Jump to content
Masatenisi.org Forum

Toplar Buyuyor ,netler Yukseliyor

Recommended Posts

Guest Fadıl Olguner
Oluşturma zamanı:

ITTF baskanı Adam Sharara nın yapmıs oldugu acıklamaya gore toplar 40mm den 42 mm cıkıyor,ayrıca defans oyuncularının sanslarını artırmak amacı ile netler de yukseltiliyor.Mr Sharara bu degisiklikleri buyuk olasılıkla gelecek yılın basında yapılacak secimlerde yeniden baskan olması durumunda hayata gecirecek.

Gönderim Zamanı:

topun büyümesine kesinlikle karşıyım bu oyundaki en güzel görsellik topta oluşan falsolar topu büyüttükçe o görüntüde azalacaktır.. netin yükseltilmesi olumlu olabilir düşüncesindeyim....ancak defans oyuncusuna faydasını tam olacak algılayabilmiş değilim tam tersi dezavantaj olacağını düşünüyorum... yüksek file demek atak yaparken elbette takma oranının artması demek düz mantık bakarsak yanlız defans oyuncusuda topu artık daha yüksekten karşıya geçirmek zorunda kalacak bunun anlamı topun daha fazla sekmesi demek fizik kurallarına göre... benim defans oyuncularıyla oynarkenki sıkıntım topun masa üstünde az sekmesinden belkide bu yüzden böyle düşünüyorum... hepimiz masa dışına taşan topta daha rahat spin çekiyoruzdur tartışmasız file yükselir top daha çok seker diye düşünürsek daha rahat spin atabiliriz demek olur..

Gönderim Zamanı:

Bir konuda Adam Sharara'nın, Dr. Neubauer'la arasındaki bi meseleden dolayı sürtünmesiz tırtıkları yasakladığından bahsedilmişti. Ama şimdide defansçıların işine yarayacak birşey yapıyor... Aklımda kaldığı için sormak istedim...

Gönderim Zamanı:

bence amaçları: bu oyunu biraz daha kolaylaştırarak daha fazla insanın oynayabileceği bir hale getirmek... eğer bunu başarırlarsa bence bu sporu dejenere etmeyi de başarmış olacaklar.

değişim ve gelişim önünde engel tanımayan iki büyük olgudur... bakalım neler olacak...

Gönderim Zamanı:

net'i yükseltmek oyunu biraz daha zorlaştıracak. özellikle bh sipinleri zayıf olan arkadaşların daha fazla çalışmaları gerekecek.

Gönderim Zamanı:

Yakında valeybol ağı, top aldı başını gidiyor, raket bedava ellerimiz var artık solüsyonlıyamıyacağımıza göre bu derdimizdende kurtulmuş oluruz.Hadi hayırlısı sen sağ ben selametle.

ktm

Gönderim Zamanı:

kutu kutu 40 lık top sipariş etmiştim tam :P: neyse bu adam sharara yeniden seçilip bu fikri hayata geçirene kadar toplar biter..(biter mi acaba :huh: )

Gönderim Zamanı:

Gitsin tenis federasyonuna katılsın bu ne ya. İleride masaları da ciddi ciddi büyütür bu adam. Alıştıra alıştıra yavaşça bayağı bozacak bu adam masa tenisini

Gönderim Zamanı:
kutu kutu 40 lık top sipariş etmiştim tam :P: neyse bu adam sharara yeniden seçilip bu fikri hayata geçirene kadar toplar biter..(biter mi acaba :huh: )

Bitmezse alırız senden yarı parasına Çağan çok üzülmeye değmez hani..Senin toplar gelene kadar bu topun çapı artık ne olur bilinmez.Aldığında 40mm idi şimdi 42mm söylentileri gelene kadar 50mm olmasın sakın,sende fındık kadar toplarla misket oynarsın artık.Kim dedi sana dışarıdan getir diye buradaki satıcıların ahınımı aldın acep.

ktm

Gönderim Zamanı:
Bitmezse alırız senden yarı parasına Çağan çok üzülmeye değmez hani..Senin toplar gelene kadar bu topun çapı artık ne olur bilinmez.Aldığında 40mm idi şimdi 42mm söylentileri gelene kadar 50mm olmasın sakın,sende fındık kadar toplarla misket oynarsın artık.Kim dedi sana dışarıdan getir diye buradaki satıcıların ahınımı aldın acep.

ktm

yok Selim abi burdaki satıcılar benim ahımı aldı asıl :P: pakedim dün Almanya'daki posta merkezine ulaşmış..bu sabahta Türkiye'ye göndermişler..bakalım bu bikaç gün içinde elimde olur..sonra senle birlikte ölçeriz çapları büyümüş mü büyümemiş mi diye :gulumse:

