Jump to content
Masatenisi.org Forum

Spin Art

Recommended Posts

Süngeri 48 dereceymiş ki tenergy 05/64 ün süngeri 36 derece deniyor (sünger için gezegen üzerindeki en sert kayalardan biri gibi esprili bir yorum da yapılmış). Buna bağlı olarak lastik ağır deniyor. 2.1 süngerli versiyonunun kesilmemiş ağırlığı 70 grammış , kesilmiş hali de yaklaşık 50 gram olur deniyor. Yapışkan üst yüzeye rağmen Butterfly skalasında spin değeri Tenergy 05 ile aynı deniyor (11.5). Spin Art'ın fazla top zıplatmayan karakteri ile masaya yakın oyunda kontrolü kolaylaştırması ve iyi servis performansı vermesi bekleniyormuş. Raketin ağırlığını dengelemek için Spin Art'ın yanına Tenergy 05 Fx de olası tavsiyeler arasında.

Bu da arka kapak , ama biraz japonca gerekiyor :gulumse:

spinart.jpg

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Bu dereceler neye göre ama butterfly skalası 10 derece eksik bile deniyor. Bora Bey artık yorumlarınızı bekliyoruz :gulumse:

Delikanlı Spin Art kullanıyor

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

spin çeken arkadaşın tekniğinden midir nedir lastiğin atış açısı çok yüksek gibi geldi bana nedense. Belki de yapışkan yüzeyli lastiklere alışık olmadığındandır ama benim ilgimi çeken adamın backhandi ne kullanıyo acabaaaaa.

Set Up 1 de T05 2'de Neo H3 galiba. mytabletennis'te görmüştüm.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Sesi uzaktan bana hoş gelmedi, " ömer sen bu lastiğin yakınına bile yaklaşma" diyor :gulumse: sünger olarak çin lastiğinin süngerini hatırlattı, çok sert olduğu belli. Çinliler için ideal bir bh lastiği olur bence, gerçi oynamasını tam beceremeyen birinin videosundan yorum yapıyoruz ama T05'den azcıkda olsa az spinli ve daha sert gibi geldi gözüme bakalım ne olacak.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Bu gün arkadaşım Ahmet Li ile Spin Art 2.1 siyah lastiğini deneme fırsatım oldu. Geçen hafta gelmesine rağmen denemek için bugünü beklemem gerekti. Kendisi benim gibi heyecanlı değildi o yüzden bu gün ağır adımlarla ama benim kalbim küt küt çarparak antrenman salonunun yolunu tuttum.

Yanımda Bty'nin yeni tahtası İnnerforce AL de vardı. Bu tahta ile yorumumu başka bir başlığa saklayacağım.

Lastiği ilk incelediğimizde üstünün yapışkan olduğu gördük. Kolumuzdaki kılları çekiyordu. Süngeri sanki 38-39 derece arası h3 neolara benziyordu.

İlk denememiz Stiga Clipper cr tahta üzerine oldu. Lastik çok hızlı tepki verdi. Bazen aşırı bazen yavaş atıyordu. Bu yapıştırıcıdan veya spring sponge'nin stiga tahtalarla uyumsuzluğundan ileri geliyor olabilirdi (ki nitekim ikisinden birinin bu soruna sebebiyet verdiğini sonradan anladık).

Spinler çok yüksek derecede falsolu ve hız da korkutucu düzeydeydi. H3 neo 39 dereceye yakın bir top karışıladım. Ama bazı durumlarda topun düşmesi kontrol edilememsi dikkat çekiciydi. H3 (veya h2) ye göre daha etkili ve keyif verici bir lastik olduğunu söylemem rağmen bunu tam anlayamadık. Clipper CR'miz üzerinde bu lastikten çok keyif alamadan tahtadak çıkardık ve İnnerforce AL üzerine takıp oynamaya karar verdik.

20-30 dk daka yapıştırma faslından sonra Ahmet Ponfi ve Gencay ile ideal çalışma ortamına kavuştu ve lastiği daha sağlıklı tartma fırsatına kavuştu.

Seyrettiğimde topların fileye çok yakın gittiğini gördüm. Bu topun gidişin alcak ve daha kontrollü olduğunu gösteriyordu. Spinler ve spinli kombinasyonlarda nerdeyse hiç top düşürmedini gördüm. Bunu sonra soruduğumda tahtanın ve lastiğin çok iyi uyduğunu, kontrolün yüksek, hızın Clippera CR'ye göre daha yavaş oluğu, spinlerin daha çok arttığı cevabını aldım. İstediği özellik raketinde aynı hız veya daha yüksek hız seviyesini korumak olduğu için bu tahtanın kendisinse göre olmadığını ama çok beğendiğini söyledi.

