İmzanda Sriver EL kullanıdığını görüyorum. Yine kanımca, Sriver EL'e yakın olan Nittaku Magic Carbon Soft'dur derim. Yukarıdakiler benim tecrübelerim. Umarım yararlı olmuştur.

Guest Tanju Cansever
Gönderim Zamanı:

tabletennis.gr sitesinde 10 üzerinden 9.75 alan Hammond oldukça methedilmiş. Bryce'ın yarı fiatına, onun kadar hızlı, her türlü vuruşun kolaylıkla yapıldığından ve uzun ömürlü olduğundan bahsedilmiş. Tackifire special soft veya Ekrips hissinde, aynı ağırlıkta, allround bi tahta üzerinde çok iyi olduğu söyleniyor. Tsubasa'nın yorumundan da anlaşılacağı gibi aslında tercihler arasında olması gereken bir lastik diye düşünüyorum. Wang Liqin de bu lastikleri backhand'inde kullanmıştı. Nedense bizim ustalarımız kullanmadıklarına göre bu lastiklere pek iyi gözle bakmıyorlar galiba..

Guest Tanju Cansever
Gönderim Zamanı:
Pro @ ve X'i çe?itli sünger kal?nl?klar?nda kulland?m. En sonunda 1.6 mm kadar dü?tüm. Benim seviyemdeki bir oyuncu için oldukça h?zl? lastikler. Bu iki lastik birbirlerine göre k?yaslarsam:

servis: X > Pro @ (yani X, Pro @ daha çok spin üretebiliyor. Özellikle de yavas toplarda)

itme: X >= Pro @ ( X biraz daha iyi gibi)

loop: X > Pro @ ( X burada bariz üstünlü?ü kuruyor)

Smash: X ? Pro @ ( çok fazla ?ut atmad??? için bir yorum yazam?yorum. Fakat drive konusunda pro @ daha stabil)

A??rl?k : X = Pro @ ( ikisi de hafif lastik, yani tipik japon lastikleri)

Ömürleri: Bence ikisinin de ömrü oldukça uzun (70 saat kadar neredeyse ayn? özelliklerini koruyorlar. Hafta da 6 saat oynuyorsan yakla??k 3 ay kadar iyi bir performans verir kan?mca. Fakat buildup temizlerken X biraz dikkat istiyor. Pro @'dan çok kolayca buildup'lar? temizleyebiliyorsun. )

Pro @ yap??kana daha iyi tepki veriyor. Biraz abart?rsam üzerine bir litre h?zland?r?c? dök istersen su gibi içiyor. ?mzanda Sriver EL kullan?d???n? görüyorum. Yine kan?mca, Sriver EL'e yak?n olan Nittaku Magic Carbon Soft'dur derim. Yukar?dakiler benim tecrübelerim. Umar?m yararl? olmu?tur.

Merhaba Myp,

Yorumun çok yararl? oldu. Hammond X, pro@'dan daha iyi sonucunu ç?kard?m. Bunlar?n içinde en ucuzu düz Hammond ve Sriver EL ile yak?n özellikte gibi oldu?unu anl?yorum ben yorumlardan. ?nternet ara?t?rmalar?mda Magic carbon ya da soft kullanan hiç görmedim ama Hammond (ya da versiyonlar?ndan birini) kullanan çok ki?i var. Selam ve sayg?lar...

Gönderim Zamanı:

Öncelikle sizlerin affına sığınıyorum. Nittaku Magic Carbon Soft demişim. Fakat Doğrusu Nittaku Magic Carbon Sound olacak.

NMCS ile iki antreman yapmışlığım var. 1.6 mm süngerli olan versiyonuyla. Sriver FX ve Sriver L ile de topa vurmuşluğum var. NMCS bana göre FX ile L arasında bir yerde. Doğrudan Sriver EL ile tecrübem olmadığında kesin konuşmamakla birlikte Sriver EL benzeri diyebilirim. Yine de belirtmekte fayda var. Bu benim gözlemim.

sevgilerimle

Guest Tanju Cansever
Gönderim Zamanı:

Yorumlar için çok teşekkür ederim. Şunu anlıyorum; günümüz teknolojisi sayesinde klasik lastiklere alternatif olabilecek daha ucuz ve iyi lastikler bulabilmek mümkün. Unutmadan, bugün Hammond X max ile oynadım. Super hızlı ve spinli bi lastik diyebilirim. Dolayısıyla kontrol oldukça zor. Bol spinli iyi servis atanlar karşısında bu lastik ile oynamak benim harcım değil, ustalar bile zorlanır herhalde. Tahta all+ olmasına rağmen. 2 mm kalınlık nasıl olur bilemem. Sonuçta Butterfly'ın pahalı lastiklerini satın almaktansa başka alternatiflere yöneleceğim. Değiştirme hastalığı beni de sardı galiba... :D:

Gönderim Zamanı:
Yorumlar için çok teşekkür ederim. Şunu anlıyorum; günümüz teknolojisi sayesinde klasik lastiklere alternatif olabilecek daha ucuz ve iyi lastikler bulabilmek mümkün. Unutmadan, bugün Hammond X max ile oynadım. Super hızlı ve spinli bi lastik diyebilirim. Dolayısıyla kontrol oldukça zor. Bol spinli iyi servis atanlar karşısında bu lastik ile oynamak benim harcım değil, ustalar bile zorlanır herhalde. Tahta all+ olmasına rağmen. 2 mm kalınlık nasıl olur bilemem. Sonuçta Butterfly'ın pahalı lastiklerini satın almaktansa başka alternatiflere yöneleceğim. Değiştirme hastalığı beni de sardı galiba... :D:

