Jump to content
Masatenisi.org Forum

Sriver Fx Mi Yoksa Sriver 2 Mi Kullanmalıyım?

Recommended Posts

Oluşturma zamanı:
Ben konttollü atak oynamak istiyorum.Elimde schlager carbonve lastikler cermet max fakat bh iyi değil.Hangi lastiği kullanmalıyım bh için. sriver fx mi yoksa sriver 2 mi?Konu hakkında bilgi vererirseniz sevinirim : :gulumse:
Gönderim Zamanı:
Ben konttollü atak oynamak istiyorum.Elimde schlager carbonve lastikler cermet max fakat bh iyi değil.Hangi lastiği kullanmalıyım bh için. sriver fx mi yoksa sriver 2 mi?Konu hakkında bilgi vererirseniz sevinirim : :gulumse:

bence kontroş sağlamak istiyorsan sriver kullanma...schlager karbon çok atıyor ben denedim ve beceremedim...rapid soft takarsan daha kontrollü olur diye düşünüyorum... :D:

Gönderim Zamanı:

Çok geniş bir cümle olmuş Erman Bey...

Kontrollü oynamak istiyorsanız bir defa elinizdeki tahtadan vazgeçip daha kontrollü bir tahta edinmelisin çünkü tahtan çok hızlı...

Ama eğer aynı tahtayla devam etmek istiyorsan ve lastiklerinin kontrolü dışında bir özelliğinden sorun yaşamıyorsan o zaman max yerine daha ince süngerli olanlarından kullanabilirsin. Mesela 1.7 mm veya 1.9 mm bunun için uygun olabilir.

Bir tarafı Cermet diğer tarafını Sriver FX de deneyebilirsin. Yada Sriver, Sriver FX kombinasyonunu kullanabilirsin ama aynı tahtayla devam edeceksen ince süngerli olmalı gene.

Bana sence ne yapayım diye soruyor olsaydın eğer bence o kadar hızlı bir tahtadan kurtul derdim. Çünkü senin kontrolün iyi değilse Schlager Carbon tahta seni rahatsız eder. Bugün profesyonellerin inanılmaz çoğunluğu hala Carbon tahta kullanmıyorlar...

Sevgiler

Gönderim Zamanı:

Merhaba Erman,

sana bu konuda yardımcı olabilmemiz için biraz daha bilgiye ihtiyacımız var, ör. kaç yıldır masa tenisi oynuyorsun, antrenman düzeyin nedir, sistemli antrenman yapıyor musun, herhangi bir takımda faal olarak oynuyor musun, müsabakalara katılıyor musun, oyun stilin nedir (biraz ayrıntılı anlatman lazım), lastikleri zamklıyor musun vs.

kontrol çok göreceli bir kavramdır, kişiden kişiye değişir. ayrıca lastik değiştirmen otomatikman kontrol sağlayacağın anlamına da gelmez. kontrol zaman içinde, antrenman yapa yapa sağlanır, ama süre kişiden kişiye farklıdır.

senin yazdığın şu anlama geliyor: ya bende bir ferrari F1 var, ben virajlarda daha kontrollu dönmek istiyorum, hangi motoru takayım? ama F1 pilotu musun (ya da olabilir misin) o konuda birşey belirtmemişsin...

bu nedenle, ilk etapta Saadettin'in önerilerine katılıyorum ama dediğim gibi daha fazla bilgiye ihtiyacımız var...

görüşmek üzere...

Ping

Gönderim Zamanı:

Ben fx kullanıyorum kontrol açısından sorun olmuyo ama Rapid soft olabilir

Gönderim Zamanı:

Yazdıklarınız bilgilere çok teşekür ederim.Ben 6 senedir masa tenisi oynuyorum.