Gönderim Zamanı:
yok Selim abi burdaki satıcılar benim ahımı aldı asıl :P: pakedim dün Almanya'daki posta merkezine ulaşmış..bu sabahta Türkiye'ye göndermişler..bakalım bu bikaç gün içinde elimde olur..sonra senle birlikte ölçeriz çapları büyümüş mü büyümemiş mi diye :gulumse:

Değim gibi karşılıklı misket oynarız o küçücük toplarla tamammı..İttf bu işi bakalım nereye kadar götürmeyi düşünüyor.Gerçektende top çapını büyütürse bu spor yavaşlamayı bırakın ağır çekim gösteresine dönmesinde,görselliğinde bir sınırı olması lazım sayın ittf..

ktm

Guest Fadıl Olguner
Gönderim Zamanı:

Bu adam buyuk olasılıkla yeniden secilir.Zaten ITTF in bugune kadar secilen baskanlarına bakarsanız anlasılır.ITTF in ilk baskanı Ivor Montagu tam 40 yıl ITTF in basında kaldı.Ondan sonra gelen Roy Evans ise tam 20 yıl baskanlık yaptı.Sonra gelen Ichiro Ogimura ise ancak 7 yıl yapabildi cunku baskanken oldu.Daha sonra gelen Xu Yinsheng de 5 yıl yapabildi cunku o da oldu.Ellili yastaki Sharara ITTF in formalite seciminde yeniden secilecek ,biz elimizdeki topları bir sekilde onumuzdeki bir yılda tuketmeye bakalım

Gönderim Zamanı:

Sevgili masatenisi severler aylar sonra aranızda olmaktan mutluyum

Gelelim konuya ben bunu her zaman söylerim bu iş spor olmaktan çıkıp birilerinin ticari rantı haline gelmeye başlamıştır sadece masatenisinde değil dünya da bütün sektörlerde bu böyle önce lastik değişecek derler sonra solüsyon mecbur değişir sonra netti top tu spor dan da soğutuyorlar insanı ama birşey demek gerekir se yapacak bişi yok hadi biz ülke olarak bütün türkiye buna karşı çıkalım eski sistem oynayalım ama sonuç çıkmaz bizi uluslar arası maçlara sokmazlşar hiçte umurlarında olmaz zaten başarılı olmammızı isteyen yok onun için çare yok var aslın da bir çare yönetimin temelini bizim gibi düşünnlerin oluşturması ozaman belki herkese iyi günler

Gönderim Zamanı:

Arkadaşlar şu lafı mutlaka biliyorsunuzdur " Değişmeyen tek şey , değişimin kendisidir"

hepimiz yeniliklere ve değişime açık olmalıyız. eski 38 mm'lik toplarla ve 21 saylık setlerle bu oyunu oynamak güzel yoksa 40 mm'lik top ve 11 sayılık setlerle mi? Tahminen yeni değişikliklerde bu oyuna daha bir güzellik ve estetik katacaktır diye düşünüyorum.

Gönderim Zamanı:
Arkadaşlar şu lafı mutlaka biliyorsunuzdur " Değişmeyen tek şey , değişimin kendisidir"

hepimiz yeniliklere ve değişime açık olmalıyız. eski 38 mm'lik toplarla ve 21 saylık setlerle bu oyunu oynamak güzel yoksa 40 mm'lik top ve 11 sayılık setlerle mi? Tahminen yeni değişikliklerde bu oyuna daha bir güzellik ve estetik katacaktır diye düşünüyorum.

Çağı yakalamak için yapılan bu değişiklikler masa tenisi sporunu daha çok güncel tutabilmek için bu kuralları sürekli değiştiriyor.Bizler yenilenen malzemeleri kendimizin güncel tutabilmak için nasıl değiştiriyorsak aynı şekilde de ittf'ninde kurallarda bu kadar oynamasının sebebide bu,güncel kalabilmek.Yazınıza katılmamak mümkün değil en sade dille açıklamışsınız gerçekleri birde bizler anlıyabilsek iyi olmaz mı..

ktm

Gönderim Zamanı:

Ancak güncel tutarken metod deneme yanılma yöntemi olmamalı. 40mm'ye geçeli kaç sene oldu da şimdi tekrar toplar büyüyor. Birazda bunu deneyip sonra olmuyorsa tekrar büyüyecek. Ayrıca hedef/ ölçü nedir? Ne olursa 'yeterli' olacak? Milyonlarca kişiyi etkileyen bir sporda bu kadar temel ve ticari sonuçlar doğuran konular bu kadar çok sık değişmemeli. Şimdi dünyadaki bütün toplar, netler, robotlar değişecek; performans için lastikler, tahtalar değişecek vs. vs. değilmi?