Enteresandır. Ben de hafta içi hammond x max aldım. fh e taktım. Eski tahtamdaki mark V bana daha spinli geldi. Bh tarafındaki inspirit ise ciddi anlamda daha spinli. Hız konusu tamam oldukça hızlı ama servis olsun, kısa topspinler olsun pek canlı gelmedi bana. Ancak masadan 1-2 metre uzaklaşık biraz güç katarsanız işin içine o zaman vuruşlar dolu dolu gitmeye başlıyor. Ya benim aldığım lastik bayata yakın ya da lastik böyle. Mark V de Hammond X gibi orta sert ama üst lastik sanki daha tutucu. Bu yüzden yavaş bile oynarken spin sıkıntım olmuyordu. Hammond x ise ille güç verin hız verin diyor. Bu arada inpirit çok hoş lastik tavsiye ederim.

Guest Tanju Cansever
Gönderim Zamanı:

Bildiğim kadarıyla Mark V' in üst lastiği nisbeten yumuşak ve elastik. Bu yüzden HX' in kan kırmızısı renginde sağlam ve sıkı üst lastiğine alışamamış olabilirsiniz. Kısa topspinler için uygun bir lastik diil tabi ki. Trambolin etkisi nedeniyle masa yakınında çok hassas topspin yaparken topu lastiğe gömmek istemiyorsunuz ve yeterli spin oluşmuyor. Masa yakınında oynayan Çinliler bu yüzden forehandlerinde spinli ama fazla atmayan Çin lastikleri, backhandlerinde ise spinli ama çok atan Avrupa/Japon lastikleri tercih ediyorlar. Selam ve saygılar....

Gönderim Zamanı:
Bildiğim kadarıyla Mark V' in üst lastiği nisbeten yumuşak ve elastik. Bu yüzden HX' in kan kırmızısı renginde sağlam ve sıkı üst lastiğine alışamamış olabilirsiniz. Kısa topspinler için uygun bir lastik diil tabi ki. Trambolin etkisi nedeniyle masa yakınında çok hassas topspin yaparken topu lastiğe gömmek istemiyorsunuz ve yeterli spin oluşmuyor. Masa yakınında oynayan Çinliler bu yüzden forehandlerinde spinli ama fazla atmayan Çin lastikleri, backhandlerinde ise spinli ama çok atan Avrupa/Japon lastikleri tercih ediyorlar. Selam ve saygılar....

Aynen dediğiniz gibi, kan kırmızısı :). Çinli mantığını farketmeden benimsemişim sanırım. Inspiritin üstü de süngeri oldukça yumuşak, raketi çevirip onu fh'de, hammondu da bh de kullanınca daha rahat oynadim. Saygılar size.

Gönderim Zamanı:

Sevgili emre bey

dawei inspirit i mark5 ve hammond ile karşılaştırırsanız hafif mi yoksa klasik çin lastiği grubunda olup ağır bir lastik midir?

herkes özellikle amerikan forumlarında bu lastiği övüyor.

siz hazır süngerli bir insipirit mi aldınız yoksa lastiği ayrı süngeri başka marka ve sertlikte mi aldınız.

saygılar

Gönderim Zamanı:
Sevgili emre bey

dawei inspirit i mark5 ve hammond ile karşılaştırırsanız hafif mi yoksa klasik çin lastiği grubunda olup ağır bir lastik midir?

herkes özellikle amerikan forumlarında bu lastiği övüyor.

siz hazır süngerli bir insipirit mi aldınız yoksa lastiği ayrı süngeri başka marka ve sertlikte mi aldınız.

saygılar

Hammond X Inspiritten daha hafif. Ama fark çok değil. Mark V max sanki bana biraz daha ağır geliyordu ama bunun sebebi waldner senso carbon tahtanın sapının boş olması da olabilir. Ben colestt uzerinden alisveris ettiğim için kendisinde 35,40,42,45 gibi farklı sünger sertliklerinde çeşit oluyor. Fakat sünger hep dawei'nin saviga süngeri. Üst lastik bulundurmuyor sanırım, bu yüzden de başka sünger kombini orda yapma olayı yok. Ebay'de sanırım üst ayrı satıyorlar.

Ben 35 derece 2.2mm süngerli aldım. Hem topu süngere batırarak hem yüzeyin tutuculuğundan oldukça spinli bir lastik. Yavaş toplarda hammond'dan da markV'den de daha spinli. Alçak atan bir lastik. 40 derece süngeri de denemek istiyorum bir ara.

• 1 year later...
Guest Ömer Faruk Yılmaz
Gönderim Zamanı:

Hem Fh hem Bh Hammond X kullanıyorum... Spinler çok fazla etkili değil. Spin varyasyonlarıyla sayıya gidenlere önermem ama itme benim için önemli diyorsanız Hammond X le bunu fazlasıyla başarırsınız diye düşünüyorum...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

• Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   1 Üye, 0 Gizli, 298 Misafir (Tam liste)

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..