Jump to content
Masatenisi.org Forum

Gergely 21 E Uygun Lastik Seçmek

Recommended Posts

Oluşturma zamanı:

Merhaba sevgili Dostlar,

Tekrar değerli tavsiye ve görüşlerinize ihtiyacım var.

Hızlı ve nispeten kontrollü bir tahta ile spin değeri yüksek bir lastik kombinasyonu için Gergely 21 tahta ile Tackfire special soft - 2.1 lastik nasıl olur?

Sizce uygun kombinasyonu oluşturacak lastik hangisi olabilir.

Kontroluda kaybetmek istemiyorum. Hızlanalım derken yoldan çıkmayalım...:))

Aranızda tackfire kullanan vamı? bu lastigin performansını da merak ediyorum. veya muadili olabilecek başka bir marka lastik tavsiyeniz ne olabilir?

Saygılarımla,

Gönderim Zamanı:

bence akemyal gergely 21 icin bir kere daha dusun; kafa tarafi cok kucuk bir tahta..

neden primorac'a yesil isik yakmiyorsun? veya TBS? veya Maze?

sonra uzerlerine lastik bakariz..:))

Gönderim Zamanı:

Ben yaklaşık 1 yıldır ama ara ara Tackifire special soft lastik kullanıyorum. Kullandığımız lastikler hakkındaki görüşlerimizi yazdığımız aşağıdaki adreste Tackifire ile ilgili görüşlerimi yazmıştım. Bu arada bence güzel ve faydalı bir konu idi o. Ama nedense ekipman tecrübesi çok daha fazla olan arkadaşlar hiçbir şey yazmadılar. Öznel de olsa, değişik lastikler hakkında görüş bekliyoruz arkadaşlar.

http://www.masatenisi.org/forums/index.php?showtopic=322

Bu lastik hakkında düşüncelerim pek olumlu değildi okuyacağın gibi. Ancak şu sıralar Primorac tahtam üzerinde forehand'de Tackifire, backhand'de Rapid soft ile oynuyorum ve açıkcası bu kombinasyondan memnun kaldım. Ya şimdi düşününce bu yorumlar gerçekten öznel oluyor, onun için deneme şansı bulursan daha iyi olur derim ben. Yorum sayılmayacak özellikleri bakımından lastiği bayağı yumuşak, Rapid soft'tan daha yumuşak mesela, zamka kolay tepki veriyor, hemen şişiveriyor. Yüzeyi de, adı üstünde birçok lastiğe göre (byrce, rapid soft, sriver fx'e göre mesela) daha yapışkan.

Dadanagast'ın yazısını da şimdi gördüm. Sert ve hızlı, biraz kontrolsüz ama atak oynamayı seven herkese primorac carbon tahtayı tavsiye edebilirim. Tüm lastiklerle uyumlu olabilen bir tahta.

Gönderim Zamanı:
neden primorac'a yesil isik yakmiyorsun? veya TBS? veya Maze?

Maze i bende tavsiye ederim hos tahta...

Gönderim Zamanı:
Ama nedense ekipman tecrübesi çok daha fazla olan arkadaşlar hiçbir şey yazmadılar.

dogru diyorsun; ne arsun ne toranomon ne pingpongman ne ertan ne tufan ne de bitim yazdi.. hadi ama ne duruyorsunuz arkadaslar..

......

simdi gercek su ki akemyal, o soyledigim uc tahtayi da kullananlar siddetle tavsiye ediyorlar; hangisinin adi daha hos gorunuyorsa sana ondan al derim ben.. :lol:

Gönderim Zamanı:

Arkadaşlar, merak ettiğiniz bir çok ekipman hakkında İngilizce bilgi ve yorumlara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.tabletennis.gr/equipment/comments.asp?pid=9

Hızlı ve nispeten kontrollü bir tahta ile spin değeri yüksek bir lastik kombinasyonu için Gergely 21 tahta ile Tackfire special soft - 2.1 lastik nasıl olur?

Çok hızlı olur ve masadan uzaklaştırır. Ben Gergely 21 tahta ile sırasıyla, Tackifire, Tackifire Special Soft ve Tackifire Special lastiklerle oynadım. Lastiklerin hepsi de 2.1 mm idi.

Forhand için Special'ı, Backhand için ise Soft'u öneririm. Ancak, düzenli antrenman yapma imkanın yoksa ve Gergely düşünüyorsan, kesinlikle 2.1 mm alma derim. Allround oynuyorsan ve biraz daha fazla hız ve spin arıyorsan, Gergely + 2x1.7 Tackifire öneririm.

Gergely çok sert, hızlı ve kontrol etmesi zor bir tahta. 21 versiyonunun kafası orijinale oranla epey küçültülmüş olmakla birlikte hala ağır (90 gram).

Hem hızlı hem de kontrollü olsun diyorsan, yumuşak tahta daha iyi olur. Kong Linghui Special veya Cofferlait olabilir mesela. Kong'un hız ve kontrol değerleri eşit (80/80). Bence Tackifire ailesi için en uygun off tahta Kong. Cofferlait ise kendi sınıfının (off +) en kontrollü tahtası. Her mesafeden şut atmaya uygun. Biraz daha yavaş bir yumuşak tahta düşünürsen, en iyisi Viscaria.