Ayrıca güncel kalmak ne demektir? Benim anlatığım kadarı ile ITTF başkanının kaygısı sporun yeterince ticarileşememesi, yani diğer profesyonel sporlar gibi ticari bir getiri sağlamıyor.

Gönderim Zamanı:
Ancak güncel tutarken metod deneme yanılma yöntemi olmamalı. 40mm'ye geçeli kaç sene oldu da şimdi tekrar toplar büyüyor. Birazda bunu deneyip sonra olmuyorsa tekrar büyüyecek. Ayrıca hedef/ ölçü nedir? Ne olursa 'yeterli' olacak? Milyonlarca kişiyi etkileyen bir sporda bu kadar temel ve ticari sonuçlar doğuran konular bu kadar çok sık değişmemeli. Şimdi dünyadaki bütün toplar, netler, robotlar değişecek; performans için lastikler, tahtalar değişecek vs. vs. değilmi?

Ayrıca güncel kalmak ne demektir? Benim anlatığım kadarı ile ITTF başkanının kaygısı sporun yeterince ticarileşememesi, yani diğer profesyonel sporlar gibi ticari bir getiri sağlamıyor.

ITTF bu spora seyirci çekmenin yollarını arıyor,yeterince ticarileşe bilmesi için,belli oynamalar yapıyor.Bu oynamaları kural ve masa ekipmanları üzerinde yapıyor.Bazende oyuncuların kullandığı malzemeler üzerinde değişiklik ve yasaklamalara gidiyor.Yani oyunun görselliğini artırabilmek ve seyirciyi bu spora çekebilmek için devamlı yenilikler yapması zamana ayak uydurması(zaten bir türlü gelmiyen seyirci kitlesini çekebilmek için ) anlamında yani güncel kalabilmek yaklaşımını yaptım..

Zamanında 38 mm toplar varken primorac carbon ve sriver lastik vardı,top 40mm oldu gene kullanılıyor,42mm olursa gene kullanılabilir.Malzeme değiştirmeyi ITTF kurallarından çok bizler değiştirmeyi seviyoruz.Deneme yanılma sistemi uyguluyoruz tıpkı ITTF nin yaptığı gibi.

Ayrıca hedef/ ölçü nedir? Ne olursa 'yeterli' olacak?

İşte bu yaklaşımınızın karşılığını dünyada bulacak,bilecek,bir kurala bağlıyacak hiç bir canlı yok bilginize.

ktm

Gönderim Zamanı:

ITTF' ye iyi şanslar dileyelim. Bazı sporlar sporu yapan kitleler dışında fazla kişinin ilgisini çekmez. Yani seyir sporu olarak zayıftır. Örnek: atletizm, judo, hatta güreş. Youtube' dan judo yazın ve seyredin, ne demek istediğimi anlarsınız. Judoyu seyretmek ancak sporu yapanlara zevk verir. Masatenisi de böyle. Atılan topu anlayacaksınız ki karşılayan vuruşu takdir edeceksiniz vs vs. Masatenisi gibi sporlarda seyirci ancak sporun yaygınlaşmasıyla artar. Umarım olur ama, bir seyir sporu haline gelmesi bence biraz hayalperestlik. Bu arada umarım on yıl sonra oynadığımız şey hala masatenisi olarak kalır.

Gönderim Zamanı:

Masa ve toplar büyürse (belki raketler de büyür) o zaman biraz seyir sporu olur gibi geliyor bana o zaman şu anki kadar zevk alabilir miyiz yada daha mı fazla zevk alırız orasını bilemiyorum ama olay gittikçe korttaki tenise benzemeye başladı.

Gönderim Zamanı:
ITTF' ye iyi şanslar dileyelim. Bazı sporlar sporu yapan kitleler dışında fazla kişinin ilgisini çekmez. Yani seyir sporu olarak zayıftır. Örnek: atletizm, judo, hatta güreş. Youtube' dan judo yazın ve seyredin, ne demek istediğimi anlarsınız. Judoyu seyretmek ancak sporu yapanlara zevk verir. Masatenisi de böyle. Atılan topu anlayacaksınız ki karşılayan vuruşu takdir edeceksiniz vs vs. Masatenisi gibi sporlarda seyirci ancak sporun yaygınlaşmasıyla artar. Umarım olur ama, bir seyir sporu haline gelmesi bence biraz hayalperestlik. Bu arada umarım on yıl sonra oynadığımız şey hala masatenisi olarak kalır.

