Jump to content
Masatenisi.org Forum

Recommended Posts

Oluşturma zamanı:

Ben Magna dan daha hızlı ve benzer spinli bir lastik arıyorum.

Top fırlatma açısının düşük olması gerekiyor. Zamk kullanmayı tercih etmiyorum ama mecbur kalırsam kullanacağım.

Denediğiniz lastikler içinde önerebileceğiniz bir lastik var mı?

Gönderim Zamanı:

Magna kullanmadım, Byrce Fx'de kullanmadım ama Byrce lastiklerle oynuyorum. Byrce yakın hızı olan, daha yumuşak süngerli ve daha spinli Byrce Fx'in Magna için alternatif oluşturabileceğini düşünüyorum. Sanıyorum Dadanagast da bu düşüncemi zevkle destekleyecektir.

Bu arada Yasaka V-Stage ne oldu? Alternatif oluşturamadı galiba Magna'ya. Sulansam mı acaba o lastiğe kullanmak niyetinde değilseniz...

Gönderim Zamanı:
Magna kullanmadım, Byrce Fx'de kullanmadım ama Byrce lastiklerle oynuyorum. Byrce yakın hızı olan, daha yumuşak süngerli ve daha spinli Byrce Fx'in Magna için alternatif oluşturabileceğini düşünüyorum. Sanıyorum Dadanagast da bu düşüncemi zevkle destekleyecektir.
desteklerim tabii..:)))

magna biraz daha spinlidir belki ama kesinlikle bryce fx cok daha hizli.. ama top firlatma acisi yuksek bryce ailesinde..

Sriver G2 hakkinda toranomon dediklerine gore atma seviyesi orta seviyede oldugunu soyluyor.. G2 olabilir mi ertan?

Bu arada Yasaka V-Stage ne oldu?

gercekten ne oldu?

v-stage dusuk atiyor topu, kesinlikle hizli magnaya gore ve spini benzer.. hizli mi bulmuyorsun?

v-stage cok ilginc bir lastik.. topa guc vurusu yaptiginda herbir lastikten daha bile hizli gidiyor gibi.. ama raketin uzerinde top sektirme deneyini yaptiginda yavasmis gibi geliyor.. Bendeki Bryce Fx'de bir kere daha fazla zipliyor top..

alternatif olarak japon sungerli cin lastikleri olabilir.. D'or geliyor mesela..

Gönderim Zamanı:

F1 ve neos sound'un hayranlari cok fazla..

bir de neos tacky var tabii.. bayagi bir spinli olmasi gerekiyor.. yavas da degildir, eger ki max kalinligini secersen..

bryce'dan daha spinlisi FX olani tabii. bence muthis spinli.. (tabii sonucta bir cin lastigi kadar da degil..)

yasakanin Xtend'leri nasil? spin tension'li lastikler.. sonucta speed glue ile cok da hizli olurlar herhalde.

Gönderim Zamanı:

neos sound ve tacky yumuşak lastikli lastikler, bryce fx de öyle. magnanın hızına ulaşamazlar.

bryce kadar iyi ve hızlı olan bir lastik de (pek bilinmeyebilir) Juic Varites... bunu bryce alternatifi olarak kullanan çok, spini konusunu bilmiyorum ama...

ayrıca bir de yeni bir lastik çıkmış, bu da çok accaayipmiş diyorlar (şaka değil ha, gerçek):

Ping

post-3-1083598843_thumb.jpg

Gönderim Zamanı:
neos sound ve tacky yumuşak lastikli lastikler, bryce fx de öyle. magnanın hızına ulaşamazlar.
bryce fx kesinlikle magnadan daha hizli.. neoslari bilemiyecegim.

bryce kadar iyi ve hızlı olan bir lastik de (pek bilinmeyebilir) Juic Varites...

varites'in cok hizli oldugunu zannediyorum.. ama ben pek juic ismini sevmem.. ne o, ayni meyve suyu gibi.. :lol:

ayrıca bir de yeni bir lastik çıkmış, bu da çok accaayipmiş diyorlar (şaka değil ha, gerçek):

bence lastigin albenisi var.. dr newbahar olmasi zaten lastigi acayiiip kilmaya yeterli.. hizli miymis bari?

Gönderim Zamanı:

Japon süngerli Çin lastiği iyi fikir. D'or gelene kadar forehand tahtına Hurricane-III kurulabilir. Ancak, D'or geldiğinde Hurricane III'ü yerinden kımıldatabilir misiniz bilemem. :lol:

Gönderim Zamanı:

Hurricane III magna kadar hizli mi Toranomon? eger oyleyse harika..

Gönderim Zamanı:

Magna ile hiç oynamadım ama hız/spin oranı (5/4) Bryce, Juic Driva Smash ve TSP Real gibi lastiklere yakın görünüyor. Ertan Bey, hızlı fakat "short arc" atan bir lastik arıyor. Masaya yakın oynadığı için bence ideali de bu. Ancak, neden bu kadar hızlı ekipman tercih ettiğini anlamakta güçlük çekiyorum doğrusu.

