Jump to content
Masatenisi.org Forum

Recommended Posts

Oluşturma zamanı:

Masa tenisini hobi olarak oynuyorum.

 

Body çalışmak masa tenisi oyununu ne yönde etkiler?

Gönderim Zamanı:
Masa tenisini hobi olarak oynuyorum.

 

Body çalışmak masa tenisi oyununu ne yönde etkiler?

Body çalışmak??

Bİldiğim kadarıyla body çalışanlar kas yapıyor ve ağır kalıyor eğer böyle bir durum söz konusu is yararı olmaz masa tenisi atik ,hızlı vs.. sağlar .

 

İyi Günler....

Gönderim Zamanı:

Bana söyledikleriniz mantıklı geliyor. Demekki abartılı body çalışmak iyi değil. Ama güç çalışmasından daha çok kondisyon ağırlıklı bir çalışma yapmanın zararı olacağını sanmam. Yoksa yanılıyor muyum?

Gönderim Zamanı:

Wang Ligin'in yay ile çalıştığını görmüştüm ama abartı kas yapacak şekilde çalışmıyorlar

Gönderim Zamanı:

body-building diye tabir edilen aminoasitler kullanılarak ağır yüklerin altına girip çalışmak kötü yönde etkiler ama sadece kaslarının kuvvetlenmesine yönelik şeyler -arkadaşımızın yay örneği gibi- oyununa fayda eder.

Gönderim Zamanı:

Kendi tecrübelerimden yola çıkarsam,

 

Ben aletsiz olan kas geliştirici, kondisyon arttırıcı hareketlerin hepsine destek ve onay veriyorum. Ben hayatımda her zaman bunları uyguladım ve hiçbir şekilde de zararını görmedim bilakis refklekslerim de oldukça sağlam ve herhangibir kayıp söz konusu değil. Gerçek hayatta pek iş düşmeyen bazı kasların, halter de dahil bazı ağırlıklar kullanılarak, doğada olmayan hareketlerler sonucu şişirilmesini arkadaşların da dediği gibi son derece sakıncalı buluyorum ve masatenisi oyununa %100 aksi tesir yapacağına inanıyorum.

 

Ağırlıkla yapılan sporlarda yanlış hareketler, küçük denge kayıpları dahi çok ciddi sakatlanmalara sebebiyet verebilmektedir, tavsiyem şnav, mekik, barfiks ve ip atlama gibi çok ağır olmayan, kas şişirmekten çok vücudun güçlenmesini, zinde tutulmasını iyi bir görünüme sahip olmasını ve kondisyonun artmasını sağlayan aletsiz sınıfa giren egzersizlere ağırlık vermenizdir.

 

Not: Şimdiye kadar aletsiz hareketlerden dolayı kesinlikle sakatlık yaşamadım.

Gönderim Zamanı:

Kas kitlesini çok fazla artırmak oyun oynamanı bence engeller..

Ön, arka pazu ve bacaklar aşırı geliştiği zaman hareket serbestliliğini ve hızlı haraket etmeni kısıtlar. Özellikle Body'de kanat çalışması vardır, çok gelişmesi ile birlikte kolların seri bir şekilde haraket etmesini engeller. Ağırlaşan vucut sana zamanla reflekslerini kaybettirmez ama kas kitlesi yüzünden ya istediklerini yapamazsın yada zamanında yapamazsın.

 

Önecelikle: Ciğerlerin oksijen kapasitesini artırmak için uygun bir programla koşmak gerekmektedir. Ciğerlerin kapasitesi artıkça kasların yorgunluğuda azalacaktır. Koşarak hem bacak kaslarımızı güçlendirmiş, hemde ciğer kapasitemizi artırmış oluruz.

Kasları güçlendirmek için Yay ve düşük ağırlıklarla çalışmak faydalı olur. İp atlamak, Kol ve karın kaslarımızı güçlendirmek için düşük sayılardan başlayarak ve zamanla artırılarak Şınav ve mekik çekebiliriz. Çabukluk ve sürat çalışması için çeşitli ayak hareketleri ve koordinasyon çalışması yapabiliriz.

 

İnşallah bu konuda, slayt şeklinde, kaynakları ile birlikte daha geniş bir yazıyı hazırlama hevesi içerisndeyim.

