Jump to content
Masatenisi.org Forum

Recommended Posts

Oluşturma zamanı:

Bu aralar higher ın adı geçmeye başlayınca bende kişisel görüşlerimi içeren bir değerlendirme yapmak istedim. Belki kullanmak isteyenlere yol gösterici olur.

Önce şunu söyleyim, hız-spin-kontrol konusunda fabrika verilerine fazla tav olmamak lazım, çünkü beklentilerinizden farklı bir durumla karşılaşabilirsiniz. Bu lastikleri hız açısından büyükten kücüğe doğru sıralayım : faster3, higher3, geospin tacky ve focus3. Spin konusunda belkide en etkilisi geospin tacky. Tabiki hiçbirisi spin açısından kötü değil ancak sözgelimi faster3 ile kontrollu spin çok zor. Kavis eğrisi yatık olan tarzda spin atıyor. Kullanmadım ama yazılanlara bakarak bryce fx e benzettim. Faster3 le oynamak için hep atak olmak lazım, şöyle kontrollü bir şekilde topu karşıya düşüreyim derseniz büyük ihtimalle dışarı çıkar. İçlerinde kontrolu en iyisi focus3, bu yüzden bh için rahatlıkla tavsiye edebilirim. Higher3 ise bunların hepsini yapabilir ama bana göre hiçbir konuda en iyi değil, biraz arada kalmış bir lastik gibi. İlk defa kombi raket alacak birine faster3 ü tavsiye etmem. Şu kombinasyonları tavsiye edebilirim; higher3 / focus3, geospin tacky / focus3, higher3 / geospin tacky. Bu lastiklerin ağır olduğunu, içlerinde en hafif ve belkide en spinlisinin geospin tacky olduğunda ekleyeyim. Ayrıca faster hariç hiçbiri çok hızlı değil, atış açıları alçak. Umarım bir işe yarar.

Gönderim Zamanı:

ufak bi hatamı diyim mutlaka dalgınlık... higher 3 yüksek atar....onun dışında bende yazanlara katılıyorum super fx soft u ekliyorum bende higherden daha spinli ama daha yavaş.... higher3 bh e tavsiye edilir ama ben bloklarını yüksek yolladığı için beğenmiyorum...ben daha çok blokla oynadığımdan en azından öyle hissediyorum belki yüksek atan bi lastiğe alışkan olmadığımdandır.... fh tarafı için bi sıkıntı yok masadan yakın uzak iyi oynanıyor

Gönderim Zamanı:
ufak bi hatamı diyim mutlaka dalgınlık... higher 3 yüksek atar....onun dışında bende yazanlara katılıyorum super fx soft u ekliyorum bende higherden daha spinli ama daha yavaş.... higher3 bh e tavsiye edilir ama ben bloklarını yüksek yolladığı için beğenmiyorum...ben daha çok blokla oynadığımdan en azından öyle hissediyorum belki yüksek atan bi lastiğe alışkan olmadığımdandır.... fh tarafı için bi sıkıntı yok masadan yakın uzak iyi oynanıyor

Ben zaten higher3 ü fh de kullanıyorum, fena değil ama tam aradığım fh lastiği değil. Sözgelimi kesik toplara spin çekmekte zorlanıyorum, oysa geospin tacky ile aynı şekilde gelen topa istediğim gibi spin çekebiliyorum. Malesef geospin tacky benim değil, arkadaşın lastiği. Higher3 ün yüksek atmasına gelince, doğrudur. Faster3 ün biraz daha yumuşak ve kontrollu versiyonu diyebilirim. Aklıma gelmişken şunu da ekleyim, bu lastikleri alıp hiç yapıştırmadan oynarsanız umduğunuzu bulamayabilirsiniz. Birkaç kez söküp yeniden yapıştırınca kalitede bariz bir artış sağlanıyor.

729 super fx ve 729 fx supersoft uda denemek isterdim. Super fx 2,0 mm alıp bh e, dhs g666 2,0 mm yi fh almayı düşünüyorum, presporttan. Bunların 2,2 mm leri sürekli atak oynayanlar için uygun ama benim gibia karışık oynayanlara fazla geliyor. Belki 2,0 mm den istediğim verimi alırım. Nitekim geospin tacky nin 2,0 mm si hoşuma gitmişti.

