Jump to content
Masatenisi.org Forum

Recommended Posts

Oluşturma zamanı:

Arkadaşlar tabi en güzeli çalışarak öğrenmek ama önce teknik bilgi için danışma ihtiyacı hissettim; Sorum, servislerde spin dönüşleri hakkında olacak.

Örneğin; rakibe yüksek topspinli servis attık, rakip sadece raketi kapatıp blok yaparak topu geri dönderdi, top bize topsinle mi geri döner yoksa, back spinlemi, (dönüşüne spin çekmek için kesiğe spin yapar gibi mi vuracağız (açık), yoksa topspine spin yapar gibi mi vuracağız (kapalı)

yine örneğin sağ yan spinli servis attık ve rakip kendine topun sol tarafına sadece raketi tutmak suretiyle blok yaptı, topun bize dönüşü sağ yan spinli mi olur yoksa sol yan spinli mi? (bu durumda topun ne tarafına vuracağız, bu tip topları bazen masa dışına atıyorum.) yardımlarınızı bekliyorum.

Diğer spin çeşitlerinden ve dönüşlerinden de bahsedebilirsiniz bu arada :))

Gönderim Zamanı:

topspinli servis attiginda normal lastikle karsilaniyorsa top backspinle ger DÖNMEZ biraz topspin gibi döner ama spinin siddeti rakibin raketine ve servise bagli, bu durumda topspine spin yapiyomus gibi ileriye dogru spin yapmak uygun olur,

eger rakip tirtilla oynuyorsa top backspinli gelir. anti ile oynuyorsa rakibin hareketine bagli ama bos gelir genelde.

sag yan spinli servis atinca yine normal lastige degdikten sonra topun dönme sekli degisir ama topun gelisi sanki rakip sag yan spin yapmis gibi yani top sola dönerek gelir, top senin solunda disari cikar eger rakip spini öldürmediyse... ona göre ilk etapta orta tarafa spinler yapmakta fayda var, zaten ortaya atacam diye top saga sola dogru kayiyor...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

• Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 23 Misafir (Tam liste)

• Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..