Hurricane bana göre yeterince hızlı. Max'i yok örneğin. Oyun stiline bağlı olarak Hurricane ile yeterli hız ve düşük açı elde etmek mümkün. Üstelik masaya yakın oyun için gerekli kontrolü de sağlıyor. Ertan Bey'in yapışkan lastikten hoşlanmadığını biliyorum. Gerçekten de Japon süngere alışık bir oyuncunun üstüne üstlük yapışkan lastikli sert süngere geçişi zor olacaktır. Ama Hurricane bir sentez. Bu anlamda, Tackifire Special'ın (Çin sünger, Japon lastik) sentezinin tam tersi. Ben ikisini de kullandım. Tercihim de belli. :fildir:

Gönderim Zamanı:

tsp real lastik daha cok sriver'a benziyor demistin?

hammond cok hizli ama spinli degil herhalde..

juic varites sayet bryce kadar hizliysa fiyati gercektende cok uygun oluyor.. iruiruda 2560 yen..

nedir bu lastikler icerisinde en hizli olani? :lol:

Gönderim Zamanı:

Daha önce de yazdığım gibi benim kendime has garip bir oyun stilim var. Oyun stilim ve nefesim peş peşe spin yapmaya pek müsait değil. Bu yüzden seçilmiş noktalara tek spin yaparak sayı almaya çalışıyorum. Masaya yakın ve bazen masa üstünden spin yaptığım için hızlı ve topu fazla yükseltmeyen bir lastik istiyorum. Hız olayına herhalde yeni tür gergin lastikler daha çok uyuyor. Tsu'nun dediği gibi sert süngerli lastikler bana daha çok uyuyor.

Zamklı kullanmak bir alternatif olabilir ama onunla da uğraşmak zoruma gidiyor. Bugün biraz internette dolaştım ve TSP Real enteresan gibi göründü ama fazla açıklayıcı bilgi bulamadım onun hakkında. Hurricane de enteresan gibi görünüyor. 2 ve 3 tipi var. Pro su var. Çin/Japon süngerlisi var. Var da var. O da kafa karıştırıyor ve Japonca bilmiyorsanız fazla açıklaması da yok. Bu konuda Toranomon'dan yardım alabilirim sanıyorum.

Juic Varites e bakmadım. Eskiden Juic 999 hard type ile oynamıştım. Oynadığım en spinli lastikti. Topun üzerine bastırıp kaldırınca süresiz olarak düşürmeden havada tutabiliyordu. Ondan sonra hiç bir Juic lastik kullanmadım.

D'or 'u denemeyi çok isterdim ama ne zaman çıkacağı belirsiz.

Eğer uygun bir lastik bulamazsam da uzun süreli yapıştırıcılardan alıp haftada bir zamklamayı düşünüyorum.

Az daha unutuyordum. V-stage Magna'ya göre çok az daha hızlı gibi. Yani çok belirgin bir hız farkı yok. Bir defa daha deneyeceğim ama ilk intiba sanki kullanmayacağım gibiydi.

Gönderim Zamanı:
Eğer uygun bir lastik bulamazsam da uzun süreli yapıştırıcılardan alıp haftada bir zamklamayı düşünüyorum.

Uzun sureli yapistiricilar'dan ben millenium chack aldim, guzel yapistirici, gayet hizlandiriyor raketi. ama kurumasi uzun, bir gun onceden yapistirmak lazim...

Magna'dan hizli lastik konusuna gelince, benim bildigim oyle sert sungerli ve magna'dan hizli olarak aklima bryce geliyor, iki versiyonu da yaklasik ayni kalinlikta denedim... Bryce sanki daha hizliydi, magna daha spinli belki. Tam hatirlamiyorum gerci...

Bir ara gorusursek size Neos Sound getireyim, onu da deneyin.... O yumusak sungerli ama cok spinlidir...

Gönderim Zamanı:

simdi olay magnadan daha hizli olan bir lastik ve spini benzer.. ayrica magnanin speed glue ile cok cok hizli olacagi asikar.. benim fikrimce; egerki yapistirmadan kullanayim ama yapistirilmis magna kadar da hizli olsun diyorsan ertan secenekler o kadar da fazla degil aslinda..

hurricaneler eminim o kadar hizli olmazlar..

juic varites, pingpongman'in dedigi gibi bryce alternatifi ise, bir secenek olarak gorunuyor.. hammond icin bryce kadar oldugunu okumustum, hatta daha bile hizli.. bir baska secenek..

abi kimsede bryce fx yokmu orada? bir kere deneseydin iyi olurdu..

bryce fx daha hizli ve oldukca spinli.. bu kadar tutulmasi.. sevmeyen yok bu lastigi burada.. zamklanmis magna kadar olmaz tabii, ama zamklanmamis en hizli lastiklerden biri dunyada.

neden denemiyorsun ertan? ayrica pingpongman de kullanmis o da dogrulayacaktir, bryce fx normal bryce gibi yukaridan gondermiyor topu.. daha alcak atiyor.. daha kontrollu..

veya G2..............