 

Selamlar,

Gönderim Zamanı:

Çin milli takımının turnuvalar öncesindeki kamp dönemlerinde ciddi biçimde ağırlık çalışması yaptığını biliyorum.Kondisyon ve ağırlık çalışması çinlilerin vazgeçilmezi.

Gönderim Zamanı:

Dünyanın üst sıralarını zorlayan profesyonel sporcular içinde aşırı göbekli sporcu pek az bulunuyor. Formalarını çıkarttıklarında vucutlarındaki kaslar rahatlıkla sayılabiliyor. Masa teniside diğer birçok spor gibi ek çalışma gerektirir. Bilinçli yapılacak ek kondisyon veya ağırlık çalışması bence oyunu iyi yönde etkiler. Raketi kullandığımız el bileğimiz nekadar esnek ve kuvvetli olursa o kadar rahat vuruş yapabiliriz. Yine raketi yukarı doğru çekmemize yarayan kası ağırlık çalışmasıyla geliştirmeliyiz. Bir kaç eğitim videosunda bu konular inceleniyor.

 

En kolayı birkaç sporu bir arada götürmek. Yani masa tenisi, futbol ve yüzme iyi bir üçleme olurdu diye düşünüyorum.

Gönderim Zamanı:

bir maçta Samsonov formasını değiştiryordu. Sıska, sanki hiç spor yapmamış biri gibiydi, göğüslerinde yağlar vardı.

 

ben aletli çalışmalardan sonra bir kaç gün reflexlerimin belirgin azaldığını farkediyorum. aşırı sıkışan kas kütlelerinin hareket kabiliyeti azalıyor. Mesela bildiğim kadarı ile artık bksörlerde bile aşırı kas olmasını önermiyorlar. ama aletsiz ve kondisyonu artıran he türlü spor olabilir

Gönderim Zamanı:

Bence aşırıya kaçmadan dumbell (çok ağır olmayacak şekilde) , yay, mekik, şınav çalışmalarının oyuna pozitif etki yapacağını düşünüyorum. Toplam günde 15 dk yeter maksat kaslar diri kalsın. Bir de koşma imkanı varsa çok büyük katkı yapar. Havasız ortamlarda faydasını gösterir. Bu arada Lin Ma da hafif göbekliymiş ama samsonovdan beklemezdim çok fit gözüküyordu.

  • 3 weeks later...
Gönderim Zamanı:

Arkadaşalar burada bahsettiğimiz vücut geliştirmede (body building) hani çok kocaman kaslı, tabiri cayizse bacak kadar kolları olan ,kanatları yüzünden kolları yarım metre yana açık yürüyen muhteremlerden bahsetmiyor olmamız lazım.Çünkü o aşamaya gelmek çok uzun yıllar disiplinli ve ağır antremanlarla ,çok iyi beslenmeyle ve ardındanda dünya paralar harcayıp ek gıda takviyeleriyle oluyor,hiçç kolay değil yani ,bunu unutmamak gerekir.Vücudumuzu şekillendiren onu ayakta tutan bir kemik yapımız (iskeletimiz) var ,daha da önemlisi bu yapıya gücü veren ,enerji sağlayan ve sımsıkı tutan kaslarımız deyip vereceğim linki okumanızı tavsiye ediyorum.....

http://www.vucutcu.com/cont.php?cat=5&t=1358

 

bu arada Ma Lin'nin göbeğindeki yağlara değil bacaklarındaki kaslara bakın derim:)

 

sevgiler

  • 4 months later...
Gönderim Zamanı:

yeterli bi gelişmenin oyunu kötü yönde etkilieyeceğini düşünmüyorum.zaten aşırıya kaçmak da görüntü açısından pek de güzel bi şey değil bence=).ki bu tarz kondisyon çalışmaları bence gerekiyo hem formda kalabilmek hem de kas gücünü koruyabilmek için.malum nerdeyse bütn kaslarımızı kullanıyoruz masa tenisi oynarken.ayrıca çok üst düzey oyuncuların çalıştıkları da bi gerçek. zaten formalarından da belli oluyor.

Gönderim Zamanı:

Masa tenisi için yalın kas (lean muscle) ve hafif bir vücut gerekiyor. Dolayısıyla çok fazla kaslı vücut avantaj gibi görünmüyor. Ancak ağırlık çalışması tüm disiplinlerde olduğu gibi masatenisi içinde gerekli bir çalışma türü.