Lise yıllarımda okul takımında oynuyordum.2 sene il şampiyınluğum vardı.Nerdeyse haftada 6 gün çok toplu 2-3 saat idman yapıyordum.Şimdi 8 aydır elime almadığım raketime ısınmaya çalışıyorum.Bu raketi 3 haftadır kulanıyorum

fakat istediklerimi yapamıyorum. Birde elimde arkadaşımdan ödünç juic 999 elit max var fh için biraz iyi geldi bu lastiği kulanmalımıyım.bh içinde sriver fx max füşünüyorum görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.herkese iyi bayramlar.

Gönderim Zamanı:

Cermet lastiğin hızı 98 spin yapabilme özelliği 98 kontrolü 70. Schlager carbon un hız ve spini 97 kontrolü 79 dayanıklılığı 100. tahtanda raketinde hızlı. kontrollü oynamak istiyorsan kontrol oranı daha yüksek tahta ve lastiklerden denemelisin.Bende bütün markaların tahta ve lastiklerinin hız kontrol, spin yapabilme özelliklerini gösteren bir tablo var. Bu tablodan yararlanarak kendine uygun tahta ve lastiğe karar verebileceğini umuyorum. bana burdan ulaşabilirsin.

Gönderim Zamanı:

ben schöler micke nin türkiye temsilcisiyim. schöler micke tüm markaların genel dağıtıcısı. herhangi bir markadan değil tüm markalardan bahsediyorum. çünkü elimde bütün markalar ve onların gerçek değerleri mevcut. türkiye de artık bir masa tenisi marketi var.

Gönderim Zamanı:

anlamadınız herhalde hiç biri birbirinden üstün şeklinde bir kıyaslama yok. schçler micke almanya nın genel dağıtıcısı tüm markaların satışını yapıyor. elimde butterfly, stiga, tsp, tibhar, donic, joola, andro ve dhs nin listeleri var. firmaların kendi yayınladıkları listeleri. üstünlükten bahsetmiyorum. elimdeki dökümanı sunuyorum.istersen fax ını gönderebilirim. h3 ithal ediliyor vergileri ödeniyor bavulla getirilmiyor. onun için 22

Gönderim Zamanı:
ben schöler micke nin türkiye temsilcisiyim

çok güzel, hayırlı olsun...

schöler micke tüm markaların genel dağıtıcısı...

schçler micke almanya nın genel dağıtıcısı tüm markaların satışını yapıyor

başka dağıtıcı firma yok mu? Contra, Sport Schreiner, TOM, 1000und1Holz ne dağıtıyor?

türkiye de artık bir masa tenisi marketi var.

bu da güzel; adı nedir marketin?

herhangi bir markadan değil tüm markalardan bahsediyorum. çünkü elimde bütün markalar ... mevcut

Spintech, Sunflex, JapTec, Palio, Imperial, Armstrong, Juic, Prasidha, Double Fish, Nimatsu vs. de var demek... hımmm iyi, iyi, çok güzel...

ve onların gerçek değerleri mevcut

merak ettim ben bu gerçek değerleri şimdi... yani bizim şimdiye kadar, üreticilerin/markaların kataloglarında veya internet sitelerinde gördüğümüz değerler sahte değerler miydi? yoksa, markalar, satıcılara ayrı değerler mi gönderiyorlar? "sayın yetkili bayimiz, bunlar gerçek değerlerdir, biz X lastiğin hızını müşteriye 105 olarak verdik ama siz onun aslında 95 olduğunu bilin, haaa" gibi bir tablo mu var ayrıca? eğer böyle birşey varsa, üreticiler kandırıkçı duruma düşmezler mi?

benim, nacizane, 25 yıldan sonra öğrendiğim yegane birşey varsa, o da bu tablolara bakarak raket yapmak kadar hatalı birşey olmadığıdır... masa tenisine yeni başlayan arkadaşlar açısından, özellikle şimdiye kadar hazır raketle oynamış kişiler açısından bu değerler zaten hiçbirşey ifade etmez. çünkü hazır raketlerin üzerindeki değerler genelde bu tablolardaki lastiklerden/tahtalardan daha yüksektir; farklı değerlendirmek gerekir... masa tenisiyle aktif olarak uğraşan biri de, bu tablolardaki değerlerin, sadece fikir vermekten öteye gitmeyeceğini anlamıştır. o yüzden, sırf bu tablolardaki değerlere göre kendine raket hazırlamanın doğru olmayacağını bilir.