Bu arada, Kong Linghui yıllardır oynadığı Tackifire Special'dan vazgeçti. Artık Bryce kullanıyor forehandde. BTY nedense Kong'un BH için ne kullandığını saklıyor. Bana sanki Tackifire'dan daha marifetli yapışkan yüzeyli bir Çin lastiği keşfetmiş gibi geliyor. :D: Kong'un BH'de ne kullandığını bilen var mı?

Yukarıdaki açıklamaların özeti şu: Ya, Gergely + 2x1.7 Tackifire veya Kong Linghui Special + FH 1.7 TS ve BH 1.7 TSS.

BTY kataloğuna göre birinci seçeneğin maliyeti 14.700, ikincisinin ise 18.480 Japon Yeni. iruiru.com'dan sipariş verirsen yüzde 20 indirimli alabilirsin. Seçim senin.

Gönderim Zamanı:

Gergely hızlı ve kontrolsüz bir tahta olması nedeniyle kullanması biraz zor bir tahta.Masa başında oyun için pek tavsiye etmem.Ancak masadan uzaklaştıkçada bence en iyi tahta.Bu nedenle kullanılacaksa Sriver FX 2.2 FH,2.0 BH (VEYA BİRAZ DAHA İNCE)lastikler ile oynanabilir.

Gönderim Zamanı:
Gergely hızlı ve kontrolsüz bir tahta olması nedeniyle kullanması biraz zor bir tahta.
Tufan ne diyorsun sen oyle?? :))) hani gergely kendi basina oynardi; icki sigara kullanmazdi?? simdi bir anda kontrolsuz oldu..

demek ben oynasam; sut cektigimde banttan (bilardo terimi) belki sayi alma sansim olur.. :lol:

Kong'un BH'de ne kullandığını bilen var mı?

toranomon ben special soft kullaniyor diye biliyordum; ama kong bu.. Bu alemde Kral Kong..:)) onun icin ozel bir lastik bile uretmis olabilirler tabii.. belki de yeni cik(acak)mis D'or kullaniyordur..

normal special modeli tackifire'in cin lastikleri kadar agir.. bunu da dusunmek gerekir lastik bakarken.. soft modeli speed glue ile kullanildiginda, bence D'or gibi birsey oluyordur..

.......

Gönderim Zamanı:
Tufan ne diyorsun sen oyle?? :))) hani gergely kendi basina oynardi; icki sigara kullanmazdi?? simdi bir anda kontrolsuz oldu..

Dada içki,sigara kullanmaz olurmu.Alemden herşey bu tahtada mevcut.Benim için problem değilde Akemyal için bilemiyorum.Gerçekleri söylemek lazım.Tahtanın bu alemciliği bilmeyeni çarpabilir :lol: .

Gönderim Zamanı:
Nittaku G888 kullanıyor.

Kong'un G888 seçimi şaşırtıcı doğrusu. Tackifire'a alternatif bir Çin lastiği bakındığım dönemde G888 önemli bir seçenek olarak önümde duruyordu. Ancak, bu konuda görüşüne başvurduğum Nittaku temsilcisi, Hurricane serisinin G888'in 40 mm topa uyarlanmış versiyonu olduğunu söylediğinde tereddütsüz Hurricane'de karar kılmıştım. Nittaku, Kong'a özel G888 üretiyor herhalde. Kong gibi bir oyuncunun G888 ile oynadığını Nittaku'nun neden kullanmadığı sorusu geliyor akla ama sanırım BTY ile Kong arasındaki sponsorluk sözleşmesi buna cevaz vermiyor olmalı.

Gönderim Zamanı:
Nittaku, Kong'a özel G888 üretiyor herhalde
Bence toranomon ondaki lastik G888'den ziyade G999'dur.. :lol:

mutlaka bircok artisi vardir normal piyasada satilan modeline gore.. biz olumlulerin akli ermez buna..:))

Dada içki,sigara kullanmaz olurmu.Alemden herşey bu tahtada mevcut.Benim için problem değilde Akemyal için bilemiyorum.Gerçekleri söylemek lazım.Tahtanın bu alemciliği bilmeyeni çarpabilir

demek alemci oldugundan "birak tahtayi kendi haline oynasin" demistin.. sarhoskene bir "Hot!" cekiyordur sahibe; sahip de korkup: "tamam tamam; elimi ayagimi cektim sen nasil istiyorsan oyle oyna" diyordur haliyle.. :lol:

Gönderim Zamanı:
demek alemci oldugundan "birak tahtayi kendi haline oynasin" demistin.. sarhoskene bir "Hot!" cekiyordur sahibe; sahip de korkup: "tamam tamam; elimi ayagimi cektim sen nasil istiyorsan oyle oyna" diyordur haliyle.. :lol:

Aynen öyle.Benim kafa iyi şuna bi el at gerisini ben hallederim diyor :lol:.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 members

• Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 414 Misafir (Tam liste)

• Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..