Jump to content
Masatenisi.org Forum

Penhold Tutuşa Karşı Olan Karşılık

huorfefalas

Recommended Posts

öncelikle merhabalar sayın abilerim yaş olarak sizlerden birhayli küçük olmama rağmen tenisle ilgim olduğu için kendimi bu yönde geliştirme kararı aldım ve güzel bir ekipman aldım yakın zamanda ve onunla oynuyorum geçen gün bi hocayla çalışmaya başladım eksiklerim yada bilmediklerim varsa tam olarak oturmadan düzelteyim diye ama benim tutuş şeklim penhold olduğu için hocadan tepki gördüm "bu şekilde çinliler tutuyor normal olarak tut raketini" diye ve bozuldum açıkçası nedir bu halkımızdaki shakehand hastalığı ya?hoca haricinde defalarca duydum bu sözü :kizgin: penhold oynayana öcü gibi bakıyorlar <_<

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

öncelikle merhabalar sayın abilerim yaş olarak sizlerden birhayli küçük olmama rağmen tenisle ilgim olduğu için kendimi bu yönde geliştirme kararı aldım ve güzel bir ekipman aldım yakın zamanda ve onunla oynuyorum geçen gün bi hocayla çalışmaya başladım eksiklerim yada bilmediklerim varsa tam olarak oturmadan düzelteyim diye ama benim tutuş şeklim penhold olduğu için hocadan tepki gördüm "bu şekilde çinliler tutuyor normal olarak tut raketini" diye ve bozuldum açıkçası nedir bu halkımızdaki shakehand hastalığı ya?hoca haricinde defalarca duydum bu sözü :kizgin: penhold oynayana öcü gibi bakıyorlar <_<

Hocan özenti yapıyorsun diye düşünmüş olmalı. Backhand vuruşlara çok çalışırsan penhold oynayabilirsin. Yalnız tahtan penhold değil galiba. Penhold oynamak için ona uygun tahta alman lazım. Shakehand raketle penhold oynanmaz. Masatenisi.org da vuruşlar kısmında ters penhold backhand vuruşu ile ilgili bir yazı var onu da okumanı tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

deme be tsu abi :uzgun: peki aklıma gelmişken birşey daha sorayım hocam lastiklerin tahta üzerinde fazla durmaması gerektiğini söyledi böyle birşey varmı? lastiğe o kadar para döküp aldım sürekli sök tak işlemiyle uğraşırken zarar veririm diye korkuyorum ama söküp takmazsam bi zararı olurmu lastiklere?

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Temel bilgisi eksik olan genç arkadaşlar bazen kendilerince bir tutuş benimseyip öyle tutuyorlar. Bu genelde ne penhold ne de tam shakehand olmuyor. Arada kalmış bir tutuşla oynuyorlar. Aslında yaşı büyüklerde de bolca karşılaşılan bir durum. Eğer penholdu olması gerektiği gibi yapıyorsan, ona göre ekipman kullanıp, ona göre diman yapabiliyorsan hiç öcü bir tarafı yok. Hatta seyri bana göre çok güzel de oluyor. Tsu'nun kısaca seyrettiğim ters penhold bh'leri şahane :).Ama hocalar da genelde eğitimini vermeye alıştıkları shakehand tutuşa yönlendirmeyi tercih edebilirler.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

• Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 54 Misafir (Tam liste)

• Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..