Gönderim Zamanı:

Dün TSP Tyranno Max ve Butterfly Raystorm 1.9 tırtılları ısmarladım.

Gönderim Zamanı:

Katalog'da Hurricanelere dair bilgiler şöyle:

Hurricane II'nin Çin süngerlisinin spini 12.2, hızı 10.2, Japon süngerlisinin spini 12.0, hızı 10.4. Bu lastiklerin atak va loop stiline elverişli olduğu belirtiliyor.

Hurricane III'ün Çin süngerlisinin spini 11.8, hızı 10.6, Japon süngerlisinin spini 11.6, hızı 10.8. bu lastiklerin de kontrollü loop tarzına uygun olduğu söyleniyor.

21 Mart'ta her iki lastiğin de pro modelleri piyasaya sürüldü. Öncekilerin max versiyonu yoktu şimdi her ikisinin de var.

Hurricane II Pro'nun spini 12.4, hızı 10.4.

Hurricane III Pro'nun spini 12.0, hızı 10.8.

İncelenmesinden görüleceği üzere dikkati ilk çeken şey, Çin sünger kullanıldığında spin, Japon süngerde ise hız değerinin artış gösteriyor olması.

Aslında Hurricanelerde denenmekte olan Çin lastik/Japon sünger espirisi daha önce juic999 ve DHS G888 gibi lastiklerde denenmişti. Ancak 40 mm top bu sentezi de daha hızlı modeller üretmeye zorladı. Lastik biraz daha inceltilirken, sünger de daha dinamik hale getirildi.

Bu arada Hurricane III Pro'yu Violin'le denediğimi daha önce söylemiştim. Gayet spinli ve hızlı olmakla beraber yine de süngerinden dolayı ağır hissediliyor ve zamka iyi tepki vermiyor.

Gönderim Zamanı:
Dün TSP Tyranno Max ve Butterfly Raystorm 1.9 tırtılları ısmarladım.

Ertan, Allah seni basimizdan eksik etmesin valla.. Ben de kisa tirtil bir lastik almayi dusunuyorum aslinda; ya raystorm (buyuk olasilikla) ya da Tyranno.. Ve sen bu lastikleri aliyorsun, harika. :isterim:

umarim yakinda eline ulasir lastikler de yorumunu duyarim haklarindaki.

Gönderim Zamanı:
Ertan, Allah seni basimizdan eksik etmesin valla.. Ben de kisa tirtil bir lastik almayi dusunuyorum aslinda; ya raystorm (buyuk olasilikla) ya da Tyranno.. Ve sen bu lastikleri aliyorsun, harika. :isterim:

umarim yakinda eline ulasir lastikler de yorumunu duyarim haklarindaki.

ya, merak ettim de, senin almak istemediğin birşey var mı? :P:

Ping

Gönderim Zamanı:

Bir de Spin Tech Dynasty Platinum var. Aslında aklım şu anda en çok ona yatkın durumda. Firmaya bir e-mail gönderip Magna ya göre hızını sordum. Gerçi başka yerlerde daha hızlı olduğunu belirten bir takım bilgiler buldum. Adresi : http://www.espintech.com/rubber/rubber.html

Bu lastik hakkında bilgisi olan var mı?

Ertan, Allah seni basimizdan eksik etmesin valla.. Ben de kisa tirtil bir lastik almayi dusunuyorum aslinda; ya raystorm (buyuk olasilikla) ya da Tyranno.. Ve sen bu lastikleri aliyorsun, harika

V-stage i bana sen aldırmıştın değil mi ? Ben de şimdi sana bu lastikleri övüp aldırmaz mıyım ! :fildir:

Gönderim Zamanı:
Bu lastik hakkında bilgisi olan var mı?

Cok az. Platinum adi tensioned bir lastik oldugunu ifade ediyor. Ayrica Dynasty serisinin cok hizli bir seri oldugunu, ama hizina gore kontrolunun iyi oldugunu soyluyorlar (birkac cesidi var, regular, gold ve platinum gibi). Cok detayli bir bilgim yok ama tahminim magnaya gore sungerinin daha yumusak olacagi yonunde...

michael@espintech.com 'dan michael'a sorabilirsiniz herhangi bir sorunuz varsa. Baska e-maillerde sorun var. Ayrica standart dynasty testi'ne bir tiklarsaniz o da fikir verir inancindayim...

Gönderim Zamanı:
michael@espintech.com 'dan michael'a sorabilirsiniz herhangi bir sorunuz varsa. Baska e-maillerde sorun var. Ayrica standart dynasty testi'ne bir tiklarsaniz o da fikir verir inancindayim...

Michael ile yazıştım. O test sonuçlarına daha önce baktım. Biraz önce sipariş ekranlarına girdim. Uluslararası seçince posta parası 25 $ yazıyor. Görünüşe göre başka seçenek de yok. Sen de bu kadar posta parası vermiş miydin yoksa bunun başka bir ucuz yolu var mı?

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

• Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 353 Misafir (Tam liste)

• Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..