Jump to content
Masatenisi.org Forum

Recommended Posts

Oluşturma zamanı:

Bugün ilk kez M.Maze tahta üzerinde 1.9 Sriver EL lastiklerle oynadım. Farklı oyuncularla antrenman ve maç yaptım. Hemen kanım kaynadı bu lastiklere. (Maçları kazandığım için olabilir.) Bence tahta ve lastikler çok uyumlu oldu. Maze tahtanın hızıyla, su bazlıyla yapıştırılmış Sriver EL'lerin yavaşlığı birbirini çok güzel tamamladı. Raketin hızı tam istediğim gibi oldu. Vuruşlarda kolumu açmamı gerektirecek, tembelliğe yol açmayacak kadar yavaş ama fazla açmamı gerektirmeyecek, beni yormayacak kadar da hızlı. Ölçmedim ama 1.9 mm lastiklerle raketin ağırlığı hoşuma gitti. Benim için ne hafif ne de ağır, kararında ve dengeli oldu. Raketin top atış açısı, G3FX 'e alıştığım için biraz alçak geldi ama alçak atıyor demem doğru olmaz sanırım. Orta diyeyim en iyisi. Top kontrolü harika. Top istediğim yere gitmediyse biliyorum ki tek suçlu benim. Spin konusunda, tamam bu lastikler yeni nesil lastikler gibi capcanlı ve spin canavarı lastikler değil biliyorum. Dolu dolu, fişek gibi spinler çekmek bu lastiklerle epey zor iş. Fakat bu durumun faydaları var. Bu lastikler, hem sizi doğru pozisyonda ve tüm vücudunuzla spin çekmeye teşvik ediyor, hem de hızlı ve zıplak olmadıkları için, kısa oyunda yeni nesil lastiklere kıyasla daha kontrollü vuruşlar yapmanızı sağlayarak size avantaj sağlıyorlar. Raket tam bir blok canavarı oldu diyebilirim. Bloklarım fena değildir gerçi ama bu raket bloklarımın daha kontrollü, daha etkili olmasını sağladı. "Biraz çalışsam gelen bütün spinlere matbaa gibi basarım" demek geliyor içimden. Şut konusunda raketin hiçbir sıkıntısı yok. Tahtanın karbon katmanı ve lastiğin orta serte yakın süngeriyle, serte yakın üst yüzeyi bana kaleyi uzaktan yoklayabilmem için tüm desteği sağlıyor. Belki hızlı lastiklere alışık biri şutların hızından tatmin olmayabilir ama ben vücudumu da işin içine katıp topa öküz gibi vurduğum için üzerinize afiyet, hiç sıkıntı yaşamadım. Sriver EL çok iyi top tutan özellikte bir lastik olmadığından, haliyle servislerde ve kesme/itme vuruşlarında topa orta halli bir falso verebiliyor. Çok dolu falso istersem topu bileğe kuvvet hartlamam gerekiyor. Ama bu durumun da avantajı karşı tarafın yolladığı falsosu bol kepçe toplar beni fazla hartlayamıyor. Bu lastiklerin diğer avantajları da; hesaplı olmaları, temin etmenin kolaylığı, tüm yeni nesil lastiklerden çok daha dayanıklı ve uzun ömürlü olmaları. Dayanıklılık ve uzun ömür bu lastikleri daha da hesaplı kılıyor. Masanın dışına çıkmakla çıkmamak arasında kararsız bir topa spin çekmeye çalışırken raketi masanın köşesine ekledim. "Hah! Dakika bir gol bir, daha ilk gün lastiği kepaze ettin..." diye kendime hayıflanırken baktım ki lastikte hiç hasar yok. Hasarı bırak iz bile yok. Oysa o darbeyi yiyen yeni nesil bir lastik olsaydı, sök götür at çöpe. Netice itibariyle, oynarken her telden çalmayı seven biri olarak, bu raketle çok rahat ettim ben. Eğitici, teşvik edici, ilham verici, gelişimin yolunu açan bir kombinasyon oldu. Raket sıkıntısı çeken, karışık, taktiksel oyuna yatkın, kontrollü atak yapmak isteyen, lastik masrafını da kısmayı düşünen tüm orta seviye oyunculara bu kombinasyonu tavsiye ederim. Oyundan zevk alacaklarına eminim.

(Yani başlayanlara lastikleri tavsiye ederim ama tahtayı etmem. Kesinlikle hızlı gelecektir.)

Gönderim Zamanı:

Beğenmene şaşırmadım doğrusu ama Butterfly almayacağım diye direndin durdun ve sonunda dayanamadın aldın. Üstelik de beğendin. Hayırlı uğurlu olsun. 1.9 lastikler de Butterfly'da kontrolün diğer adıdır. Yeni nesil çin lastiklerinde sadece 2.2 mm olduğu için ben de 2.0 ve 1.9 un verdiği kontrolü arıyorum. Eminim temellerine daha fazla katkıda bulunacaktır ve kendine güvenin artacaktır. Henüz masatenisinde başlagıç seviyelerini bitirmek üzere olup daha hızlı bir raketle yola devam etmek isteyenler için yazdıklarının faydası olacaktır.

Gönderim Zamanı:

Yaramı deştin şimdi. Evet doğru bayağı direndim buffırfılay almamak için. Butterfly'a teslim bayrağı çeken oyunculara bir tane daha eklendi sayemde. Üzgünüm. Semirmiş yağlı sinekler kovalıyor beni rüyalarımda. Ama bu yenilgi sadece tahta ve lastik cephesi için geçerli. Geri kalan tüm ekipman cephelerinde direnişime devam ediyorum. Katkı, güven ve fayda hususları için ise amin diyorum. Teşekkürler.

Gönderim Zamanı:

Merhaba Ongun,

Yeni kombin hayırlı olsun. Bende Clipper üzerine 2.1 Sriver EL ile oynayan birisi olarak yazdıklarının tamamına katılıyorum. Sriver serisi solüsyonlanınca hız ve spin olarak çok artış gösteriyor ama kontrolde bir o kadar azalıyor. Solüsyonsuz halleriyle bizim gibi oyuncular için tam orta karar lastikler bence. İlk başta bana Clipper ile biraz tuhaf gelmişti ama zamanla alışılıyor. Oyunda daha fazla kontrol arayan birisi olarak 1.9mm.'yi merak etmeye başladım şimdi. :) Güle güle kullan.

Gönderim Zamanı:

Teşekkür ederim Ahmet Bey. Sizin oyununuzu görmüş biri olarak bence 1.9 mm ye dönmenize pek gerek yok. Sizin spinleriniz güzel, top hissiniz iyi, hareketleriniz ve oyununuz oturmuş durumda (en azından bana göre) ve benden daha hareketlisiniz. Ben spin ağırlıklı oynayamam. Çünkü yavaşım. Maçlarda en fazla iki spin çekebiliyorum. Üçüncü spinler pozisyon alamadığım için sallama vuruş oluyor. Bu yüzden maç alabilmek için blok ağırlıklı kontrol oyunu oynamam gerek. 1.9 mm bu oyun tarzı için yani benim için daha uygun. Spin ağırlıklı oyun için yani sizin için de 2.1 mm daha uygun bence. Ayrıca 1-9 ve 2.1mm arasındaki az bir kontrol farkının sizi pek de memnun etmeyeceğini düşünüyorum. Yine de siz daha iyi bilirsiniz. Selamlar.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

• Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 353 Misafir (Tam liste)

• Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..