Jump to content
Masatenisi.org Forum

İlk Defa Raket Yapacağım...

Recommended Posts

Oluşturma zamanı:

vMerhaba, profesyonel olmasam da masa tenisine ilgiliyim ve masa tenisi raketi yapmak istiyorum.. İnternette 1-2 hafta süren bir araştırmadan sonra forum ilgmi çekti ve bana yardımcı olabileceğinizi düşündüm...

Genelde kesme tarzında vuruşlar yapmayı ve atak oynamayı seviyorum... genelde forehand imi kullanıyorum, kesme servisleri karşılarken de backhandim zayıf kalıyor...

raket olarak ve lastik olarak ne gibi ekipmanlar kullanmam gerek?? Benim düşündüğüm raket olarak (andro super core cell all +) , lastik olarak forehand de (stiga innova ultra light) ve backhandde de (stiga carbo sound )... Sizce bu tercihler oyun tarzıma uygun mudur?? Lastiklerin kalınlığıın nasıl olması gerektiği ve nasıl yapıştırıldığı konusunda da çok fazla bilgim yok... Yardımcı olursanız sevinirim... :gulumse:

Gönderim Zamanı:

merhaba.Anladığım kadarıyla backhand kesip forhand atak yapmayı seviyorsun.Eğer dediğim gibiyse aşağıya yazdığım kombiler uygun olur.Ama sni yanlış anladıysam oyununu ayrıntılı olarak anlatman gerekir.(örneğin kesmekten kastın defansif kesik mi?)

tahta:samsonov alpha

forehand:carbo sound 2.0mm

backhand:carbo sound 1.8mm

veya

tahta:andro super core all+

forehand:impuls speed 2.0mm

backhand:impuls speed 1.8mm

Gönderim Zamanı:

Öncelikle aramıza hoş geldin...

Sana elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalışırız... Ama öncelikle bize "kesme vuruşu"yla bildiğimiz chop hareketini mi kastediyorsun; yoksa her amatör(eğitimsiz) masa tenisci gibi topa spin vermeyimi kastediyorsun... Beni bu yargıya düşüren "hem kesme oynadığını, hemde atak yaptığını" söylemendi... Bunu açığa kavuşturursan sana daha kolay yardım edebiliriz...

İyi akşamlar...

Gönderim Zamanı:

Teşekkürler :) Amatör olduğum doğru :) Ama chop hareketini de spin vermeyi de oldukça kullanıyorum.. Forehand ile daha etkili oynuyorum... Backhand ile daha çok yumuşak vuruşlar yapabiliyorum...

Frknxx raketlerde aynı lastiklerin kalınlıkları farklı olanlarını tercih etmişsin... 2 Farklı tip lastik kullanmam bir sakınca doğurur mu?? Farklı olmasını istememin sebebi backhand imin kesme servislerde iyi olmaması oyüzden de anti spine yakın olan bir lastik kulanmayı isterim... Forehand de ise spin yapabilen bir lastik tercihim olacaktır. Backhand de kullanmayı düşündüğüm stiga carbo soundun 2mm veya MAX olması nasıl bir etki yaratır??

Sadece fast-spinden lastik ve tahta bakabildim otalama olarak da 150- 200 YTL arası bir bütçe ayırarak oradan almayı düşünüyorum...

Gönderim Zamanı:

Bu arada frknxx in de dediği gbi backhand kesip forhand atak yapmayı seviyorum...:)

Backhand atak yapmayı da yeni yeni öğrenmeye çalşıyorum Carbo sound backhand ile atak yapmamı güçleştirir mi???

Gönderim Zamanı:

FH olarak yapışkan çin lastikleri 2.0 veya tackiness d 1.9-2.1 işini görebilir.

BH de (anti demişsin, carbo sound demişsin, hiçde anti değildir :sasi: ) Bhdini geliştirmekten eğer hiç umudun yoksa tırtık takabilirsin... ama orayada tackiness c-d 1.7 işine yarayabilir(çiin lastiklerinin 1.8 ve daha inceleri olabilir)... tahta olarak andro all+ işini görebilir hafif ve kontrollü.......

Gönderim Zamanı:
FH olarak yapışkan çin lastikleri 2.0 veya tackiness d 1.9-2.1 işini görebilir.

