Jump to content
Masatenisi.org Forum

X - Y Sistemi Nedir? Taktik Yardım

Guest alieren

Recommended Posts

Merhaba abilerim bazı sorularım var umarım anlatabilirim

En İyi Sporcular örneğin sırasıyla

1. Murat Doğan

2. Batuhan İnce

3. Alperen Başer olsun

x çektiğimiz zaman ki sıralama ile y çektiğimiz zaman ki sıralama nasıl oluyor neye göre değişiyor. Yukarıda ki örneğe göre x çekince avantaj için hangi sıralama seçilmeli y çekince hangi sıralama seçilmeli. Birde birçok antrenör ilk topa suut atma, kes ya da itekle, dibine gir diyor. Yüksek gelirse neden sut,topspin çekilmesin? Maça göre topu masa da tut yeter diyor. Örneğin ben kontrollü atak oynuyorum kesme oynayanlar karşısında bocalıyorum. Topu masa da tutmak rakibin oyunu nu kabullenmek olmaz mı? Birde sürekli rakibin üzerine oyna ayakları iyi çalışmayan sporcu bu topları karşılama da bocalıyormuş bu nasıl oluyor? En iyi servis nasıl olur? maçı kazanmak için nelere dikkat etmek gerekir?

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Merhaba abilerim bazı sorularım var umarım anlatabilirim

En İyi Sporcular örneğin sırasıyla

1. Murat Doğan

2. Batuhan İnce

3. Alperen Başer olsun

x çektiğimiz zaman ki sıralama ile y çektiğimiz zaman ki sıralama nasıl oluyor neye göre değişiyor. Yukarıda ki örneğe göre x çekince avantaj için hangi sıralama seçilmeli y çekince hangi sıralama seçilmeli. Birde birçok antrenör ilk topa suut atma, kes ya da itekle, dibine gir diyor. Yüksek gelirse neden sut,topspin çekilmesin? Maça göre topu masa da tut yeter diyor. Örneğin ben kontrollü atak oynuyorum kesme oynayanlar karşısında bocalıyorum. Topu masa da tutmak rakibin oyunu nu kabullenmek olmaz mı? Birde sürekli rakibin üzerine oyna ayakları iyi çalışmayan sporcu bu topları karşılama da bocalıyormuş bu nasıl oluyor? En iyi servis nasıl olur? maçı kazanmak için nelere dikkat etmek gerekir?

Sevgili Ali Eren, forumumuza yeni üye olduğundan dolayı, geçmiş forum yazılarını zannediyorum henüz okuyamadın. Okusaydın sorduğun birçok soruya orada cevap bulabilirdin. Bu konularla ilgili şimdiye kadar birçok yazı yazıldı.

Fakat oyun sistemleriyle ilgili sana bilgi verebilirim.

Eğer 5’li sistemde oynuyorsanız;

5 tekli maç yapacaksınız demektir. Buna göre, takımlar A, B, C ve X, Y, Z yazılı takım isim listelerini aşağıdaki sıraya göre ve tabii ki rakibe göre ve değişik stratejiler üreterek yazabilirler.

A-Birinci adam (en iyi adam) – X ikinci adam ile

B-İkinci adam – Y birinci adam ile (en iyi adam)

C-Üçüncü adam – Z üçüncü adam ile karşılaşırlar. (3–0 da maç biter.)

Eğer maç uzarsa; (2–1 olursa)

A-Y ile B-X ile sırasıyla maç yaparak (üç set alıncaya kadar) oyunu tamamlarlar.

7’li sistemde ise;

Sırası ile; 3 tek, 1 çift ve 3 tek maçları yaparlar. Aşağıdaki gibi…

A-Birinci adam (en iyi adam) – Y ile (burada, Y ikinci adamdır.)

B-Üçüncü adam – X ile (birinci adam)

C-İkinci adam – Z ile (üçüncü adam) ile oynar.

Çiftli maç yapılır. (4–0 ise maç biter, diğer durumlarda aşağıdaki sıraya göre bir takım dört maç alıncaya kadar maçlar devam eder.)

A-X ile, C-Y ile, B-Z ile oynar. Selamlar..

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

• Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 1 Gizli, 61 Misafir (Tam liste)

• Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..