Jump to content
Masatenisi.org Forum

Sriver G3Fx V. Bryce Speed Fx V. Tenergy64


Guest dilik

Recommended Posts

Arkadaşlar acilen görüşünüze ihtiyacım var. Bu lastiklerin birbirine göre avantajları ve dezavantajları neler? Zoran 7000'den sonra bu lastiklere geçeceğim. Zoran Primorac 7000'in top hissine ve hızına yakın olan lastik bunlardan hangisi? Yeni lastiğe geçerken arada bir süreklilik ve uyum olsun diye merak ediyorum? Oyun tarzım Bryce Speed FX'e daha yakın sanki... Ayrıca ikinci sorum, Ankara'da topspin ve diğer spin türleri konusunda ders alabileceğim yer var mı?

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

daha önce konu açtın cevap verdik. neden baştan bir daha açıyorsun ki?

düşündüğün lastiklerin hiçbiri sana pek uymaz... neye göre bu lastikleri seçtin ki?

 

Oyunumu ve yapabildiklerimi görmeden neden boyle ters cevaplar veriyorsun ki? Böyle havalı terslemelere hiç gerek yok, hiç kimse anadan doğma büyük tenis üstadı doğmuyor ki... Bir önceki konumdaki cevabın için çok çok sağol, ama tatmin edici bulmadım, çünkü bu üç lastiklerden birini seçeceğim. Sadece karşılaştırmanızı istedim. Ayrıca ders alacağım.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

gerçekler:

1) hazır raketten profesonele yeni geçen birinin bu saydığın lastiklerin hakkını verebilecek kadar iyi olmasına imkan yok. sen istediğin kadar yetenekli ol bu saydıın lastikler senin hazır raketteki wakaba veya flextra lastiklerden 100 kere daha spinli 1000 kere daha hızlı...

2) bu lastikleri ben biliyorum sen bilmiyosun o zaman benim fikrimi doğru kabul edeceksin ya da hiç soru sormayacaksın.

3) sen lütfedip arama yapmıyorsun ve "yeni başlayanlara tavsiyeler" adlı konuyu okumuyorsun ve kolaya kaçıp bize soruyorsun. ben de lütfedip cevaplıyorum bari buna saygın olsun değil mi güzel kardeşim.

 

ben diyeceimi dedim bundan sonrasını paşa gönlün bilir... :)

 

 

"Güzel kardeşin" size göre acemi de olsa birazcık araştırmasını bilir. Bu lastiklerin teknik özelliklerini haftalardır araştırıyorum, sadece bunlarla oynayamadığım için verdikleri top hissini ve kontrolünü bilmiyorum. Ayrıca dün gece sabaha kadar 7 saat bu forumda ve diğer Ingilizce ve Rusça forumlarda arama yaptım ve araştırma yaptım. Amacım tartışma ve polemiğe girmek değildi, ama çok ukala davranıyorsunuz gerçekten. Senin fikirlerini kabul etmeye hazırım, onlara ihtiyacım var, ama sen adam gibi fikir verip yardımcı olmuyorsun ki. Ben sadece bunların zayıf ve güçlü yönleri konusunda tavsiyenizi istedim.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

araştır derken forumu araştır kastedilmiş. Yeni başlayanlar ile ilgili onlarca konu mevcut ve doğru cevapları içeriyor. İsterseniz 50 senedir masa tenisi oynamış olun eğer kombo raketinizi ilk defa alıyorsanız yine de yeni başlayansınızdır çünkü hazır raketler demo programlar gibidir en iyi özellikleri ve maksimum performansı sunamaz. Sizin 7000 ile bu lastikler murat 131 ile Mercedes gibi kalıyor. Ders almanız çok güzel ama bildiğiniz gibi okuma öğrenenler için özel kitaplar vardır okuma öğrenmek isteyen herkes önce onlarla başlar. Aynı şey masa tenisi için de geçerli ne stil oynayacaksanız oynayın ilk raket tek tiptir.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