Hız, spin, kontrol vb. değerler görecelidir, kişiden kişiye değişir. bir kişiye kontrollu gelen bir tahta başkasına gelmeyebilir... Schöler+Micke, kataloglarında verdiği değerleri, birtakım oyuncuların testleri sonucunda ortaya çıkan öznel görüşleri sonucu hazırlıyor, bildiğim kadarıyla. ama nedense, bana, kendi markası olan Andro'nun değerleri hep biraz daha yüksek gibi geliyor :huh:. Öte yandan, yukarıda saydığım diğer firmaların (Contra, TOM vs.) da kendi hazırladıkları tablolar var. bunlar da bazı oyuncuların testleri sonucunda ortaya çıkan değerler ve Schöler+Micke'nin değerlerinden farklı. ayrıca bir de üreticilerin kendi verdikleri değerler var tabii. yani ortada birçok tablo ve değer var ve hiçbiri için bu en iyisidir, en gerçeğidir ve en doğrusudur denilemez; o yüzden, böyle birşey ortaya atarken çok dikkatli olmak lazım, bence...

işte bu yüzden, ben kendi adıma burada, raket konusunda yardım isteyen arkadaşlara, birtakım değerlere bakarak değil de, kendi tecrübelerimden bildiklerimle yardımcı olmaya çalışıyorum. yoksa, soru soran her kişiye, al sana tablo, buna göre yap kendine bir raket denilir, olur biter... hatta üreticilerin kendi açıklamalarına bakılırsa, lastikler/tahtalar vs. neredeyse kendi oynuyor sanılır :gulumse:

ps: hımm bu h3'lerin neden 22 euro olduğunu açıklıyor galiba ping? :)

Uzakdoğu'da çok ucuz olan birçok malzemenin fiyatı Avrupa'da çok yüksek gerçekten. maliyeti en fazla 3-4 Euro'yu geçmeyen birçok tahta ve lastik, burada kat kat fazla fiyata satılıyor. :(:

Ping the not referring to equipment tables anymore Pong

Gönderim Zamanı:
Yazdıklarınız bilgilere çok teşekür ederim.Ben 6 senedir masa tenisi oynuyorum.

Lise yıllarımda okul takımında oynuyordum.2 sene il şampiyınluğum vardı.Nerdeyse haftada 6 gün çok toplu 2-3 saat idman yapıyordum.Şimdi 8 aydır elime almadığım raketime ısınmaya çalışıyorum.Bu raketi 3 haftadır kulanıyorum

fakat istediklerimi yapamıyorum. Birde elimde arkadaşımdan ödünç juic 999 elit max var fh için biraz iyi geldi bu lastiği kulanmalımıyım.bh içinde sriver fx max füşünüyorum görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.herkese iyi bayramlar.

Erman,

arada senin sorduğun soru kaynıyor gibi oldu ama, bu son gönderdiğin yazıyı farkettim :))

anladığım kadarıyla, masa tenisi ile ciddi ilgilenmişliğin var... burdan yola çıkarak, raket konusunda, bekhendde ne gibi bir sorunun olduğunu sormak isterim. yani, hangi vuruşlarda zorluk çekiyorsun, top dışarı mı çıkıyor vs. problemin neyse biraz daha açıklar mısın?

ayrıca, forhendinde problemin olmamasına rağmen juic'i sormuşsun... yanıt olarak şunu söyleyebilirim: problem olmayan yere ilk etapta hiç dokunma...

