Jump to content
Masatenisi.org Forum

Http://translate.google.com/

mmustafa

Recommended Posts

Google'nin yeni site çeviri yeniliği;

Arkadaşlar olay çok kolay http://translate.google.com/ sitesine griyoruz. Önceden ingilizce veya başka dilde olduğu için okumakta zorlandığımız sitenin adını yazıyoruz. Sistem mümkün olduğu kadar ingilizce veya başka dilde olan site bilgilerini aynı site düzeni içinde türkçeye çeviriyor. Sizde rahatlıkla okuyorsunuz :)

Ben yeni öğrendiğim için heyecanlı bir şekilde yarım yamalak anlatmaya çalıştım. Bu işleri teknik dille anlatacak arkadaşlarımız olacaktır.. Onlar anlattıktan sonra benim bu bilgiler kendini imha edecektir. :))

Selamlar,

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

gerçekten inanılamaz birşey harika.. masatenisi.org u denedim bölüm başlıkları alt başlıklar konu başlıklar vs full ingilizce oldu gerçekten süper birşey yapımcıların emeğine sağlık boylece internet te dil sıkıntısıda çekmeyeceğiz teşekkürler google ekibi

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

ondan ziyade yabancı bir masa tenisi sitesinden türkçeye çeviri yaptım yarım yamalak yazılar yazıyor orda biraz sıkıntı yaşanabilir.

Daha geliştirme aşamasında olduğu söyleniyor sanırım zamanla daha iyi olur..

Birde bizim kullandığımız teknik terimleri, marka isimleri buna benzer spora özgü terimler ve anlatımları çeviriken sıkıntı yaşanıyor. Ki buda normal bir duruum. Şimdilik birazcık işimize yaraması bile benim gibi yabancı dil özürlü birisi için mükemmel bir olay:)

Ama ongun arkadaşımıza katılıyorum, dil öğrenmek lazım, bu pratrik çözümler yerine ingilizce pratiğimizi geliştirmemiz bizim için en mantıklısı ve en garatisi olur diye düşünüyorum. En azından kendi işimizi kendimiz yaparız :)

7 yıl ingilizce dersi görüpte öğrenemediğim için ve öğretmenlerimizin ingilizceyi bize sevdirmedikleri için utanıyorum..

Selamlar,

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

• Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 70 Misafir (Tam liste)

• Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..