Jump to content
Masatenisi.org Forum

Hurricane 3 Mavi Sünger

Recommended Posts

Arkadaşlar, oynadım oynadım ve kendimi tanıma adına yaptığım bazı denemeler üzerine şu karara vardım ki,

Bana öyle bi lastik lazım geliyor ki hızı çok fazla olmayacak yani topu zıplatmayacak, üstüne bir de çok iyi olmayan spin tekniğime rağmen

topları spinli gönderecek ve kontrol konusunda (haliyle hızdan feragat ettiğim için) hıza göre daha fazla olacak,

Bütüüün bunları değerlendirdim ve dedim ki,

oğlum senin bir çin lastiği alman gerekiyor. yapışkanlık dolayısıyla.

Benim kararım Hurricane 3 oldu. ilk sorum Tim'in sitesinde olan turuncu ve mavi süngerin farkı var mı?

İkinci sorum ise bana bu özelliklere sahip (avrupa-japon tarzıda olabilir) bir tavsiyeniz var mı?

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Bu soru daha önce sorulmuştu. Yine de o zamandan bu yana derenin altından çok sular aktı geçti. Yine tekrarlamakta fayda var. Yeni öğrendiklerimle yazdıklarım umarım daha faydalı olur.

Turuncu sünger mavi süngere göre masa üstünde çok farketmez. Mavi sünger sanki biraz daha esnektir. Turuncu ile oynadıktan sonra sanki süngerde yay var gibi hissedersiniz. Yakın masada bunun daha faydalı olduğu söylemeliyim. Kısa bilek haraketlerinde topu daha iyi kavrayıp daha iyi ivmelenmesini sağlayabilirsiniz.

Turuncu süngerli boost veya solüsyon uygulandığında daha iyi tepki verir. Top daha iyi gömülür ve daha iyi patlama etkisi yaratabilirsiniz. Bu yünden daha çok turuncu sünger lig oyuncuları tarafından tercih edilir.

Mavi sünger ise çok fazla bekleme süresi vermez ama top yine de hissedersiniz. Top sanki gömülür ama bahsettiğim yay sanki bir yerden sonra aniden sertleşiyor ve topun içeri girmesini engelliyor gibi gelir. Bu süngerde kısa kesin vuruşlarda hemen sonuç alabilirsiniz. Tekniği oturmuş oyuncularda bu önemlidir. Lastiğin hızlı tepki vermesi hızlı maçlarda önemlidir. Wang hao ve Wang liqin bu süngeri tercih etmişlerdir. Piyasada çok fazla bulamazsınız.

Benim spinlerimde mavi süngerin file üstündeki yolculuğu turuncuya göre masaya daha yakın sanki. Yani turuncu süngerde bombe fazlalaşıyor. Bu turuncu süngerin daha farklı vuruş varyasonlarına müsati olduğu gösterir. Örneğin masa altı sade spin vuruşlarda, topa geç kaldığında yine size bir kontrol süresi tanıyacaktır. Mavi süngerde ise sürekli rakibi baskı altında tutmanız lazım. Geç kalsığınız toplarda çok da fazla etkili top gönderemeyebilirsiniz.

Bence mavi süngerin toplam kalitesi turuncu süngere göre daha fazla. Turuncu süngerlerde çok fazla problem çıkabilir. Bunu dışında National mavi sünger ile sıradan mavi sünger arasında çok fark hissetmedim.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim gerçekten çok yararlı oldu bana.

peki ikinci sorum hakkında yani bu lastik istediğim çok hızlı değil ama tekniği bozuk birisine daha fazla spin verebilcek bir lastik midir?

Emin olamayacağım. Mantığınıza göre işe yarayabilir. Katılıyorum. Ama yine de emin olamayacağım. Teknik için benim ismime tıklayıp profilime girin. Oradan videolarımı seyredebilirsiniz. Ben de o videolarda çin lastiği kullanıyorum. Yine çin lastiği kullanmak istiyoruma am bedava sirke baldan tatlıdır :).