Ayıracak zaman varsa, fazla kaslandırmayacak ağırlık çalışması masatenisi için iyi olabilir. Ben ayırabileceğim en küşük zaman kırıntısını masada geçirmeyi tercih ederim (tabi ben kesinlikle doğru kıstas değilim, ayrı konu).

Gönderim Zamanı:

Aletli çalışmalardan sonra reflekslerin azalması, çalışma öncesi ve sonrası yeterince esneme yapmamakla alakalı olabilir. genel olarak masatenisi camiasında antrenman öncesinde ısınma ve esneme yapmama alışkanlığı var. Masada ısınma tercih ediliyor. Bu tarz ısınma vücudun tamamen ve tam olarak ısınması için yeterli değil. Özellikle esneme hiç yok. Esneme belirli bir yaştan sonra çok daha önemli hale geliyor.

 

Bu alışkanlık ağırlık çalışmasında da devam ediyorsa reflekslerde yavaşlama olabilir.

 

bir maçta Samsonov formasını değiştiryordu. Sıska, sanki hiç spor yapmamış biri gibiydi, göğüslerinde yağlar vardı.

 

ben aletli çalışmalardan sonra bir kaç gün reflexlerimin belirgin azaldığını farkediyorum. aşırı sıkışan kas kütlelerinin hareket kabiliyeti azalıyor. Mesela bildiğim kadarı ile artık bksörlerde bile aşırı kas olmasını önermiyorlar. ama aletsiz ve kondisyonu artıran he türlü spor olabilir

Gönderim Zamanı:

Fazla okumadan,kendi fikrimi vereyim

Body yerine fitness çalismasi,hem saglik için hemde masa tenisi için daha yararlidir.

Fitness nedir?

Programli sekilde spor yapmak.Vücuttaki bütün kaslari çalistirmak,hizli yûrûyûs,kalp kuvvetlendirmesi,yer kultur fizik çalisma,bisiklet,moon walker,step,kürek çekme,yûzmek ve sonundada sauna ve buharli hamam.

Belki butun hepsini içeren bir kulüp bulmak zor olur ama her zaman fitnes,body yapmaktan iyidir.

Daha sonra vaktim olunca daha çok yazarim.Zira 1990 yillarinda,kendi fitnes ve bodybuilding salonum vardi.Hemde Belçikada ilklerden di

  • 1 month later...
Gönderim Zamanı:

masa tenisi sporcusunun body yapmasına tabiiki gerek yok ama ideallerin var ise ağırlık calısman her sporda gerektiği gibi elbette var agırlık derken vücudun üst bölümleri icin kücük agırlıklarla hızlı setler yapılması gerekli ayakları calıstırman için yüklen arkadasım bi sey olmas al arkadasını omuzlarına kostur otur kalk şase yap yada salonlardan faydalan yapabiliyosan ayaklarına bağla agırlıkları kostur agırlık calısırken masa tenisi antremanların biras sekteye ugrayacak bazı hareketlerin yamuklasacak biras yavaslıyacaksın yavaslama gecici bir süre ama kesinlikle devam et ortalama iki bucuk üc ay sonra yapabildiklerine kendin bile sasıracaksın arkadasların da dediği gibi acma germeleri sakın unutma şimdiden kolay gelsin

Gönderim Zamanı:
Çin milli takımının turnuvalar öncesindeki kamp dönemlerinde ciddi biçimde ağırlık çalışması yaptığını biliyorum.Kondisyon ve ağırlık çalışması çinlilerin vazgeçilmezi.

Sen ne gördüğünden eminmisin arkadasım bence yanlış düşünüyosun adamlar vucüt calısmıyorlar sadece kondisyonlarını artırmak için belirli aralıklarla hareketleri giriyorlar bence buna vücut calısmak denilemez benim düşüncem tabiki buu haa ben wanq liqin hayranıyım calısma fotograflarını gordum ama genelde adamların amacı kas yapmak değil kondisyon yüklemek ;)

Gönderim Zamanı:

Body derken kast edilen body building'dir. Yani vücut yapmak. Masa tenisine katkı sağlayacak olan şey fitness'tır. Protein ve ilaç takviyesi yapmadan ağırlık kaldırarak fit olunabilir bunun bir zararı da yoktur. İlaç vb. takviye yapmadan yavaştan başlayıp arttırarak yapılan çalışmaların oyuna fayda edeceğini düşünüyorum.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

    • Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 450 Misafir (Tam liste)

    • Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..