En iyisini, en hızlısını, en spinlisini alayım mantığıyla yanlış hareket ediliyor. Bunu çok kereler yazdık. Denemeden ders alınmıyor, onu da görüyoruz. Forumlar da şu lastik çok spinli bu lastik pek çekmiyor, bu lastik yavaş gibi bazen yerinde bazen yersiz yorumlar yapılıyor. Bunların etkisine çok kapılmamak lazım. Bu sporu daha ciddi düşünüyorsanız bu lastiklerden birini almayın. Yok ben bunu zaman geçirmek için yapıyorum, oynadım mı en pahalı ve havalı raketi kullanmak istiyorum derseniz hepsi fena halde performanslı lastikler, herhangi birini alabilirsiniz. Zira sizin seviyenizde birinini diğerinden farkını anlamanız da pek mümkün değil.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Sevigili dilik;

 

Öncelikle şunları kabul etmen gerekir..Hazır raket ile oynanan masa tenisi ile profesyonel raketlerle oynanan masa tenisi arasında dağlar kadar fark var..Bunu zaten zaman içerisinde görerek ve tecrübe ederek öğreneceksin..Şu ana kadar oynadığın oyunun ve kendinde olduğunu düşündüğün yeteneğin de hiç birşeyden ibaret olduğunu zamanla anlayacaksın..Tabiki ekipmanlar hakkında pek bir bilgin olmadığı için saydığın lastikleri hazır raketlerin üzerinde bulunan dandik lastiklerle kıyaslıyorsun,belki azcık daha hızlı ve spinli olduklarını düşünüyorsun..Aslında sen de haklısın,çünkü denemedin bilmiyorsun..Ama durum o kadar farklıki..Bu lastikleri Dünya'nın önde gelen profesyonel oyuncuları kullanıyor..Kullanmaya herkes kullanır ama lastiğin hakkını verebilmek gerekir..O yüzden başlangıç seviyesindeki bir oyuncuya bu lastikler 10 numara büyük gelir..Ayrıca da onca para vermeye değmezler..

 

Ayrıca şunu da söylemek istiyorum..Forumda şu ana kadar gördüğüm manzara hep aynı..Herkes tavsiye için konu başlıkları açıp duruyor ama iş uygulamaya gelince kendi bildiğini okuyor..Elbette fikir almak önemli,iyi hoş güzel ama eğer bir konuda en ufak bir fikrin yoksa ve bu işi bilenlerden yardım alma yolunu seçmişsen onların dediklerine kulak vermek zorundasın..Ne zamanki kendi tercihlerini yapabilecek kadar bilgi ve birikime sahip olursun,o zaman istediğin ekipmanı seçebilirsin..Benden sana tavsiye..Bu 3 lastikten de uzak dur..Daha ucuz ve daha kontrollü lastikler seçmeye bak,zaten zaman içerisinde merak edip başka ekipmanlara geçiş yapacaksın..En azından şu dönemi daha az masrafla atlatmış olursun..Ama sen ''benim için para sorun değil'' diyorsan da pahalı bir tecrübe seni bekliyor,benden söylemesi.. :gulumse:

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

@ ktm : +1

@ Alper Yıldırım : +1

@ Emre İmamoğlu : +1

@ cagan : +1

@ TSuBaSa : hem +1 hem -1

@ dilik : Foruma katıldığı için +1, beğendiği lastikler için -1

 

Artık mesajlara hemfikir olmak da zor olmaya başladı. Muhasebeci mi tutsam?

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

"Özellikle hızına ve topa vuruş gücüne bayıldım."

 

Zoran Primorac 7000 hazır raketi için sarfedilmiş bu cümle size ait. 7000'in hızına bayıldıysanız, bu lastiklerden birini almayın, zira büyük ihtimalle bu sefer ölürsünüz.

 

Naçizane tavisyeme gelince,

 

Yurt masasında, yurt sakinleriyle yaptığınız maçlara bakarak kendinizi şampiyon sanmayınız. Ankara'da oynayacak yerler var, onlardan birinde forumdan birileriyle oynama imkanı oluşturunuz, ve hem kendinizi daha iyi analiz ediniz, hem de kendisinden birebir tavisye alınız.

