Jump to content
Masatenisi.org Forum

Recommended Posts

Gönderim Zamanı:

Lastiği sadece su ile temizleyin , demiş ITTF.

Benim lastikler ( Donic Platin, Silver ) temizlenmiyor su ile. Ne kadar sünger ile çabalasam da (su ile) üzerinde illaki ince bir yağ tabakası kalıyor ve toplar tereyağda kayar gibi kayıp gidiyor.

VOC free temizleme sıvıları yerine neden sadece su kullanın demiş ITTF ?

Lastik kalınlığı 4 mm ile sınırlandırılmış, raketin toplam kalınlığı ile ilgili madde nasıldır?

Ayrıca raketin boyutları hakkında kural nedir? Bildiğim kadarıyla büyüklük olarak kısıtlama yoktu.

Fakat bir okulun masa tenisi hocası bana: "geçen seneki istanbul liseler arası turnuvasında, lastikler tahtadan az da olsa büyük olduğunda , hakemler lastikleri kestirttiler" dedi. Sebep; belli bir boyutu geçemezmiş raketin ölçüleri.

Gönderim Zamanı:

Paylaşım için teşekkürler. ITTF herşeyi net bir biçimde açıklamış. Sınırları gayet net çizmiş. Mesajları gerekli kişilere yazmış.

Kimse talip değilse bütün metni tercüme edebilirim. İsteyenler için metnin belli bir kısmını da tercüme edebilirim.

Gönderim Zamanı:
Lastiği sadece su ile temizleyin , demiş ITTF.

Benim lastikler ( Donic Platin, Silver ) temizlenmiyor su ile. Ne kadar sünger ile çabalasam da (su ile) üzerinde illaki ince bir yağ tabakası kalıyor ve toplar tereyağda kayar gibi kayıp gidiyor.

VOC free temizleme sıvıları yerine neden sadece su kullanın demiş ITTF ?

Lastik kalınlığı 4 mm ile sınırlandırılmış, raketin toplam kalınlığı ile ilgili madde nasıldır?

Ayrıca raketin boyutları hakkında kural nedir? Bildiğim kadarıyla büyüklük olarak kısıtlama yoktu.

Fakat bir okulun masa tenisi hocası bana: "geçen seneki istanbul liseler arası turnuvasında, lastikler tahtadan az da olsa büyük olduğunda , hakemler lastikleri kestirttiler" dedi. Sebep; belli bir boyutu geçemezmiş raketin ölçüleri.

Ben zaman zaman lastiklerimi beyaz sabun ile temizlerim lastik üzerindeki yağlardan kurtulmak için. Aslında çoğumuzun yaptığı bir hata var. Maçlarda ve antremanlarda zaman zaman elimizle lastiklerimizi temizleriz ozaman avuc içindeki yağlar lastiklere geçiyor. Dünya şampiyonalarında oynayan oyuncularda bunu yapıyorlar ama o oyuncular çok sık lastiklerini değiştiriyorlar gerekirse her maçta değiştirebiliyorlar. Yani lastik sorunları yok. Tavsiyem lastiklere ellerinizi sürmeyiniz ve her antremandan sonra ıslak pamukla lastiklerinizin üzerinde biriken tozları temizleyin ve temiz tozsuz ortamlarda antreman yapmaya özen gösteriniz.

Raketin toplam kalınlığı diye bir sınırlama yoktur. Tablanın topa vurmak için kullanılan yüzü, yapıştırıcı dahil toplam kalınlığı 2 mm’den çok olmayan, pütürleri dışa doğru, basit bir pütürlü lastikle, yada yapıştırıcı dahil toplam kalınlığı 4 mm’den çok olmayan, pütürleri içeri veya dışarı doğru, sandviç lastikle kaplanmış olacaktır. Raketlerin büyüklük sınırlaması yoktur. Raket tahtasından dışarı sarkan lastiklerin fazlalıklarının kesilmesi zorunludur. İyi çalışmalar

Gönderim Zamanı:
Ben zaman zaman ....

Teşekkür ederim cevaplar için.

Ben de bir çok temizleme metodu denedim, ama 2 maç arası su veya sabunlu su mümkün değil işe yaramıyor.

Şu an Donic VOC free temizleme suyu kullanıyorum. Çok memnunum.

Gönderim Zamanı:
ITTF solüsyonlar, lastikler, booster ürünleri, ENEZ, 4 mm lastik kalınlığı gibi konuları netleştirmek adına önemli bir duyuru yaptı. Bu bilgilerin oyunculara iletilmesi gerektiği de belirtilmiş. Tercüme edecek gönüllü biri olur belki. :gulumse:

http://www.ittf.com/ittf_misc/Racket_Control_2009.pdf

ay-ti-ti-ef abi diyor ki:

Booster, Tuner, tabii yağlar... kullanmayın! Ya su bazlı yada yapışkan kağıt kullanarak lastiğinizi paketinden çıktığı haliyle yapıştırın, başka bişey sürmeyin, açtırmayın benim bayramlık ağzımı!

Lastiğinizi çekiştirerek yapıştırmayın fena yaparım. Anlamıyorum mu sanıyonuz?

Lastiğinizi su ile temizleyin, su neyinize yetmiyo? (Bazı üreticilerin VOC içermeyen temizlik ürünleri testlerde sorun çıkardı millet mağdur oldu zannedersem.)

Lastiğiniz yapıştırıcı katmanla beraber 4 mm den kalın olmasın. Bazen üreticilerin max lastikleri sınırı aşıyor ona göre dikkatli olun. Sonra ben bunu aldığımda zaten böyleydi, yok ben bilmiyodum, ay duymadıydım demeyin. Ben o üreticilerin topunu hizaya sokcam siz merak etmeyin.

Aldığınız yeni lastiğinizin VOC içerdiğine dair şüpheleriniz varsa lastiğin koruyucu naylonlarını çıkarıp en az 72 saat havalandırın, ondan sonra yapıştırın. İsterseniz yapmayın... Paşa gönlünüz bilir valla.

Raketinizin yüzeyi mümkün mertebe düz olsun. Dalgalı, engebeli, eğri büğrü ise karışmam

Maçtan (20 dakika) önce raketinizi test etcem, sorun çıkarsa eğer, maçınızı başka bir raketle yapmak zorundasınız. O raketi de maçtan hemen sonra test edicem, onda da bi sorun çıkarsa diskalifiye olursunuz, maçı kazansanız bile yenilmişsiniz gibi işlem yapılır, dahası sizi ittf turnuvalarına bi daha almam, ordaki bütün milletin önünde de rezil ederim.

Valla son kez söylüyorum herkes ayağını denk alsın. Katakulli yapmaya kalkışmayın. Benden kaçmaz!

Hadi şimdi ne oynuyosanız oynayın!

Ben okuduklarımı böyle yorumladım ama yanlış olabilir. İngilizceden hep 4.5 la geçerdim.

Gönderim Zamanı:

hatırlıyorumda bu solüsyon yasağı çıkacağında çekiştiririz gerdirir yapıştırırız demiştim..... sanırım tsubasada onuda yasaklarlar merak etme demişti:)))....

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

• Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 459 Misafir (Tam liste)

• Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..