Jump to content
Masatenisi.org Forum

Recommended Posts

Oluşturma zamanı:

Bu konuyu garip, değişik ve acaip ekipmanlar için açtım. Hem eğlenceli olur, hem de yaratıcı fikirleri görürüz. Bu arada belki eğleniriz de. İlk olarak daha önce forumda bahsedilen bir tahta :

post-3-1089118104_thumb.jpg

Gönderim Zamanı:
bir de seemiller grip var o daha akla yatkın bişey...

şimdi biraz sazanlık yapayım:

seemiller grip raket sapı biçimi değil, tutuş biçimi... şimdiye kadar dünya çapında en başarılı olmuş Amerikalılardan olan Dan Seemiller, bekhend tarafından da, raketin forhend tarafıyla oynuyormuş da ondan seemiller grip adı verilmiş bu tutuşa.

şöyle düşünün: normal forhend blok yapıyorsunuz, sonra bekhendinize top geliyor, siz de kolunuzu sanki sağdan sola cam siler gibi götürüp forhendinizle bekhendden blok koyuyorsunuz... :pirpir: garip ama gerçek

daha fazla bilgi için bkz.

Dan Seemiller

ping the grips guru pong

P.S. Tsu, bence sen penholder'ı bırak "seemiller"e başla, o daha akla yakın, hehe :bonus:

Gönderim Zamanı:

Arkadaşlar gripleri de nereden çıkardınız?

Burası komik ve acaip ekipmanlar için açıldı. Raketlerin görünüşü değişik ve komik olduğu için koymuştum.

Gönderim Zamanı:

bir de uzun tırtık mı tırtıl mı ne :lol: ondan koyalım da sırf tahta olmasın acayiplikler...

Allah'tan çabuk yasaklanmış bu lastik, yoksa çok kişi masa tenisini bırakırdı herhalde...

lastiğin özelliği, dört yönden yapıştırılabilmesi, yani ne tür bir kıllık yapmak istiyorsan rakibe, tırtıkların yönünü ona göre seçiyor ve yapıştırıyorsun...

sinir bozucu valla... :oogh:

ping the long caterpillar hater pong

post-3-1089154713_thumb.jpg

Gönderim Zamanı:

Bu acayip ekipmanlardan deneyen var mı acaba aramızda. İlk resimde sapı tabanca gibi olan (zaten adı da bu veya buna yakın birşeydi sanıyorum) tahtayı çok merak ediyorum. Sanki oynaması rahat olurmuş ve backhand tarafında parmağa gelen toplara da çare olurmuş gibi geliyor bana.

Gönderim Zamanı:

Benim uzun tırtıllı arkadaş (uzun tırtıl forehand tarafında ve şut atarak oynuyor) tabanca şeklini kendi raketine uyguluyor. Daha bitirmedi.

Gönderim Zamanı:
Benim uzun tırtıllı arkadaş (uzun tırtıl forehand tarafında ve şut atarak oynuyor) tabanca şeklini kendi raketine uyguluyor.

Uyguluyor derken kendi tahtasının sapını o şekle sokuyor öyle mi... :huh:

Kendi adıma tahtamın sapıyla bu çeşit maceralara girebileceğimi hiç sanmıyorum. Bu arkadaş yetenekli bir arkadaş galiba. Tabi sonucu görmeden erken konuşmak ne kadar doğru bilmiyorum. Tabancadan tabancaya da fark var, di mi. Arkadaşınız uzun tırtıllı lastikle forehand tarafından şut atan tehlikeli bir rakip, daha önce de bahsetmiştiniz sanıyorum. Oyununun yeni sap biçiminden nasıl etkileneceğini çok merak ediyorum doğrusu. Unutmaz da ileride buraya aktarırsanız sevinirim.

Gönderim Zamanı:

PingPongMan ^^özgün tasarım diye buna denir işte.......^^ :gulumse:

oradaki raketin sapları sanki ağacın ta kendisi, direk rakete uyarlamışlar, bizim yaylada ben de yapayım bir tane bari :hehe:

Ertan Abinin konuyla alakalı ilk örneği de güzel, artık tabanca saplı raketi çantadan değil de belden çıkarırız :hehe:

yine de bence raketler denenmeye değer, ilgi çekici..

Gönderim Zamanı:
Uyguluyor derken kendi tahtasının sapını o şekle sokuyor öyle mi...

Evet aynen öyle yapıyor.

Antalya turnuvasında raketin sapını kırmış. Sonra tamir etmiş. Aslında ben bir şey söylemeden kendisi bahsetti. "Raket yana doğru eğik dursun diye raketin sapını eğik takacağım" diye. Ben de böyle tahtalar var diye bir kaç tane resim gösterdim. Hangisini yapıyor bilemiyorum ama sonuçta aynı etkiyi verecek şekilde yapıyor.

Zaten raketinin sapını bu konuya konmaya çok uygun olacak kadar garip bir şekle sokmuştu. Bunu da sıvı köpük kullanarak yapıyor.

Zaten her raketini düzelttiğinde ilk iş gelip beni bulur ve maça davet eder. Yani başarı ölçüsü olarak beni yenmeyi görür. Ama şu aralar devamlı yenildiği için raketinden hiç memnun değil.

