Jump to content
Masatenisi.org Forum

Ankara'da Masa Tenisi


Burak86

Recommended Posts

Acaba son 10 sene Ankara'da masa tenisi ne kadar gelişti.Alt yapıya ne kadar önem veriliyor.Bir Ankaralı olarak ben son zamanlarda masa tenisi için hiç bir yatırım yapıldığını sanmıyorum.Oynayacak yerler bile çok kısıtlı ve çok da iyi değil.Kulüplerin oyunculara verdiği değerler çok az veya hiç yok.Genelde oyuncular kendi cebinden para harcıyarak devam etmeye çalışıyorlar bu spora.Bir zamanlar alt yapısı ve başarılarıyla en üstlerde yer alan Ankara şimdi nerdeyse alt seviyelere düştü.Görüş, öneri ve yorumlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Acaba son 10 sene Ankara'da masa tenisi ne kadar gelişti.Alt yapıya ne kadar önem veriliyor.Bir Ankaralı olarak ben son zamanlarda masa tenisi için hiç bir yatırım yapıldığını sanmıyorum.Oynayacak yerler bile çok kısıtlı ve çok da iyi değil.Kulüplerin oyunculara verdiği değerler çok az veya hiç yok.Genelde oyuncular kendi cebinden para harcıyarak devam etmeye çalışıyorlar bu spora.Bir zamanlar alt yapısı ve başarılarıyla en üstlerde yer alan Ankara şimdi nerdeyse alt seviyelere düştü.Görüş, öneri ve yorumlarınızı bekliyorum.

 

 

Bence de son 10 senede Ankara'da masa tenisi bırakın yerinde saymayı geriye gitti. Eskiden Ankara'dan bir çok takım olur ve bir sürü oyuncu yetişirdi. Benim hatırladığım kadarıyla son yıllarda ciddi anlamda milli takım düzeyinde yetişen bir tek Halil Adak var. Gerçekten de Ankara'ya ne oldu böyle?

 

Saygılar,

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Aslında bu sorun Ankara olduğu gibi bütün illerde aynı.Belli kulüplerin dışında nerden sporcu yetişiyor ki?Ankara Türkiyedeki masa tenisi lokomotiflerinden biriydi önceleri.Ama şimdi ciddi anlamda eski tadı yok gibi.Ben bunu küstürülen Antrenörlere ve Kulüplere bağlıyorum.Şunu da unutmamak gerekiyor;eski günleri bi yad edecek bi hatırlayacak olursak Şampiyonalar dahil bütün lig ve Gurup Müsabakalarına katılan takımların ödenekleri federasyon tarafından ödenirdi.Ancak şu anda böyle bir durum söz konusu değil.Bu tür maddi sıkıntılarda insanları soğutabiliyor.Umarım Ankara tekrar eskisi gibi Masa Tenisinde söz sahibi illerin başında gelir.Lütfen bu işe gönül vermiş insanları engellemeyelim.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Başkent olması, devletin imkanlarının en iyi şekilde yansıması ve yaklaşık 6 milyonluk bir potansiyele sahip olması nedeniyle amatör branşlarda en şanslı il olan Ankara hemen hemen tüm branşlarda sıkıntılar yaşıyor , masa tenisi de bunlardan birisi ve bizi ilgilendireni. Ailelerin ve sporcuların masa tenisinde gelecek görmemesi (düşünün ki bu alanda 70 milyonluk ülkede en iyi ilk 5 sporcunun yıllık geliri bildiğim kadarıyla 2.000-3.000 lira civarında bu da çok yetersiz) , altyapı antrenör sayısının yetersizliği ve saçma sapan bir sürü kişisel çekişmeler, yöneticilerin ilgisizliği, adam kayırmalar ve kaprisler nedeniyle geri geri gidiyoruz.

Ben Ankara'da ortalama bir masa tenisçinin canı istediği zaman, ücret ödeyerek, masa, zemin, ışıklandırma, yüksekliğin standartlara uygun olduğu, partner sıkıntısı yaşamadan gidilebileceği bir salon bilmiyorum. Lig oyuncuları şu veya bu şekilde kendilerine bir yer ayarlamışlar ve dışa tamamen kapalılar, dışardan gelecek bir oyuncuya hele oyun düzeyini kendilerine uygun görmüyorlarsa kesinlikle istemiyorlar. Durum böyle olunca da düzenli antrenman yapan insan sayısı ve altyapıdan yetişen sporcu sayısı çok az oluyor, İstanbul'da yapılan salon organizasyonlarının hiç biri Ankara'da yok, olanlarda çok yetersiz ve sunulan olumsuz koşulları işinize gelirse bizden bu kadar, daha iyisini bulursanız oraya gidin tarzında değerlendiriyorlar.