Yazdığımız bu yorumlarda şu doğru bu yanlış demek biraz hayalpereslikden öteye gitmiyor.Bu spor 80 li senelerin başından beri çok bir şeyler olmamış bir 10 sene daha geçse de değişen bir şey olurmu o da ayrı bir yorum.Kendine has özel bir spor seyircisi kendisi,daha geniş bir alana nasıl yayılır ITTF bunun peşinde, yapabilir yada yapamaz hep birlikte göreceğiz ama bir uğraş verdiği kesin inşallah başarılır olurlarda bizde televizyonlarda bu sporu bacak bacak üstüne atıp seyretme imkanlarına kavuşuruz.

ktm

Gönderim Zamanı:

Topu büyütmekle topun haraket etme hızı azalacak bu da daha uzun ralliler anlamına gelecek. Bence hiç fena bir fikir değil. Çok az kişi çinlilerin karşılıklı 3. top ataklarından sayı üretiğini zevkle izleyecektir. Olimpiyat finallerine bakın uzun ralli yok. Az bilen bir seyricinin üzerinde etki bırakmak için için uzun ralliler şart. Çünkü sadece iyi oyuncuların o kadar uzun ralliler yapabileciğini bilecek ve dikkatini farklı bir biçimde yoğunlaştıracak. Aynı hızlı koşan birinin seyrinin atlet olmayan herkese seyir vermesi gibi bir ilişki bu.

İyi oyuncuların daha uzun ralli yapabilme kabiliyetinin daha yüksek olduğunu varsayarsak bence biraz yetenek faktörü azalacak kondüsyon faktörü ön planda olacak. Bu da turnuvaya katılan bir çok oyunucunun bildiği "iyi gün" ve "kötü gün" lerin oyunucu üzerindeki etkisini az da olsa düşürecek.

Naçizane görüşüm böyledir.

Filenin yükselmesi de bence masayı uzatmak yerine düşünülmüş bir çözüm. Çünkü file almak masa almaktan daha ekonomik.

Gönderim Zamanı:
Topu büyütmekle topun haraket etme hızı azalacak bu da daha uzun ralliler anlamına gelecek. Bence hiç fena bir fikir değil. Çok az kişi çinlilerin karşılıklı 3. top ataklarından sayı üretiğini zevkle izleyecektir. Olimpiyat finallerine bakın uzun ralli yok. Az bilen bir seyricinin üzerinde etki bırakmak için için uzun ralliler şart. Çünkü sadece iyi oyuncuların o kadar uzun ralliler yapabileciğini bilecek ve dikkatini farklı bir biçimde yoğunlaştıracak. Aynı hızlı koşan birinin seyrinin atlet olmayan herkese seyir vermesi gibi bir ilişki bu.

İyi oyuncuların daha uzun ralli yapabilme kabiliyetinin daha yüksek olduğunu varsayarsak bence biraz yetenek faktörü azalacak kondüsyon faktörü ön planda olacak. Bu da turnuvaya katılan bir çok oyunucunun bildiği "iyi gün" ve "kötü gün" lerin oyunucu üzerindeki etkisini az da olsa düşürecek.

Naçizane görüşüm böyledir.

Filenin yükselmesi de bence masayı uzatmak yerine düşünülmüş bir çözüm. Çünkü file almak masa almaktan daha ekonomik.

hemen hemen dediklerin oluyor galiba... uyuz olduğum şey yani fizik kondisyonun tekniğin önüne geçmesi... ben teknik görmek istiyorum nadalın federeri yenmesine uyuz oluyorum

Gönderim Zamanı:
hemen hemen dediklerin oluyor galiba... uyuz olduğum şey yani fizik kondisyonun tekniğin önüne geçmesi... ben teknik görmek istiyorum nadalın federeri yenmesine uyuz oluyorum

herşey yetenekle,teknikle olsaydı ohooo..spor diyorsak fiziksel kondüsyon da olacak..hatta yetenekten,teknikten daha fazla..ittf in en büyük hatası caanım 21 sayılık setler dururken gidipte 11 li set sistemine geçmesidir..ne topun büyümesi ne de filenin yükselmesi bence o kadar etki etmeyecek oyuna..en büyük deprem oydu,bunlar da artçıları..Nadal-Federer örneğine gelirsek tekniğin fiziksel kondüsyon ve yeterlilik karşısında nasıl aciz duruma düştüğünü 2008 Roland Garros ve bilhassa 2008 Wimbledon finalinde gördük..hatta birçok kimseye göre gelmiş geçmiş oyuncular arasında en iyi tekniğe sahip oyuncu olarak gösterilen(bana kalırsa tenis tarihinin en kısır döneminde parlamış bi oyuncudan öte değil kendisi) Federer bile maçtan sonra şunu demiştir:''Bugün herşeyi denedim,ama Nadal'ı yenmeyi başaramadım'' bu söz sanırım herşeyi açıklıyor.. ;):

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

• Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 337 Misafir (Tam liste)

• Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..