 

Açtığınız diğer konudan anladığım, 7000 ile aranızda aşk derecesinde bir bağ var, sadece eskimesinden şikayet etmişsiniz. Bence bu durumda o raketin aynısıyla veya bir eşdeğeriyle devam etmelisiniz, daha hızlısına gerçekten ihtiyaç duyduğunuzda zaten oyununuz size bunu söyleyecektir. Şu an o düzeyde değilsiniz, çünkü ifadelerinizde 7000'in size çok uygun olduğunu, hızının size yettiğini anlayabiliyoruz.

 

Ben kesinlikle kombi ile oynayacağım diyorsanız, 7000'den çok daha hızlısını almanız size zararlı olacaktır. Muhtemelen vuruş teknikleri üzerinde de bir çalışma yapmıyorsunuz, doğru teknik olmadan hızlı raket kullanmak akıllıca değil.

 

Forumda birçok tavsiye var sizinle benzer durumda olanlar için. Onları incelemeniz biraz daha alçaktan uçmanıza yardımcı olacaktır.

 

Ve son olarak, size yardımcı olmaya çalışmış kişilere karşı ifadelerinizde daha dikkatli olunuz. Saygın kişilere karşı sınırları aştığınızı belirtmek isterim.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Herkese titiz ve düşünceli tavsiyeleri ve cevapları için teşekkür ederim. Haklısınız, alacağın raketin hakkını vermek lazım. Ama benim amacım hava atmak filan değil. Boyle amacım olsaydı bu zahmet isteyen spora yatırım yapmazdım ve yurdumda amatör altı düzeyde arkadaşlarıma hava atmaya devam ederdim. Zira ben boyle bir ruh haline ve karaktere sahip değilim. Tek istediğim, biraz ilerlemiş yaşımda başladığım sporu yaşım elverdiği sürece ilerletmek. Bu raketleri seçmemin amacı, ofansiv olmaları ve hızlı olmaları. Yapışkan ve spinli Çin lastiklerinden Friendshiple bir kaç maç oynadım, onlar benim oyun tarzıma uymuyor. Ayrıca Primorac 7000 de bana yetersiz geldi. Aşık oldum derken bunlar gelişmeme çok katkıda bulundular ve verdiği top hissini çok çok beğendim demek istemiştim. Tüm tavsiyeleri çok beğendim. Ama en başta beni yerici ve iğneleyici mesaj karşısında sessiz kalamadım. Ben sadece 3 lastiğı karşılaştırmanızı istiyordum. 2 tane Rus forumunda da buna benzer bir yardım istedim, bana çok detaylı ve kibar bir şekilde farklarını açıkladılar.

Lobianco, sizin yorumunuza gelince. Ben her zaman saygı konusunu ön planda tutarım ve ifadelerimi titizlikle seçerim. İfadelerim aldığım ilk yanıta tepkiydi. Sadece o tepkimi dile getirdim.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Rus'lar iyiliğinizi düşünmemişlerdir. :)

 

Çok kararlısınız almaya onlardan birini, ancak size son bir tavsiyede daha bulunmak isterim. Bir şekilde onlardan birini DENEYİN,(tercihen etkili atak yapabilen bir oyuncuya karşı) sonra o kadar para verin.

 

İlla alacam diyorsanız da sizi kimse tutamaz, bir musibet daha iyidir, gidin alın, bir süre kullanın, ve sonra yeni bir konu açın, "kontrollü bir kombi yapmak istiyorum" diye.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Rus'lar iyiliğinizi düşünmemişlerdir. :)

 

Çok kararlısınız almaya onlardan birini, ancak size son bir tavsiyede daha bulunmak isterim. Bir şekilde onlardan birini DENEYİN,(tercihen etkili atak yapabilen bir oyuncuya karşı) sonra o kadar para verin.

 

İlla alacam diyorsanız da sizi kimse tutamaz, bir musibet daha iyidir, gidin alın, bir süre kullanın, ve sonra yeni bir konu açın, "kontrollü bir kombi yapmak istiyorum" diye.