Durum böyle olunca da hemen herkesin hayatının belirli bir bölümünde yaptığı bir spor olan masa tenisinde Türkiye'nin lokomotifi olması gereken Ankara yıllar itibariyle geriliyor.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

ankara hakkında yukarıda söylenenlerin hepsine katılıyorum ben de,üniversiteyi kazanana kadar eskişehir de antremanlara devam ediyrdm,düzenli bi şekilde antreman yapabileceğim bisürü yer veya bisürü kulup söyleyebiliyorum eskişehir için..ankaraya giderken de (össden yeni kurtulmuş biri olduğumu da düşünürsek) masatenisi hakkında hevesliydim yani takım lig.. ama düzenli takip edebileceğim bi antrmn salonu bile bulamadım.. -_- bu konunun üzerinde ciddi şekilde durulması gerekiyor bence de.bırakın 0 dan yetişmeyi,belli bi seviyeye gelmiş insanın seviyesini koruması bile ankara da zor görünüyor.. bu konuyu açtığın için saol burak.. (söylediklerimde abartmış olduğumu düşünenler varsa ltfn belirtsin,çnkü benimle ilgili de olabilir ankarada masatenisine devam etmekte zorlanmş olmam)

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar sizlerin görüşlerine tamamen katılıyorum.Bende bu konudaki genel düşüncemi açıklamak istiyorum.

Masa Tenisi camiasına Antrenör olarak uzun zaman hizmet ettim,daha sonra kendimin ve ailevi bazı sebeblerden dolayı camiadan uzak kaldım,ama yinede takip ediyor ve haberlerini alıyordum.Bunun temel nedenlerinden birincisi Masa Tenisi Federasyonu ile Spor il müdürlüğü arasındaki İl masa tenisi temsilciliğinin aralarıdaki uyumsuzluluğundan kaynaklanmakta olduğuna inanmaktayım.Bence İl temsilcisi Federasyonla arasıdaki uyumu sağlarsa Kulüblerle arasıda kordine kurarsa,İlindeki sporcuları takip edip gelişmelrini antrenör ve federasyon arasıda kordinasyonu sağlasa,Antrenör arkadaşları çalışma ortamı ve gelişmeleri açısından aktiviteler yapsa ve yaptırsa bence sorunun belki başından halledilmiş olur bu da bir vesile olur.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Bende İlhami hocama katılıyorum.İl temsilcisi konusunda Ankara'nın büyük bir sıkıntısı var.Mesela Ankara turnuvalarında süper lig takımlarını göremiyoruz ama bu takımlar Türkiye şampiyonalrında oynuyor.Benim bildiğim kadarıyla İl turnuvalarında puan veriliyor ve bu takımlar bu turnuvalardan aldıkları puanlarla Türkiye şampiyonalrına katılıyordu.Ama bu yaptırım uygulanmıyor.Hadi bunu geçtim bu oyuncular bu turnuvalarda oynamadan genç oyuncular kendilerini nasıl ölçecek.Bir il temsilcisi bunları yaptıramıyorsa ne işe yarar.Ankara'nın bir ayıbını daha söyleyeyim.Başkentimizde yıllarca masa tenisine emek vermiş nice Türkiye şampiyonları, milli sporcular çıkarmış bir ilde turnuvalarda bayan takım ve bayan ferdisi olmuyor.Bu nasıl iştir anlamıyorum.Hatta bu kişiler olayları öyle bir abarttı ki bazen turnuva sonunda madalya, kupa verilmediği günler bile oluyor.Bazende madalyalar seremonisiz elden verilip sanki"Hadi oynadınız bitti alın ne lacaksanız gidin gibi" bir tavırla gönderiliyoruz.Ben genç bir oyuncu olarak(21 yaşındayım) bunları kaldıramıyorum.Artık bu ayıpları bir an önce kapatsınlar ve Ankara yine eski başarılı günlerine dönsün.(Kusura bakmayın çok doluyum bu konuda)

