Jump to content
Masatenisi.org Forum

Recommended Posts

Gönderim Zamanı:
free seal dediği vernik değil mi?

evet vernik. Ben şahsen kullanmadım. Fakat videoya bakınca sanki daha sulu bildiğimiz verniğe çok fazla benzemeyen bir ürün gibi.

• 4 weeks later...
Gönderim Zamanı:

Yapıştırmaya korkanlar ve yeni yapacaklar için ben Nittaku'nın videosunu buldum

Link

Bence bu video da çok güzel olmuş. Youtube'nin yeni özelliklerini de kullanıyor.

Gönderim Zamanı:
Ben Free Seal'i aşağı yukarı her tahtamda kullanıyorum. Hatta sonrasında 800-1000 numara bir zımpara ile hafifçe üstünden geçince çok da güzel oluyor.

Benim tek tahtam olduğu için ve lastikleri 6 ayda bir değiştirdiğim için verniğe (seal) hiç gerek yok ( Butterfly TBS için en azından ).

Fakat arkadaşda Donic Black Devil var. Arkadaş tahtanın kenarlarını masaya vurdu birkaç kez. Tahtası yumuşak olduğundan hafifçe ezilmeler oluştu.

Lastik sökerken ufak plaka şeklinde kopukluklar oluyor (sadece darbe alan kenarlardan). Bu yüzden normal ahşap verniği sadece kenarlardan 1cm genişliğinde sürdük. Gayet sağlam oldu. Ortalardan kıymık koptuğunu görmediğim için şimdiye kadar, sadece kenarlara sürmek en mantıklısı gibi.

Gönderim Zamanı:

Bu iki anlatım birbirinden farklı.Andro anlatımda lastiği biraz geriyor, nittaku germeden yapıştırıyor.Ayrıca andro daha sıvı nittaku anladığım kadarıyla daha yoğun.Farkı konusunda bilgisi olan var mı?

Gönderim Zamanı:
Bu iki anlatım birbirinden farklı.Andro anlatımda lastiği biraz geriyor, nittaku germeden yapıştırıyor.Ayrıca andro daha sıvı nittaku anladığım kadarıyla daha yoğun.Farkı konusunda bilgisi olan var mı?

Pratikte fark var ama teoride yok. Hepsi dümdüz ve aynı yöne doğru ittirilmiş bir katman yaratmaya çalışıyor. Aşağı ve yukarı karışık bir biçimde sürerek aynı katmanı elde etmiyorlar. Aynı yöne ittitrerek homojen bir katman elde etmek işin sırrıdır. Yoksa yapıştırıcıyı boya fırçası gibi sürerek de o katman pek ala oluşturulabilir ve latik tahtaya pek ala yapışır.

Bir de Andro'nun videosunda kullanılan aparat etrafı süngerden yapılmış bir rulo. Yani istediğiniz kadar bastırın çok fazla bir basınç oluşturmuyor. O yüzden lastik uzamıyor.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

• Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   1 Üye, 0 Gizli, 328 Misafir (Tam liste)

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..