Jump to content
Masatenisi.org Forum

Recommended Posts

Oluşturma zamanı:

Arkadaşlar

Şuanda şirketlerarası masatenisi turnuvasının tam ortasındayım ve Kokutaku lastiklerim sürekli nem içinde.

Silmeme rağmen 5 dakka sonra tekrar terlemiş gibi bi durum oluyor.

spin değeri inanılmaz düşüyor, kesmelerimdede önceki kavrama gücü yok.

bu terlemenin sebebi nedir neyapmalıyım

yardımlarınız rica. :o:

Gönderim Zamanı:
ortam çok nemli demek ki.. iyice havalandırmak lazım. Bunun dışında lastiği elinizle silmeyin. güderi, mikrofiber bez gibi kuru birşey ile silin ve elinizi değdirmemeye çalışın...

Pro ların yaptığı gibi lastiklere hoh layıp elimizle silmek uygun değil mi ???

Gönderim Zamanı:
Pro ların yaptığı gibi lastiklere hoh layıp elimizle silmek uygun değil mi ???

Merhaba,

eğer dediğin olay işine yarıyor ve lastiğin ömrü biraz kısalsa da sorun olmuyorsa yapabilirsin.

Bende mesela tamamen ters etki yapıyor ; temizlenmiyor aksine kirleniyor ( terdeki yağ, tuz vs...)

Gönderim Zamanı:

aRKADAŞLAR ilgilendiğiniz için teşekkirler.

yalnız bu terleme elle silmemden kaynaklanmıyor.

raketi bezle sildim diyelim ertesi gün elime alıp baktığımda üstü nemlenmiş oluyor.

bunun sebebini soruyorum.

Lastikleri geri söksem sünger kısmını güneşte bekletsem sonra geri yapıştırsam nedersiniz?

Gönderim Zamanı:
.. raketi bezle sildim diyelim ertesi gün elime alıp baktığımda üstü nemlenmiş oluyor.

bunun sebebini soruyorum.

Lastikleri geri söksem sünger kısmını güneşte bekletsem sonra geri yapıştırsam nedersiniz?

Daha önce süngere su bazlı yapıştırıcı sürdünüz de mi böyle bir fikre kapıldınız ?

Böyle bir şey ben şahsen görmedim ( uzun zamandır su bazlı yapışkan kullanıyorum ).

Acaba size sahte bir ürün mü sattılar ( verdiler ) : Yapışkan bazlı su !!! ?

Benim lastikler de terler fakat bu nemi ortamdan ve benden alır her zaman.

Hele Okmeydanındaki (IVTTA) turnuvalarda son maçlara doğru hem lastik üzerinde nem tabakası oluyor hem sünger de nem kapmış oluyor ( taş gibi sertleşiyor )...

Gönderim Zamanı:

Böyle durumlarda yedek raket yapıp fazla hava almayan bir raket koruyucusunun içinde tutmanız işe yarayabilir. Maçlar arası raketlerini değiştirip nemden daha az etkilenebilirsiniz.

Öyle ortamlarda maalesef herkes olmasa da bir çok spin çeken arkadaş etkileniyor. Genelde raketi biraz kapalı tutup spin çeken kişiler o nemlenmeden çok etkileniyorlar. Biraz da tokatlayarak spin çekmeye çalışmak maçlarda bir B planı oluşturmanızı sağlayabilir. Lastiğiniz çin lastiği olduğu için avrupa stili oynamaya müsait olmayabilir. Bilemeyeceğim. Sadece akıl yürütüyorum.

Raket kılıfınızın içine kumaş bir kılıf içinde nem çekici kimyasallardan koyabilirsiniz. Yapı marketlerde satılıyor.

Spinmax gibi ürünler de bu tip olayların önüne geçebiliyor galiba. Yine de bir araştırın derim.

Gönderim Zamanı:
Böyle durumlarda yedek raket yapıp fazla hava almayan bir raket koruyucusunun içinde tutmanız işe yarayabilir. Maçlar arası raketlerini değiştirip nemden daha az etkilenebilirsiniz.