8 ay aradan sonra elbette başlarda biraz sıkıntı çekersin, ancak, düzenli antrenman ile bunların zaman içinde düzeldiğini görürsün. biraz sabır etmek lazım...

son derece hızlı (ve bana göre ağır) bir tahta ile yeniden oynamaya başladığında normaldir bu. bileğin hamlaştığından bazı hareketleri istediğin gibi yapamazsın, hemen.

nispeten yavaş bir tahtaya dönmek ve lastik kalınlıklarını biraz düşürmek yine ilk çözümler olarak gözüküyor.

bekhend ile ilgili açıklamaların ışığında tekrar yorum yapabiliriz sanırım...

Ping

Gönderim Zamanı:

Pingpongman Merhaba

Yazdıklarınaza sevindim.BH dime sriver fx max aldım çok hoşuma gitti.Yapmak istediklerimi birazdaha çalışmayla kapatacağıma inanıyorum.Fakat bu sefer Fh ten BH kadar iyi verim alamıyorum.FH yapmak istediklerimi size yazayım ona göre bana hangi lastiği seçeceğim konusunda yardımcı olursunuz (NOT: lastik kesinlikle max olacak.)Şimdi söyliyeyim;juic çok falso yiyiyor.çaprazdan gelen toplara düze vurmakta zorlanıyorum çok zıplatıyor.istediğim şekilde öldürücü spin atamıyorum.Bana rapid soft söylediler ama iyi değil diyenler var FH için.Birde bu ayak hareketlerini tam yapamıyorum.Mesela solda dururken oyun içinde sağıma

gelen topa spin atamıyorum.Bu sorunu nasıl giderebilirim.Bana yazarsanız sevinirim. : :thup:

Gönderim Zamanı:
Pingpongman Merhaba

Yazdıklarınaza sevindim.BH dime sriver fx max aldım çok hoşuma gitti.Yapmak istediklerimi birazdaha çalışmayla kapatacağıma inanıyorum.Fakat bu sefer Fh ten BH kadar iyi verim alamıyorum.FH yapmak istediklerimi size yazayım ona göre bana hangi lastiği seçeceğim konusunda yardımcı olursunuz (NOT: lastik kesinlikle max olacak.)Şimdi söyliyeyim;juic çok falso yiyiyor.çaprazdan gelen toplara düze vurmakta zorlanıyorum çok zıplatıyor.istediğim şekilde öldürücü spin atamıyorum.Bana rapid soft söylediler ama iyi değil diyenler var FH için.Birde bu ayak hareketlerini tam yapamıyorum.Mesela solda dururken oyun içinde sağıma

gelen topa spin atamıyorum.Bu sorunu nasıl giderebilirim.Bana yazarsanız sevinirim. : :thup:

Erman,

rapid soft da sriver fx benzeri bir lastik, eğer sriver fx'i forhendde deneyip verim alamadıysan rapid soft'a da gerek yok bence...

öldürücü spin diyorsan en iyisi Cermet (özellikle zamklayarak oynuyorsan) aslında :)) ama ben sana iki tane alternatif söyleyeyim:

1. eğer zamklamadan oynuyorsan, Butterfly Catapult bu konudaki en iyi lastiklerden biridir. yalnız, neredeyse fx kadar yumuşaktır ama ondan hızlıdır; süngeri yumuşak olduğundan spini fx gibi kavislidir.

2. eğer zamklayarak oynuyorsan ve daha düşük bir spin kavisi istiyorsan, bryce fx öneririm, yalnız dikkat: bunun üst lastiği de normal bryce ile aynı olduğundan kontrol konusunda bunda da zorlanabilirsin, zamk ölçüsünü iyi ayarlaman lazım.

ayak hareketleri için ise masatenisi.org sitesinde Ertan Bey'in çevirip koyduğu faydalı yazılar var. şu linkten ulaşabilirsin bunlara:

çalışma programları

kolay gelsin...

Ping the not owning a real value table Pong

• Konuyu Görüntüleyenler   0 members

• Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   1 Üye, 0 Gizli, 450 Misafir (Tam liste)

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..