BH de (anti demişsin, carbo sound demişsin, hiçde anti değildir :sasi: ) Bhdini geliştirmekten eğer hiç umudun yoksa tırtık takabilirsin... ama orayada tackiness c-d 1.7 işine yarayabilir(çiin lastiklerinin 1.8 ve daha inceleri olabilir)... tahta olarak andro all+ işini görebilir hafif ve kontrollü.......

Backhand imi geliştirmek istiyorum açıkçası.. Çin lastiğinden kasıt nedir mesela örnek bir marka var mı???

Gönderim Zamanı:

tahta: samsonov alpha veya andro all +

fh: Tackiness d 2.1 mm

bh: stiga carbon sound 2mm

bu uygun bir kombinasyon olur mu sizce benim oyun tarzım için??? Yapıştırmak için nasıl bir yol izlemeliyim.. Ne tip yapıştırıcı kullanmalıyım???

Gönderim Zamanı:

Şu an nasıl bir raketle oynuyorsunuz? Kendinize ait bir raketiniz yoksa şu an, bugüne kadar nasıl raketlerle oynadınız?

Gönderim Zamanı:

İki farklı lastiklede oynayabilirsin.Ama daha bu ilk kombin olacağı için aynı lastiğin farklı kalınlıklarını önermiştim.Ama farklı lastiklerle oynamanın sakıncası olmaz.Bu ilk kombin olacağı için max. lastik alma.

Son yazdığın kombide gayet uyguna, ama bh de carbo sound yerine tackiness c 1.9mm de düşünebilirsin

Gönderim Zamanı:

Carbo sound atak yönü kuvvetli bir lastiktir. Kesme defansı yapmak pek mantıklı değildir.. Bunun yerine 1.9 tackness c veya d alman senin için iyi olur. Bu lastiklerle atakta yapabilirsin. Yeni başlayanlara all tahta üzerinde önerilir. Teknik gelişiminide sağlarlar...

Tahta olarak şeklini, fiyatını beğendiğin bir all, all+ yı al...

fh: 2.1 tackiness d

bh: 1.9 tackiness c veya d (c al bence)

Gönderim Zamanı:

fh: sriver fx 'in 2.1mm olsa daha hızlı olmaz mı?? Fh'de lastiğin hızlı ve spine yatkın olmasını istiyorum

Tahta olarak all+ ile oynamanın uygun olduğunu söylemişsiniz. Samsonov alpha için de all'dan off'a geçmek için iyi bir raket olacağını söylüyorlar. Sizce tercihim andro all+ mı yoksa samsonov apha mı olmalı?? Eğer çok fark yaratmayacaksa samsonov alpha yı tercih ederim ben.

Bh için de tackiness d 1.9mm

Bu kombinasyon uygun olur u sizce?? Oldu diyorsanız yeni raketimin siparişini oluşturmaya başlıyorum.

Gönderim Zamanı:

çok fazla öneri gelince kafam karıştı açıkçası... donic f3 big slam ve andro implus 2.0 ı da fast spin de bulamadım... Forumdan diğer raket yapacak arkadaşları da takip etmeye çalıştım.. Onlara yazılan yorumlarda yeni başlayanlar için lastiklerin çok kalın olmaması söylenmiş...

Arkadaşlarımın max olan raketleri ile de oynadım... Kontrolü zor da olsa çok keyifsiz gelmedi bana... Lastik kalınlığı için 2.1 uygun diye düşünüyorum fh'de sizce çok mu bartı olur..??

Ben sadece fast spinden baktım ama İstanbul 'da daha uygun koşullarda raket oluşturabileceğim bir yer varsa bu alternatifi de görmek isterim...

Samsonov alpha oldu tek karar verebildiğim... Lastiklerde de Bh için tackiness d 1.9mm kafama yattı...

Bana fh için kullanabileceğim ve fast spin de olan atak için uygun 2mm yada 2.1mm kalınlığında olan bir lastik önerebilir misiniz???

Gönderim Zamanı:

Çok fazla lastik değiştirmeyi düşünmüyorum o yüzden de en iyi kombinasyonu oluşturmaya çalışıyorum açıkçası...