Spin art'de servislerin falsosunun iyi, karşılamanın kontrollü (yakın masa ve uzak masa) olduğunu öğredim ve bizzat kendim de denedim.

Kesiklere karşı dertliyseniz aradığınızı bulamayabilirsiniz. Kesik toplara karşı süngerin sertliği nedense tatmin etmiyor. His Tenergy serisine göre daha az geliyor. Kullanıdğım h3 neo 37 ve 39 derece lastikler kesiklere daha iyi yanıt veriyor.

Süngeri spring sponge olmasına rağmen tenergy serisindeki canlık pek yok. Yani boş toplarda dışarı attıran bir lastik yerine kontrol edebileceğiniz bir lastik bulacaksınız ama H3 lerin o konudaki tahtını sarsamaz. Yakın masa konusunda ve topu doğru yere atma konusundaki üstünlük halen dhs hurricane serisi ve Haifu lastiklerin elinde bulunuyor.

Kontrada topun süneri ezdiğini hissedemeyebilirsiniz. Çünkü sünger sert. Tenergy serisinin süngerleri bu lastiğin süngeri yanında Fx karesi gibi kalıyor.

Arkadaşımın bir cümlede yapıtığı özet bu lastiğin h3 neo national veya prov ile denk ve aynı özelliklere sahip olduğu idi. Stiga tahtası ile uyumlu olsaydı ballı kaymak olacakcı. Nittaku yapıştırıcı ile daha iyi sonuçlar elde edeceğini düşünüyor.

Yarın Spin Art'ı Timo Boll ALC ile deneyecek. Timo Boll ALC sert, tutarlı, esnekliği İnnerforce AL ye göre az bir tahta. Daha bilindik bir karşılaştırma isterseniz İnnerforce'nin sertliği Stiga Allorund Evolution tahtama denk sanki. İnnerforce azcık daha sert ama çok değil.

Daha sonra ekleme yaparım. Şimdilik bununla idare edin. Özelden mesajla sormayın açık açık buradan sorun veya eksik ne varsa söyleyim bilgilendireyim.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Lastik 3 günlük antrenman sonunda Ahmet'in spinlerine dayanamadı. Topun sıkça değdiği bölgelerin rengi attı. Çok dayanıklı bir lastik olduğunu söylemek zor.

Serviste çok iyi bir lastik. Bir çok oyuncuya sert gelecek bir lastik.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yeni topların değdiği yerleri boyaması(pudra ile) veya iz bırakması gibi birşey olabilir mi acep? Neyse rengi atsın da spin özellikleri aynen kalsın hiç sorun olmaz... Ama spin de azalıyorsa çok kötü... Senin spinart ön üretimmiydi? Yoksa satın mı aldın?

İzler aşınma belirtisiydi. Performansı ne derece değişti bilemeyeceğim. Oynamam gerek.

Şimdi kullanılan lastik internetten sipariş verdiğim bir lastik.

Ekleme: Lastik halen yapışkalığını koruyordu. Temizleyici solventlerden kullanmak bu lastiğin yapışkanlığını korumuyor olsa gerek. Terli elle silinince yapışkan halini koruyor. Böyle yapmak çin lastiklerinin olmazsa olmazı.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

• 2 weeks later...

Onur sen her lastiğe dayanıksız çıktı diyorsun. Vega'ya da öyle dedin, T64'e de. Bana göre Tenergy oldukça dayanıklı olmakla birlikte Vega da bu konuda hiç fena olmayan bir lastik. Performans düşmüyorsa izler bizim gibi faniler için problem değil. Profesyonel seviyede lastikler zaten çok sık değişiyor. Ahmet'in idmanı gibi idman yapan, topa onun gibi vuran biri zaten lastiğe pek para vermeyeceğinden onlar için de sorun yok. Spinart'ın da bu konuda iyi olacağını düşünüyorum. Zira belli ki üst lastik tansiyonu Tenergy'ler kadar değil. Tansiyon ne kadar düşerse ömür aşağı yukarı orantılı olarak artıyor.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

• Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 1 Gizli, 49 Misafir (Tam liste)

• Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..