Gönderim Zamanı:
Ben zaten higher3 ü fh de kullanıyorum, fena değil ama tam aradığım fh lastiği değil. Sözgelimi kesik toplara spin çekmekte zorlanıyorum, oysa geospin tacky ile aynı şekilde gelen topa istediğim gibi spin çekebiliyorum. Malesef geospin tacky benim değil, arkadaşın lastiği. Higher3 ün yüksek atmasına gelince, doğrudur. Faster3 ün biraz daha yumuşak ve kontrollu versiyonu diyebilirim. Aklıma gelmişken şunu da ekleyim, bu lastikleri alıp hiç yapıştırmadan oynarsanız umduğunuzu bulamayabilirsiniz. Birkaç kez söküp yeniden yapıştırınca kalitede bariz bir artış sağlanıyor.

729 super fx ve 729 fx supersoft uda denemek isterdim. Super fx 2,0 mm alıp bh e, dhs g666 2,0 mm yi fh almayı düşünüyorum, presporttan. Bunların 2,2 mm leri sürekli atak oynayanlar için uygun ama benim gibia karışık oynayanlara fazla geliyor. Belki 2,0 mm den istediğim verimi alırım. Nitekim geospin tacky nin 2,0 mm si hoşuma gitmişti.

bence bendeki versiyonu alacaksanız 2.2mm alın süngerde lastikte çok yumuşak muhtemelen bu yüzden yavaş kalır yoksa...ömür olarak öbür saydığımız lastiklerden biraz daha kısa sanırım top tutma özelliği fasterda halen biraz var ama fx soft ta bitti diyebilirim aynı anda alınmışlardı...

Gönderim Zamanı:

Bilgiler için teşekkürler. Yalnız ben de geospin tacky'nin alçak atmadığını biliyorum. Bir süre oynadım. Üstelik en hafifleri geospin ise durum vahim derim :) Ayrıca geospin yavaş bir lastik ondan daha yavaşı yeni başlayanlara önerilebilir ancak. Lastiklerin atış açısına iki itiraz geldiğine göre 729 bomb tahtanın alçak atış açılı bir tahta olduğu sonucunu çıkardım.

Gönderim Zamanı:
Bilgiler için teşekkürler. Yalnız ben de geospin tacky'nin alçak atmadığını biliyorum. Bir süre oynadım. Üstelik en hafifleri geospin ise durum vahim derim :) Ayrıca geospin yavaş bir lastik ondan daha yavaşı yeni başlayanlara önerilebilir ancak. Lastiklerin atış açısına iki itiraz geldiğine göre 729 bomb tahtanın alçak atış açılı bir tahta olduğu sonucunu çıkardım.

Atış açısı konusunda bende şüpheye düştüm ama silmeyeceğim, nasıl olsa farklı fikirler yazıldı. 729 bomb tahtaya gelince, alçak atış açılı mı bilmiyorum, ama kontrollü bir atak tahtası diyebilirim. Artık atış açısı konusunda fikir belirtmem:)

Ağırlığa gelince, durum gerçekten vahim. Benim tahtamdan daha ağır bir tahta üzerinde çift taraflı sriver fx, 2,1 mm olan bir raket aldım elime, benim raketin yanında bariz bir şekilde hafif kalıyordu.

Cannibal, benim bh e almayı düşündüğüm fx super soft değil, süper fx-mavi süngerli. Sanırım fx supersofttan biraz daha hızlı. Aslında tam olarak bunlar değil istediklerim ama her lastiğin istediğim kalınlıkta süngerlisini bulamıyorum, eldekilerden bunu çıkarabildim ancak.

Gönderim Zamanı:

bomb bence normal atıyor öbür gördüğüm kullandığım tahtalar gibi... hızlı lastik takarsanız atak yavaş takarsanız kontrollü olur..tahta çok yavaş değil hızlıda değil...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

• Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 407 Misafir (Tam liste)

• Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..