Gönderim Zamanı:

Ertan Abi benim mix maçımda da fenerbahçe veteranlarından bir oyuncu raketinin sapını kırdı, belki de O'dur.. raketinin sapı kırıldıktan sonra sapsız oynamaya devam etmişti, hem de başarılıydı!! ^^daha önceden kırsaydım keşke^^ demişti ^^abi önceden oynasaymışız keşke^^ demiştik :gulumse:

Gönderim Zamanı:

Tam üstüne bastın. Benim adamım o işte. Bana da "oynamaya devam ettim dedi". Dibine yakın yerden kırılan raketi nasıl tuttu ve nasıl oynadı o da ayrı bir beceri.

Adam çok enteresan birisi diye söyleyip duruyorum, hakikaten de öyle.

Yalnız turnuvalarda çok heyecanlanıp oynayamıyor. Onun için maçlardan önce bir kaç tane bira içmesi gerekiyor. Bazan da birayı çok kaçırıyor. O zaman tam bir komedi oluyor maçları.

Gönderim Zamanı:

evt Ertan Abi gerçekten de oynadı, tutma yeri olmayan raketi de tuttu ya :) hiç arkadaştan raket alim falan demedi direk tutacak bir yer bulusturup maça devam etti.. ama azimli birisi !

peki garip masa tenisi topları da var mıdır :huh::bye:

• 2 weeks later...
Gönderim Zamanı:
peki garip masa tenisi topları da var mıdır

Pioneer (?) di sanirim.. :lol:

topun cevresinde halka seklinde bir oyukluk var.. normal 3 yildizli toplara nazaran 3-5 kat daha agir ayrica..

eminim herkes hayatinda bir defa olsun oynamistir bu toplarla.. hala daha uretiyorlar mi??

..

yeni cikarilan toplar var bir de dukkanlarda.. metalik boyayla boyuyorlar..:)))

..

bende joola'nin 55mm topu var.. :lol: topla 5 dakika oynadiktan sonra 40'ye gectiginde topu falan goremiyorsun.. ufacik geliyor insanin gozune.. :lol:

Gönderim Zamanı:
Pioneer (?) di sanirim.. 

topun cevresinde halka seklinde bir oyukluk var.. normal 3 yildizli toplara nazaran 3-5 kat daha agir ayrica..

eeee, eskiden toplar böyleydi Dada...

çarşıda bir tek bu toplar vardı Türkiye'de, o da tezgah altında...

ama Pioneer toplar normal toplara göre hafiftiler ve çabuk kırılırlardı... ağır, kalın ve kaya gibi olanlar Barna toplardı, böyle her topa vurduğunda tahta kırılacakmış gibi gelirdi... ama bir dönem o toplarla oynandı... çok dayanıklı toplardı, üzerleri çizik içinde kalır ama hiç kırılmazlardı kolay kolay...

bu arada, alın size bir acaip daha, gerçi Ertan Bey'in koyduğu tahtalara benziyor ama gene de değişik biraz...

tabanca mı raket mi

ya da

hem tabanca hem raket

Ping the pioneer balls rememberer Pong

post-3-1090419058_thumb.jpg

Gönderim Zamanı:

pioner toplari ne de cabuk unutmusum.. :gulumse: ben daha agirdilar diye hatirliyorum.. neyse; sonucta topa soyle bir cakayim diye dusundugunde cantandaki top stogunu da bir dusunmen gerekiyordu.. :lol:

ama bir dönem o toplarla oynandı...
eminim hala daha oynaniyordur..:)))

yanılmıyorsam, KASATURALAMA, olsa gerek

:lol:

...

nedir bu acayip tutuslar boyle; neden herbirseyi degistirmeyi calisiyorlarki? duz tutsalar olacak ama.. kac tane dunya standartinda oynayan oyuncu var ki bu sekillerden biriyle raketini kavriyor allahaskina????

Gönderim Zamanı:
Bu acayip ekipmanlardan deneyen var mı acaba aramızda.

Denemek tabii ki isterim ama zannederim pek şansım yok gibi.Mesela tabanca biçimindeki tahta ile maça çıkmak çok eğlenceli olurdu.Hani rakibin gözünü korkutmak açısından :lol:Maçı alacağı varsa bile sağlığı açısından verirdi herhalde.

Gönderim Zamanı:
eeee, eskiden toplar böyleydi Dada...

çarşıda bir tek bu toplar vardı Türkiye'de, o da tezgah altında...

ama Pioneer toplar normal toplara göre hafiftiler ve çabuk kırılırlardı... 

Unutmadan, pioneer toplar efsaneydi ama gectigimiz yil icinde ANDY marka top gordum, ve dalgasina oynadim da, top sekil itibariyla Kinder cikolatalari tarzinda bir yumurta :D: , ayrica topa vurdugunuz zaman uzun tirtikla vurmussunuz gibi hareket yonu ekseninin etrafinda saga sola gidiyor kendiliginden... :lol: Bulursaniz, eglencesine alin, 100.000-150.000 gibi bir sey olmali fiyati...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

• Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 468 Misafir (Tam liste)

• Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..