Tek karar verdiğim Samsonov alpha demiştim ama o kararı da sorgutır oldunuz bana :)) Ama o karardan vazgeçmiyim... Çünkü bu tahta hakında hep olumlu şeyler duydum...

Sriver fx için... kullandığı en kötü lastik olduğunu ve topu istediği yere atmasını zorlaştırdığını söyleyenler olmuş... Aslı var mıdır?? :)

Gönderim Zamanı:
Çok fazla lastik değiştirmeyi düşünmüyorum o yüzden de en iyi kombinasyonu oluşturmaya çalışıyorum açıkçası...

Tek karar verdiğim Samsonov alpha demiştim ama o kararı da sorgutır oldunuz bana :)) Ama o karardan vazgeçmiyim... Çünkü bu tahta hakında hep olumlu şeyler duydum...

Sriver fx için... kullandığı en kötü lastik olduğunu ve topu istediği yere atmasını zorlaştırdığını söyleyenler olmuş... Aslı var mıdır?? :)

Topun kontürolünü lastiğe bırakırsan kötü,kontürol sende olursa iyi.Kalın süngerli olanlar biraz dertli gibi bana göre(kontrol açısından)

ktm

Gönderim Zamanı:
vMerhaba, profesyonel olmasam da masa tenisine ilgiliyim ve masa tenisi raketi yapmak istiyorum.. İnternette 1-2 hafta süren bir araştırmadan sonra forum ilgmi çekti ve bana yardımcı olabileceğinizi düşündüm...

Genelde kesme tarzında vuruşlar yapmayı ve atak oynamayı seviyorum... genelde forehand imi kullanıyorum, kesme servisleri karşılarken de backhandim zayıf kalıyor...

raket olarak ve lastik olarak ne gibi ekipmanlar kullanmam gerek?? Benim düşündüğüm raket olarak (andro super core cell all +) , lastik olarak forehand de (stiga innova ultra light) ve backhandde de (stiga carbo sound )... Sizce bu tercihler oyun tarzıma uygun mudur?? Lastiklerin kalınlığıın nasıl olması gerektiği ve nasıl yapıştırıldığı konusunda da çok fazla bilgim yok... Yardımcı olursanız sevinirim... :gulumse:

Masa tenisini bilen ders verebilecek birini bulabiliyorsan raket yapmak için ayırdığın parayla ders almanı öneririm. Oyunun, raketin sağlayacağı gelişmeden çok daha fazla gelişir.

Masa tenisini bilen ders verebilecek birini bulamıyorsan, donic solo lastiklerle donic integra tahtayı değerlendirmeni öneririm.

sana kolay gelsin.

Gönderim Zamanı:

eskiyince mecburen değiştireceksin...

Kendinden solüsyonlu lastikleri kullanan birisi olarak bir keresinde Sriver FX denemiştim, hiç alışamamıştım; katlarca solüsyon sürmek gerekiyor herhalde..

dent64'ün dediği gibi Donic SOLO'yu özellikle zayıf tarafına yapıştırmanı ben de öneririm. Ucuz ve kaliteli lastik.

Gönderim Zamanı:

Anladığım kadarıyla daha önce hazır raketlerle oynadınız. Arkadaşlarınızın raketlerini biraz denemişsiniz. Ama bu sizin doğru dürüst ilk raketiniz olacak öyle değil mi? İlk raket için ben Samsonov Alpha'yı tavsiye etmem. Tamam kontrolü yüksek, hızı fazla olmayan bir tahta ama yavaş da değildir. Çok yumuşak hisli de değildir. Hele hele keserek defans yapmaya hiç uygun değildir. Allround bir tahta alıp bir iki sene oynayıp öğrenin derim. Sonra satar, alpha'ya ya da benzeri bir tahtaya geçersiniz. Allround tahta arayan her zaman olacaktır, kolaylıkla satılır.

Lastikler. Solüsyon etkili lastikleri almayın. Çabucak paralanıyorlar. Sizin solüsyon etkisine ihtiyacınız yok zaten. Sünger kalınlığı arttıkça kontrol gider. 1.6/1.7 mm sizin için uygun bence. FH de 1.8/1.9 mm olabilir belki. Oyununuzu görmek gerek. Beğendiğiniz lastiğin incesi yok diye gidip de 2.0/2.1/max kalınlıkları almayın sakın. Sabredin. (Ben olsam çift taraf 1.7mm sriver EL yi tercih ederdim.)