 

Düşe kalka, yanıla yanıla, deneye deneye bu sporun hakkını vereceğiz. Bu lastikleri önceden deneme şansım yok. Artık pişman olsak da bir yerden başlayacağız. İlk başta Primorac 7000'i bile kontrol etmek zordu, top sürekli masa dışına uçuyordu. Ama artık Primorac 7000 ile sadece deep toplar atıyor ve masanın istediğim noktasına vuruş yapabiliyorum. Herşey kararlılığa bağlı sonuçta. Başarı da...Pişman olmak da var işin içinde, kendini aşmak da...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Forumda lastiklerin kullanılmış olanları satılıyor olabilir. Aradığınız lastik varsa ikinci el olarak almanızı tavsiye ederim. Böylece fazla para vermeden lastikleri denemiş olursunuz. Aradığınız lastik olduğuna kanaat getirirseniz sıfırını alırsınız.

 

Düşe kalka, yanıla yanıla, deneye deneye bu sporun hakkını vereceğiz. Bu lastikleri önceden deneme şansım yok. Artık pişman olsak da bir yerden başlayacağız. İlk başta Primorac 7000'i bile kontrol etmek zordu, top sürekli masa dışına uçuyordu. Ama artık Primorac 7000 ile sadece deep toplar atıyor ve masanın istediğim noktasına vuruş yapabiliyorum. Herşey kararlılığa bağlı sonuçta. Başarı da...Pişman olmak da var işin içinde, kendini aşmak da...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Siz ruslara bakmayınız burada herkes sizin doğru kararı vermeniz için , mutlu olmanız için , cebinizdeki paranız için seferber olmuş doğruları yanlışları yazmış. Uslup değişken olsa bile burada herkes sizin için birşeyler yapıyor. Biz buranın oyuncu profilini bildiğimiz için sizi öncelikle bir hatalı düşünceden döndürmeye çalışıyoruz yoksa G3 hislidir tenergy 64 daha kuvvetlidir ..vs. şeyler söylemesi en kolayı ve samimi olmayanı bence tanımadığımız birine karşı.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Siz ruslara bakmayınız burada herkes sizin doğru kararı vermeniz için , mutlu olmanız için , cebinizdeki paranız için seferber olmuş doğruları yanlışları yazmış. Uslup değişken olsa bile burada herkes sizin için birşeyler yapıyor. Biz buranın oyuncu profilini bildiğimiz için sizi öncelikle bir hatalı düşünceden döndürmeye çalışıyoruz yoksa G3 hislidir tenergy 64 daha kuvvetlidir ..vs. şeyler söylemesi en kolayı ve samimi olmayanı bence tanımadığımız birine karşı.

 

Evet Alper, bu konuda haklısınız, size katılıyorum, sağolun. Bir de kadar çok çeşit lastik var ki, uygun kombo hakkında karar vermek çok çok zor. Butterfly'in serileri oyun tarzıma uygun olduğu inancından hareketle bu lastiklerde karar kıldım. Sanırım Wakaba bunlardan çok farklı değil. Tek farkı, performans verileri ve teknik göstergeleri olsa gerek.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

all veya off - bir butterfly tahta üstüne sriver fx (G1 en eski versiyonu) (1.9 mm'den fazla da olmasın) ilk raket için uygun gibi hem de tahta ile birlikte fiyatı sizin lastiklerden daha ucuz. Ben kombo raketlere geçene kadar butterfly'ın hazır raketlerinden çifter çifter aldım. 7000 için butterfly ne yazarsa yazsın pan asia , wakaba ... bunlardan hiçbiri profesyonel lastiklerle karşılaştırılamaz bile.

 

Not: sadece bir örnek ve uygun olabilecek kombinasyonlardan birisi. Butterfly seversiniz diye böyle bir örnek verdim reçete gibi algılamayınız araştırmaya devam ediniz.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • 3 weeks later...
Guest Mustafa Özkaymaz

YHA abi bence tak Tenergy yi süper spin çekiyor ama tabiki seviyeni bilmiyorum bunun için bir şey söyleyemem ben 2.5 senedir frienship,sriver fx,tachines,andro revalotion,aNDro rocket ve mark V ile oynadım şimdi ise frienship + tenergy25 ve V.samsanow off tahtam var sana fazla kaçmasın?Yanlış anlama kendimi senden iyi görmüyorum :D:):]

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

    • Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 148 Misafir (Tam liste)

    • Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..