Az düşünmedim bunu ama 2. rakete para kıyamıyorum.

Spinmax gibi ürünler de bu tip olayların önüne geçebiliyor galiba. Yine de bir araştırın derim.

Avrupa lastiklerde spinmax bu durum için hiç işe yaramadı hatta sulanıp daha kaygan yaptı.

Gönderim Zamanı:

Arkadaşlar Mersin zaten nemli bir yer.Oturduğun yerde kolun çıplaksa masaya yapışabilir.Bunun üstüne birde oynanacak yer paspaslanıp veya hafifte olsa kalabalıktan terlendiyse yapılacak hiçbirşey yok.Her lastik su gibi olur.

Benim tavsiyem oynanak ortam 1 gün öncesinden paspaslanmalı ve masalar silinmeli.Oynanacak gün değil.Ayrıca her sayıdan sonra lastik hohlanıp elinizle temizlenebilir.Hala bunlara rağmen lastikler nemleniyorsa spin veya falso verilerek oynanmamalı sadece topu içeri atarak rakibin hata yapması beklenmeli.

Gönderim Zamanı:

Arkadaşlar teşekkürler sayenizde çözdüm.

Söylediklerinizi bugün Hocama ( Veteranlar Dünya altıncısı Ahmet Özer) sordum.

Oynadığımız spor salonunun iyi havalandırılmadığı için bazı lastiklerin nem tutmasına sebep olduğunu söyledi.

Ama dediğiniz gibi raket kılıfının içinde kalmasıda etkiliyor.

Televizyon paketinden çıkmış olan rutubet tutucu tanecik poşetini(adı herneyse) kılıfın içine koydum.

Şuanda raketim lastiklerim kupkuru.

Yani saçınıza sürdüğünüzde raketin üstü saçtan geçilmiyor:)

yardımlar için tekrar tüşekkürler.

allah hepinizin isabetini arttırsın

hoşçakalın

Gönderim Zamanı:
Arkadaşlar teşekkürler sayenizde çözdüm.

Söylediklerinizi bugün Hocama ( Veteranlar Dünya altıncısı Ahmet Özer) sordum.

Oynadığımız spor salonunun iyi havalandırılmadığı için bazı lastiklerin nem tutmasına sebep olduğunu söyledi.

Hangi yaş grubunda dünya altıncısı olmuş hocam.Merak ettim.Tanışmak isterim aynı zamanda.Ülkemizde bu tür başarılara imza atmış sporcularımız var ve biz onlardan faydalanmıyoruz.Olacak iş değil.

Gönderim Zamanı:
Hangi yaş grubunda dünya altıncısı olmuş hocam.Merak ettim.Tanışmak isterim aynı zamanda.Ülkemizde bu tür başarılara imza atmış sporcularımız var ve biz onlardan faydalanmıyoruz.Olacak iş değil.

Benim bildiğim Türkiye'de veteranlarda Avrupa ikincisi ve dünya beşincisi Cevat Gürsel var, onun dışında böyle bir derece yapan birini yeni duydum. İsimden de çıkartamadım. Bu hoca hangi şehirde ve kaç yaşında acaba?

Gönderim Zamanı:

arkadaşım anladığım kadarıyla lastiklerin yeni eğer değilse bile ortamın havasız ve çok nemli olmasından kaynaklanıyor sen bir kaç gün sıkı antrenman yap bişeyi kalmas lastikleri sökmene gerek yok benim donic platindede de o sorun vardı 3 4 gün sonra geçti attığım spin önce kendi masama düşüyordu gerisini sen tahmin et seninki gibi 5 dakika da sürmüyordu 20 saniye de bir ıslanıyordu resmen şimdi ise öyle iyi tutuyorki artık bu beni rahatsız ediyor oyuna girerken bol hata yaptırıyor özellikle sriver gibi lastiklerden su bazlıya geçenler bu sorunu bir bir yaşayacak diye tahmin ediyorum... kolay gelsin

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

• Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 551 Misafir (Tam liste)

• Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..