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar, oynadım oynadım ve kendimi tanıma adına yaptığım bazı denemeler üzerine şu karara vardım ki,

Bana öyle bi lastik lazım geliyor ki hızı çok fazla olmayacak yani topu zıplatmayacak, üstüne bir de çok iyi olmayan spin tekniğime rağmen

topları spinli gönderecek ve kontrol konusunda (haliyle hızdan feragat ettiğim için) hıza göre daha fazla olacak,

Bütüüün bunları değerlendirdim ve dedim ki,

oğlum senin bir çin lastiği alman gerekiyor. yapışkanlık dolayısıyla.

Benim kararım Hurricane 3 oldu. ilk sorum Tim'in sitesinde olan turuncu ve mavi süngerin farkı var mı?

İkinci sorum ise bana bu özelliklere sahip (avrupa-japon tarzıda olabilir) bir tavsiyeniz var mı?

Madem deneme yapacaksınız bir tane merak ettiğiniz çin lastiği, bir tanede sizin aradığınız özelliklere yakın ucuz avrupa lastiği alıp denemekte fayda var. Çin lastiğini almayın demem, çünkü almadan emin olamayacaksınız ama aldıktan sonrada muhtemelen pişman olacaksınız. Çünkü verilen teknik bilgiler başka onu uygulamak başka. Fırçalama ile spinli vuruşlar yapmak oldukça zaman alan bir çalışma gerektiriyor. Bahsettiğiniz tarza uygun avrupa japon lastikleri var sanıyorum. Sözgelimi benim fh de kullandığım yasaka zap biotech (40-42 derece) bahsettiğiniz tarza oldukça uygun. Yapışkansızü, yumuşak, hisli, kontrollü ve spinli, pek hızlı değil. Hız konusunuda kullandığım off tahta ile telafi ediyorum. Zaten fazla hızlı ekipmanla oynayacak durumda değilim. Bu lastik sadece 2.2 mm kalınlıkta mevcut ve birde 36-38 derece olanı var. Benim kullandığım 40-42 derece olanı, pek sert gibi gelmedi bana, sanki daha yumuşak gibi. Ama bu benim yanlış algılamamdan kaynaklanıyor olabilir çünkü yüzey lastiği çok yumuşak. Bu da çok spinli ve kontrollü olmasını sağlıyor sanırım. Fiyatıda uygun. Denemekten fazla birşey kaybetmezsiniz. Yalnızca bir denemeyle hiçbir lastik hakkında karar vermeyin, mutlaka bir süre kullanın derim.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

gerçekten de tam aradığım lastik olabilir. Çünkü yumuşak lastikler fazla hoşuma gitmiyor mesela tenergy 05'le oynamıştım sertlik konusunda çok iyiydi. Zaten bu sertliği bu kadar kontrolsüz olmasını sağlıyor zannımca. çok teşekkür ederim Zap biotech ve Reactor'u denicem ama belli bir süre oynadıktan sonra memnun kalmazsam Hurricane 3 almak hala kafamda duruyor.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

gerçekten de tam aradığım lastik olabilir. Çünkü yumuşak lastikler fazla hoşuma gitmiyor mesela tenergy 05'le oynamıştım sertlik konusunda çok iyiydi. Zaten bu sertliği bu kadar kontrolsüz olmasını sağlıyor zannımca. çok teşekkür ederim Zap biotech ve Reactor'u denicem ama belli bir süre oynadıktan sonra memnun kalmazsam Hurricane 3 almak hala kafamda duruyor.

Yumuşak lastikleri sevmiyorsanız, tenergy 05 ten memnun kaldıysanız zap biotech i beğenmeyebilirsiniz. Sünger sertliği 40-42 derece ama yüzey lastiği çok yumuşak.

H3 konusunda Onurzaim benden daha bilgilidir ama bende bir iki şey söyleyim. Süngeride yüzey lastiğide serttir. Çok spinlidir ama oynaması çok kolay değildir. Serttir, his zayıftır vs... Ama etkin bir şekilde kullanabiliyorsan o zaman güçlü bir silah olur. Mavi sünger turuncu sünger üzerinde fazla takılmaya gerek yok bence. Ama ilk kez alan birinin turuncu sünger alması daha iyi. Mavi sünger iyi birşey gibi bir izlenim bırakıyor ama kullanması daha zor bana göre.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

• Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   2 Üye, 0 Gizli, 103 Misafir (Tam liste)

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..