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Ben Burak kardeşime canı gönülden katılıyorum,İlinde müsabaka düzenleyemeyen ilinde,Liğlerde oynayan takımlarına sahip çıkamayan bir il temsilciliği görevini ne kadar yapıyor olabilir onu da anlamış degilim.(Takıma sahip çıkma konusu : takıp açısından ve ilgi yönünden)Arkadaşlar daha başka bir konuyuda aydınlatmak istiyorum belki bu konu üzerinde ankara yönünden biraz hassas oldugumdan olsa gerek ama bunu sizlere de anlatmak istiyorum.Ankaranın hangi antrenörü yada minik yıldız genç sporcuları ne tür milli takım kamplarına davet ediliyor ve nerelerde degerlendiriliyor.bunu biraz daha açayım iki tür geliştirme kampları olur bir üst düzey birde ikinci düzey olmak üzere kamplar düzenlenir şimdi burada Ankaranın hangi antrenörleri nerede görevli hangi sporcuları hangi hamplara davet edilmiş şayet vaktiniz varsa biraz araştırın,isterzeniz ben size bir örnek vereyim Ankaranın güzide takımlarından Ankara Keçiören masa tenisi bayan takımı her gittigi Türkiye ve Grup müsabakalarından başarıyla (Dereceyle Dönmüştür)Ne hikmetse Kampların isim listelerine bakın hangisinin isimlerini göreceksiniz.Şimdi size soruyorum İL temsilciligi bu organizasyonu sağlamak görevleri arasında değilmidir.Arkadaşlar buradan size bir önerim var eğer Ankara ilinin masa tenisini eski hareketliliğini kazandırmak istiyorsak Uyuyan İl temsilciligini hareketlendirelim bu işi aklı başında bu işin içinde yetişen ancak kendinden çok sporcuyu düşünen kişiyi İl temsilciligine nasıl önere biliriz onla ilgili çalışma yapalım.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Bence de diğer illerde gerek antrenörler gerek il temsilcileri sporcularına öle güzel özen gösteriyorlarki sporcuların hepsi kamplara gidebiliyor.Biz kendi sporcularımızı kaybediyoruz.Küçük yaşta başlayan yetenekli sporcularımız ilgi ve özen gösterilmediği ve haklarını alamadıkları için bu sporu bırakıyorlar.Bu da Ankara'yı git gide diplere çekiyor.Bundan sonra hepimizin görevi il temsilcilerini iyi seçmek ve hiç çekinmeden elimizden geleni yapmak.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

İlham arkadaşım sana katılıyorum. Bir ilde Masa tenisi branşının en üst seviyede ve düzenli bir şekilde yolunda gidebilmesinde en büyük faktör il temsilcileri daha sonra antrenörler gelmektedir. Evet her ne kadar ankaralı olmasamda keçiören antrenörlerini burdan tebrik etmek istiyorum çünkü o kızların azimlerini ve nasıl çabaladıklarını gören bi kişi olarak başarılarının devamını diliyorum ve onları inşallah daha güzel yerlerde görürüz. Yanlız ankara ilinde şu eksikliği görüyorum çook büyük şehir olduğu için daha güzel yerlerde görmek mümkün olsa gerek diye düşünüyorum.........SAYGILARIMLA

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

bu konuda burak, ilhami abi ve murathan abi ankaralı oluşları ve masa tenisinin içinde oluşları nedeniyle konuyu gayet güzel irdelemişler.belirli noktalarda da çözümler üretmişler.bunlara ilave olarak ki bence en önemlisi ankaralı arkadaşlar ve kulüp yöneticilerinin takımlarına biraz daha fazla eğilmelerini, fırsat kollayan masa tenisi kenelerine aman vermemelerini rica ediyorum. ankarayı bu ve benzeri rahatsızlıklardan temizlemek lazım. en küçük fırsatta at koşturmaya hazır olan, kulüp imkanlarını kendi çıkarlarına kullanma yeteneğine sahip bu insanları lütfen temizleyerek bu işe başlayalım....eminimki arkası gelecektir....selamlar

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • 1 month later...
  • 2 years later...

evet ankara tekrar eski sinerjisini yakalamalı masa tenisi konusunda. masa tenisi çok zevkli bir spor fakat bir sorun var seyir zevki eğer pro düzeyde değilse çok fazla seyirci çekebilen bir spor değil. Bu nedenle ekonomik açıdanda popüler değil. Kişisel olarak yapılabilecek tüm fiziksel aktivitelerin gerçekleşebildiği ender sporlardan birisi.

 

Bu nedenle abilerimizin bu alandan ellerini eteklerini çekmemesi gerekir. Bir gayrete gelmeye bağlı bir durum.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • 5 weeks later...

Yazılanların hepsine katılıyorum.Bende geçen sene samsndan ankaraya geldım unıverste ıcın ve ankarada imkanların gerçekten çok kısıtlı oldugunu gordum.Bi kaç kulubun dışında düzenli antreman yapabılcegnız bı takım yok.Başkent için çok üzücü bi durum acil önlem alınmalı....

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

    • Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 29 Misafir (Tam liste)

    • Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..