Jump to content
Masatenisi.org Forum

Recommended Posts

Guest Tanju Cansever
Oluşturma zamanı:

Friendship 729, RITC 729, 729 (Classic), 729 Super, 729 Super FX gibi lastiklerin hepsinin ambalajının aynı olduğunu görüyorum. Bunlar aynı lastikler mi, farklı mı? Bazen de aynı isimde Friendship lastiklerinin ambalajı farklı. Bu konuda açıklama yapar mısınız?

Gönderim Zamanı:

bir çok lastiği öğrencilerimde var, ama dikkatli incelemek aklıma gelmemişti, ancak şunu söyleyebilirim, faster ve daha hızlısı faster III' ü kullandım, üzeri aynı, hiçbir farkı yok, hatta ilk gördüğümde bozulmuştum firma kandırdı diye :lol::lol: , ancak arkasına baktığımda baskı ile birinde faster, diğerinde faster III yazılıydı.

Guest Tanju Cansever
Gönderim Zamanı:
bir çok lastiği öğrencilerimde var, ama dikkatli incelemek aklıma gelmemişti, ancak şunu söyleyebilirim, faster ve daha hızlısı faster III' ü kullandım, üzeri aynı, hiçbir farkı yok, hatta ilk gördüğümde bozulmuştum firma kandırdı diye :lol::lol: , ancak arkasına baktığımda baskı ile birinde faster, diğerinde faster III yazılıydı.

Model ve ambalaj kargaşası var öyle değil mi? Satış politikası gereği bir çok farklı isim ve ambalajda aynı lastikleri piyasaya sürüyorlar herhalde. Asıl garip olanı aynı ambalajdan farklı lastikler çıkması (sünger yapısı ve sertliği gibi). Evet, kalite-kontrol değerlendirmeleri zayıf olabilir ama bu farklı bir şey.

Gönderim Zamanı:

Friendshipde ambalaj aynı olsa dahi lastikler farklıdır yada en azından süngerleri. Bazen çeşit olsun diye aynı lastiğin sünger sertliğini yada rengini değiştirip farklı isimle hatta farklı markayla piyasaya sürülebiliyor.

Nitekim Friendship, Ritc 729 ve LKT üç ayrı marka tek firmaya ait. Mesela, LKT nin pro XT yi ve friendship geospin tacky kullandım. Hiç bir fark göremedim zaten ikisinin süngerinde de "power sponge" yazıyordu.

Ancak bu friendship artık eskisi gibi değil. Friendship;Highpoint, higherIII,focusIII, 729-40H,729-40S, 729 judo japan,LKT Torrent gibi kaliteli alman ve japon süngerli lastikleriyle kalitesini artırdı.

Gönderim Zamanı:

729'ün birçok ürününde genelde aynı üst lastik kullanılıyor. Amblem filan aynı. Bunun sebebi her yeni lastikte ITTF'e tekrar onay parası ödememek. Misal, 729 üst lastiğine ITTF'e onaylattırdıktan sonra altına bir dolu farklı sünger koyarak farklı ürünler çıkarıyor (FX, Super, FX-EL, 729-2 vs.vs.). Aynı onayı kullanarak o lastikler de dolaylı olarak "ITTF approved" oluyor.

Gönderim Zamanı:

benim imzamdakilerin ikisinin de lastikleri, süngerleri ve ambalajları tamamen farklı. firmanın diğer lastiklerini bilmeyeceğim

Guest Tanju Cansever
Gönderim Zamanı:

Bilgiler için çok teşekkürler arkadaşlar. 729 super ile 729 super FX arasında bi fark var mı, bilen varsa söylesin. Bir de 729 super diye bir lastik var mı? İnternette çok aradım ama bulamadım:)

Guest Tanju Cansever
Gönderim Zamanı:

Bu arada ekipman fiyatlarındaki yükseliş karşısında fast-spin sitesindeki friendship lastik fiyatları şaka gibi geliyor insana valla. Bir çok iyi oyuncunun da bu lastikleri kullandığını düşünürsek...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

• Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 88 Misafir (Tam liste)

• Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..