Subazlı yapıştırıcı kullanın. Tahtanızın yüzeyi vernikli değilse, verniklemeyi ihmal etmeyin. Kenar bandı kullanın. Tahtanız temiz kalsın.

Gönderim Zamanı:

Ben de subazlı vardı ama bizim ordaki birine gidip vernikletim normal yapıştırıcıyla yapıştırtacağım çünkü lastik sert, bende vernik yok, kenar bandı yok. Sizce sertliği sorun olur mu su bazlıyla yapıştırsam? Kenar bandı içinde bir şeyler bulsak ordan burdan olur mu, yani ne bulabiliriz kenar bandı yerine? Kenar bandı dediğin nedir ki, biraz sert bi kumaş bulup pekala yapıştırılır. Ama, işte sertliği beni korkutuyor. Bir konuma bakın isterseniz

Gönderim Zamanı:
Ben...

...sertliği sorun olur mu su bazlıyla yapıştırsam?

...Kenar bandı içinde bir şeyler bulsak ordan burdan olur mu?

...sertliği beni korkutuyor...

Subazlı sadece yapıştırır. Sünger sertliğiyle ilgilenmez subazlı. İşine bakar. Lastik paketten çıktığında nasılsa öyle kalır. Sertse sert, yumuşaksa yumuşaktır.

Olur. Sizin hayalgücünüze kalmış. (Buzdolabı kapağının fitili olursa, volvo arabaların tamponları gibi istediğin kadar çarp hiçbişeycik olmaz tahtaya. Belki biraz ağır çekebilir ama güvenlik önce gelir.)

Korkmayın. O sizden korksun. Forum desteği arkanızdayken hiçbişey olmaz.

Gönderim Zamanı:

Benim anlamadığım neden aldığınız yere kesme yapıştırma işini yaptırmadınız? Malzemeniz de yokmuş, adamlar kaymak gibi kesip yapıştırırdı. Şahsen ben dayanamam tahta bana ben tahtaya bakar vaziyette, oynamak isterim.

Gönderim Zamanı:

All round tahta olarak andro all+ yı beğenmiştim herkes all ile başla diyorsa o zaman tercihim o olacak.. Lastik kalınlıkları ile ilgili de çok uyarıldım...

tahta: andro all +

Fh: tackiness d 1.9

bh : tackiness c 1.7

Bu en son kararım oldu :) Siparişi şimdi veriyorum :) Biraz bu raketle oynayıp kendimi geliştimeliyim... İstanbulda olan arkadaşlarla maç yapmak isterim :)))

Değerlendiremediğim diğer önerileri de sonraki raketlerim için dikkate alacağım.. Yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkürler :)

Gönderim Zamanı:
All round tahta olarak andro all+ yı beğenmiştim herkes all ile başla diyorsa o zaman tercihim o olacak.. Lastik kalınlıkları ile ilgili de çok uyarıldım...

tahta: andro all +

Fh: tackiness d 1.9

bh : tackiness c 1.7

Bu en son kararım oldu :) Siparişi şimdi veriyorum :) Biraz bu raketle oynayıp kendimi geliştimeliyim... İstanbulda olan arkadaşlarla maç yapmak isterim :)))

Değerlendiremediğim diğer önerileri de sonraki raketlerim için dikkate alacağım.. Yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkürler :)

Güle güle kullanın, bol spinli bir yeni yıl dilerim :D:

Gönderim Zamanı:

teşekkürler :) 2008 in son sorularını sorayım bu arada..

* Fast spinde lastikleri yapıştırıp gönderiyorlar mı????? Ekstra görüşme yapmaya gerek var mıdır??

* 200 YTL yi geçtiğinden kargo ücreti de alınmıyor olması lazım doğru mu biliyorum...?? Saat geçtiği için iletişim telefonlarından arayıp soramadım.. :)

• Konuyu Görüntüleyenler   0 members

• Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 329 Misafir (Tam liste)

• Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..